Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Voltál már alteres esküvőn?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Voltál már alteres esküvőn? Hogy érezted magad?

Figyelt kérdés

A napokban volt egy ismerősöm esküvője és elgondolkodtam a dolgon.

Szóval a csaj ilyen alteros csaj, 30 éves elmúlt, ide-oda mászkál a világban hennával festeget, karkötőt fon, majd lesz valami, sose tudja mit hoz a holnap, meztelen szaladgál a tengerparton majd körtáncot lejt a barátaival stb. Szóval, ha ilyen hippi típust mondok, abból szerintem mindenki tudja kb. a stílusát.

Ennek megfelelően az esküvője sem hagyományos volt, egy mezőn tartották, aztán volt ott minden ilyen stílusának megfelelő kellék.

Viszont a vendégsereg hagyományos volt, és nekem ez picit fura volt. Ott voltak az öreg mamák, rokonok, szegények a pusztában a mezőn nyáron, aztán ilyen furcsa szertartások voltak, hogy mindenki nagy körbe a párköré, tessék összekapaszkodni, kezet fel emelni, energiákat hívni, elengedni tök tudja, aztán még a pár is hadonászott, szökdelt, meg ilyenek ők szemmel láthatólag nagyon élvezték a dolgot, míg a násznép nagy része egyszerűen nem tudta hova tenni az egészet, mikor ilyen varázslások voltak, amit csak a pár csinált, karba tett kézzel álltak és zavartan várták, hogy mi lesz még. Kicsit olyan volt, mintha egy rakás középkorú, idősebb embert kosztümbe öltözve kivittek volna valami hippi fesztiválra koncertre vagy nem is tudom és mindenki azon gondolkodna, hogy most mit is kell itt csinálni.

Szerintetek hogy lehet egy ilyet jól/jobban megszervezni? Vagy ilyenkor az ember a nagyon extrém dolgait tegye félre, esetleg ha úgy dönt megtartja, akkor a vendégsereget ritkítsa meg, hogy akinek fogalma sincs az egészről, azt inkább ne hívja meg? Vagy nem gond, hogy a vendégek kellemetlenül érzik magukat, mert "nem érzik/értik" az egész "rituálét"?

2012. júl. 6. 11:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom, mint feljebb írtam, én úgy vagyok vele, hogy olyasmibe nem kényszerítem bele őket, amiben aktívan részt kell nekik venni, mikor tudom, hogy ők nem olyanok.

Olyasmiben, ami rájuk semmi hatással nincs, díszlet, ruha nem foglalkoztam véleménnyel.

Tehát azért az, hogy nem érdekel, hogy tetszik-e nekik a ruha szerintem nem teljesen ugyanaz, mint az, hogy kiállítom a nagyanyámat is égre emelt kezekkel forogni a határba vagy sem.

Én ahogy elnéztem őket, az jutott eszembe, mikor valaki pl. nem tud táncolni de mindenki erőlteti, hogy na gyere már és egyrészt nem akar senkit megbántani, de másrészt, borzasztó kényelmetlenül érzi magát, akármit is csinál végül. Szóval kicsit sajnáltam szegényeket.

2012. júl. 6. 12:47
 12/21 anonim ***** válasza:
55%
Mindenki eleteben elfer egy kis különlegesseg,ha ezt elfogadjuk,meg elvezzük is,mint ez az esküvö.Az emlekek megmaradnak,lessz miröl beszelni, az unokaknak.En hagyomanyos vagyok,de örülök az eltereseknek,nem olyan unott,mindennapi.
2012. júl. 6. 15:12
 13/21 anonim ***** válasza:
31%

Nekem az a véleményem, hogy ez a menyasszony és a vőlegény napja, róluk szól, nem pedig a násznépről.

Amúgy meg ezért nincs semmi értelme a hatalmas, "mindenkit meghívunk, még a hatod-ági unokatestvéreket is, akiket valójában még sosem láttunk" esküvőknek.

Az én esküvőmön csak azok lesznek, akik tényleg közel állnak hozzám, ebből adódik, hogy ők valójában ismernek is, nem csak három évente összefutunk valami családi/baráti eseményen, tehát bármi is lesz, nem fogja őket meglepetésként érni, hiszen tudják, milyen vagyok.

A pár itt abban hibázott, hogy elhívott egy csomó olyan embert is, akit nem kellett volna.

Amúgy meg én sem mások véleményéhez fogom igazítani az esküvőmet, hanem úgy csinálom meg, ahogy nekem és a barátomnak tetszik.

L/25

2012. júl. 6. 16:32
 14/21 anonim ***** válasza:
58%
Nem voltam és a leírás alapján nem is mennék.
2012. júl. 6. 22:29
 15/21 anonim ***** válasza:
66%

Engem az egész a pünkösdi vallásos ismerőseimre emlékeztet. Nem a hitgyülekezet konkrétan, de valami ilyesmi. Biblia, Isten, de nem úgy, mint a hagyományosok.

Nos, ők nagyon jó emberek, nagyon szeretem őket, el fogadom őket, ők is engem, ennek ellenére nem kívánok részt venni a vallási ünnepeiken. Nem azért, mert úgy elutasítom, vagy térítenek, mert egyáltalán nincs róla szó, amennyi rosszatt hall az ember meglepődnének sokan, engem soha egyik sem akart megtéríteni, ha kérdésem volt kézségesen elmagyarázták mi van a Bibliában, bármiről el lehet velük beszélgetni, de sose jön fel a térítősdi. Összejövetelükre is azért hívtak, mert mesélték milyen és mondták menjek el egyszer és nézzem meg, mikor annyira imádkoznak, táncolnak énekelnek, hogy szinte önkívületi állapotba kerülve kerülnek közelebb az úrhoz stb. Na most ez biztos nagyon érdekes. Én nem nézem hülyének őket, tudom, hogy értelmes, nyitott, segítőkész, tanult emberek, de én ott nem érezném jól magam, mert ez tőlem olyan távol áll! Egyszerűen képtelen lennék feloldódni, részt venni az egészben, el sem tudom magam ott képzelni.

Nem jó hasonlat, de olyan, mintha csak popzenét hallgatnék és elvinnének egy death metal koncertre és még a kezemet is megfognák és közölnék, hogy na most aztán forduljak ki magamból és rázzam a fejem meg élvezzem a dolgot. Attól, hogy ez nekem nem tetszik, nem érzem jól magam benne, nem áll közel hozzám és egyáltalán nem is akarok részt venni benne, mert kényelmetlenül érzem magam tőle, még ugyanúgy elfogadom és szeretem azt, akivel ott vagyok és akinek meg ez tetszik.

Ezért úgy gondolom, hogy vagy ne hívja meg azokat, akikről tudja, hogy nem ilyen beállítottságúak, vagy ha ragaszkodik hozzájuk, akkor azokkal el lehet menni csendben aláírni a hivatalba saruban, meg szárongban esetleg egy ebéd utána, vagy kerti sütés, ha jobban tetszik, a rituálét meg tartsák meg a rituálés barátaikkal, vagy csak velük tartsák az egészet.

Nem azért, mert azt akarom, hogy nekem szervezzenek esküvőt, én nem bánom milyen díszlet van, meg milyen ruha, meg milyen torta, meg semmit, csak ne kényszerítsenek bele, egy olyan dologba, amiben önszántamból semmiképp nem vennék részt. Főleg, ha nem tájékoztat előtte, vagy nem kellően tájékoztat, csak pl. annyi, hogy egy virágos réten kelünk egybe és akkor ott kiderül, hogy ahogy írtad csoportos "varázslás", meditáció, mantrázás vagy nem tudom mi lesz.

Jó persze, akkor nem kell elmenni. De kérdem én, ha meghív akkor nem én vagyok a paraszt, ha nem megyek el? Aztán elmegyek és nem tudok feloldódni, úgy érzem magam mintha a kandikamera forgatásán kellene részt vennem?

Persze, akkor ott van az, hogy de ha nem hív meg, ő a bunkó. Én azért mondom azt, hogy akkor az anyakönyvvezetőhöz lehet menni be a hivatalba és ott aláírni a hagyományos rokonsággal és a mezőn a rituálét meg azokkal csinálni, akik tényleg tudják, érzik és értékelik is a dolgot. Főleg, hogy nem hiszem, hogy a varázslást az anyakönyvvezető csinálta, gondlom meg volt erre a külön ember, meg szertartás.

2012. júl. 6. 23:17
 16/21 anonim ***** válasza:
ha nekik ez tetszik, legyen így. Mindenki másképp kébzeli el az életét.
2014. aug. 13. 17:07
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem. Viszont kiválóan tudok szöveget is értelmezni, és a hazugságokat is kiszúrni. Talán szórakozz mással. Uncsi.
2014. aug. 13. 17:42
 18/21 A kérdező kommentje:

Erre ennyit mondok LOL. Ha nem lennék rájuk tekintettel, akkor idelinkelném a facebook oldalát, ahol a mai napig fent vannak a képek és az is látszik, hogy a kosztümös mamák milyen fejjel állnak, míg a mezitlábas haverok szökdelnek.

Lehet, hogy te ilyet még nem láttál, és el sem tudod képzelni, de van ilyen. Lehet egyszer téged is elhívnak.

De figyi, mondok még durvábbat. Van olyan barátnőm, aki jurtában lakik egy erdőben! Azt se hiszed el?

2014. aug. 13. 22:41
 19/21 anonim ***** válasza:
62%

Ilyen esküvőn még nem voltam.Ha szóltak előre,milyen lesz,mindenki eldönthette,elmegy-e.Ha nem tudták,kellemetlen lehetett azoknak,akiktől ez távol áll.

Olyan esküvőn voltam,ahol rockzenekar volt,a pár nem akart hagyományos lagzis zenét.Egész este pánikoltak,hogy miért nem táncol senki.Az idősebbek korán el is indultak haza,éjfélkor már kb. csak 20-an voltunk a 100-ból.Jól éreztem magam,mert volt egyetemi csoporttársakkal jókat beszélgettünk,nevettünk.

2014. aug. 14. 00:32
 20/21 anonim ***** válasza:
64%

Szerintem nincs vele baj, én szívesen elmennék egy ilyen esküvőre, már csak azért is mert érdekes.

De egy különleges esküvő esetén szerintem elvárható, hogy tájékoztassák/felkészítsék a násznépet.

Már az is feszélyezhette a násznép idősebb tagjait, hogy eltértek külsőleg a többi ünneplőtől. Engem is zavarna, ha megjelennék valahol magassarkúban és koktélruhában, majd egy mező közepén táncoló nyáriruhás tömeg közepébe csöppennék.

Egyébként a vendégsereg ritkítása is jó ötlet, az idősebbeknek lehet egy hagyományos menüvel szűkkörű vacsorát is adni.

"a vendégek kellemetlenül érzik magukat, mert "nem érzik/értik" az egész "rituálét"

Ez a kérdés viszont érdekes, szerintem ha szeretünk valakit elfogadjuk, a furcsa vallási/spirituális izéivel együtt és megpróbálunk részt venni benne.

Legalább is én ateistaként így vélekedem, és számomra teljesen mindegy, hogy orgonaszóra akarnak egy aranyozott oltár előtt állni, vagy a mezőn akarnak valami faistennek kántálni.

2014. aug. 14. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!