Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy egyre több nő félti a
függetlenségét, nem akar házasságot?
#8 Én is több ilyenről tudok. Amikor a pasi fél a kisemmizéstől, közben nem veszi észre, hogy neki van kevesebb. Ilyenkor picit szégyellem magam helyettük is.
28/F
2012. jún. 17. 18:16
Tényleg egyre ijesztőbb méreteket ölt ma a tendencia, hogy nem is akarnak házasságot, vagy ha igen, igen erősen a függetlenség megőrzésével. Hogy ez jó-e vagy rossz? A férfinak többet kell pedálozni, az biztos. Régen a nők epedve várták, hogy megkérjék a kezüket, ez volt az életcél. Ma már örülhet a férfi, ha igent mondanak neki (és még akkor se biztos, hogy nem válnak el két év múlva).
2012. jún. 17. 18:20
De miért baj, ha az ember azt teszi, amit akar?
Aki házasodni akar, az házasodik, aki meg nem, az nem. Nem értem, miért kell rákényszeríteni másokra olyat, amit nem akarnak.
És nem kell sírva fakadni, még mindig klasszisokkal több nő van, aki gyereket meg férjet akar, mint aki nem.
2012. jún. 17. 18:27
14/36 A kérdező kommentje:
Nekem nem baj, csak fura. És az, hogy egyre több. Utolsónak írom: lehet, hogy még többen vannak akik családot akarnak. De körülöttem ők is inkább a lazább formában. És főleg gyereket (esetleg megtűrnek maguk mellett valami élettárs félét, de (a főleg anyagi) függetlenségüket nem szívesen adnák fel). És akkor már a szabadságukat sem, hogy ők továbbra is ide-oda mehetnek, stb. Lehet, hogy ez női szemmel normális dolog, másképp tűnik!
15/36 A kérdező kommentje:
Nem is arra értem, hogy a nehezen megszerzett egzisztenciáját írassa át a férjére. Ő meg maradjon otthon gyereket nevelni, adja fel a karrierjét. De ha két ember összeköti az életét, akkor az utána közös lesz, mindennel együtt. Ezt manapság csak a férfiak érzik? Nekem folyton arra hivatkoznak, hogy régen a férfi nevén volt minden, amikor még csak a férfi dolgozott. Így normális, ha manapság a nő nevén van, amit megkeres, amit megteremtett. Egyre többször hallom ezt.
6-os vagyok.
Apám még kiskorunkban elhagyta a családot,öcsém 1 éves volt,én 6.Anyu itt maradt egyedül még akkor GyES-en,majd egyedüli pénzkeresőként.Fizette továbbá az apámmal közösen felvett lakáshitelt,mivel apám a válás után évekig nem dolgozott és az akkori törvények szerint nem tudtak mit behajtani rajta.Később sem tudtunk hivatalosan utánanyúlni mert feketén dolgozott és mindig csak a gyerektartás töredékét fizette.Ezek alapján én házassági szerződés nélkül az illetővel szóba sem állnék,nem akarnék anyu sorsára jutni.
De szerencsére a személyes "Top 100 dolog,amit el akarok érni az életben" listámon a házasság nincs rajta,szóval egy gonddal kevesebb.
2012. jún. 17. 18:33
17/36 A kérdező kommentje:
#13 A baj, hogy kevés az a réteg aki fele-fele arányban akar családot. A normális nők többsége (akiből megfelelő társ lehetne) túl független akar lenni. A házasodni akarok nagy része meg éppen az ellenkezője: mivel más téren nem tudott sikeres lenni, ezért a házasságot választja. Normális férfi nem hiszem, hogy akar ilyet. Biztos vannak valahol normális nők, akik nem érdekből házasodnnak, és nem is ragaszkodnak annyira makacsul a túlzott függetlenséghez. Csak kevés.
Ez így helyes. ha egyszer megdolgozik valamiért akkor az az övé. persze dönthet úgy, hogy beadja a közösbe, de amennyiben nincs házassági szerződés minden szerzemény automatikusan közös lesz, nincs apelláta. Később nem lehet dönteni, konfliktusforrás lehet nem csak váláskor.
Nálunk egy nagyon jól megvan oldva: 3 számlánk van. Egy közös - ide megy a pénz nagy része - mindkettőnk nevén, és két magán, házassági szerződéssel. Én nem szólok bele hogy ő arról mire költ ő abba nem hogy én mire. A közösről együtt döntünk. Mindez szerződés nélkül nem menne, nyithatnánk akárhány számlát mind közös lenne...
2012. jún. 17. 18:36
19/36 A kérdező kommentje:
#16 Az a baj, hogy a sok szemét, élősködő férfi miatt szív a többi is. Megértem, miért nem akarod. A fekete munkáról is sokat hallottam, hogy azt használják fel arra, hogy ne keljen gyerektartást fizetni.
20/36 A kérdező kommentje:
#18 Akkor ez lenne a jövő? Mióta viszonylag jól keresnek a nők, egyre több nőtől ezt hallom. Ha a párja elégedetlenkedik, az a válasz, hogy ő egyedül is boldogul. Persze, megértem, azt mondják ezek a nők, hogy fontos nekik a másik. Csak anyagi közösséget nem akarnak. Viszont az is érthető, ha fél a férfi. Eddig biztonságot jelentett számára, hogy ő hozza az anyagiakat, a nő nem ugorhatott ki ripsz-ropsz csak úgy egy kapcsolatból. Tudom, ez sokszor a rossz kapcsolatban is benntartotta.
Kapcsolódó kérdések: