Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy bunkóság nem elmenni csak a szertartásra?
Úgy értem, hogy csak a szertartásra hívtak el, a vacsorára már nem.
Biztos van, aki szerint nem kell felhajtás, de most őszintén, csak egy rendes vendégsereg közé mennék oda, nem valami fa mögött bujkálnék és nincs is ilyen alkalomra illő ruhám, most azért 20 perc miatt nem szeretnék fodrászra, meg a ruhára költeni...
Mi nagyon rosszul állunk anyagilag, olyannyira, hogy lagzink sem lesz. Egy ebédet szeretnénk adni szűk családi körben 30-40 fő lenne maximum... És a nagy kérdés, hogy a legjobb barátainkat meghívjuk-e erre? Amin nagyon meglepődtem, az az volt, hogy egy igen régi barátnőm közölte, hogy alig várja a lagzinkat, hogy ehessen egy jót és pasizhasson... (Szó szerint ez volt a reakciója, mikor mondtam, hogy eljegyeztek. Egyébként nagyon jóban vagyunk, de azt hittem, hogy a pofám leszakad...) Viszont az összes unokatestvérünk foglalt. :) Szóval értitek, ha szűk családi, akkor meghívjunk-e néhány igen közeli barátot , akik nem is mind ismerik egymást?!(Mikor a távolabbi rokonoknak semmilyen meghívót sem fogunk küldeni, mert egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, és minket se hívtak meg esküvőkre, az ország másik felén, ill. Németországban élnek. Az én barátaim a szomszéd városban laknak, sose találkoztak párom baráti társaságával, csak a vőlegényemmel, de ők hamarabb ismerték a párom, mint én. Ráadásul az egyik barátnőmet szeretném felkérni tanúnak, de abból is csak veszekedés lenne, mert 4-en vannak, közülük 1, akit szeretnék tanúnak, úgy érzem, vele a legjobb a kapcsolatom, a másik három meg nyírja egymást, hogy kit választok, pont az nem foglalkozik ezzel, akit szeretnék...) Ha nem hívom meg őket a vacsorára, akkor a szertartásra csak illene, mert úgy várják... Csak azt nem tudom eldönteni, hogy most az eseményt várják, vagy a kajálás/pasizás részt... Úgyhogy már arra is gondoltunk, hogy szűk családi körben megtartjuk a szertartást is és kész, mert sehogy se lenne jó, mindenképp megsértődnének, mert lagzira számítanak sok-sok emberrel, pedig nagyon jól tudják, hogy állunk anyagilag, és most szeretnénk babát, minden fillérre szükségünk van.
Egyébként én nem sértődnék meg, ha meghívnálak a szertartásra, és nem jönnél el, de szerintem illene szólni, hogy nem tudsz megjelenni. És ahogy romlik az emberek anyagi helyzete szerintem egyre több az ilyen meghívó. Ez nem arról szól, hogy "nézőket" akar a pár, hanem jelzés értékű, hogy téged se szeretnének kihagyni, nem felejtettek el.
Meglátom, nyilván nem eköré fogom szervezni azt a hétvégémet, de ha nem lesz más programom és találok olyat, amiben el tudok menni, akkor elmegyek.
Továbbra is elmondom, azoknak akik nem értik meg, a kérdés arról szól, hogy adott ez a nem túl közeli ismerős, aki csak a szertartásra hívott el, és nagy bunkóság-e ha nem megyek el rá.
Az, hogy egyébként ki mit gondol miért így hívja meg a népet, az már másodlagos. Amúgy nem egy kis költségvetésű esküvő, tele van vele nyomva a facebookja, hogy mekkora felhajtás van 200 vendég, nászút Kubába meg a fene tudja, amúgy sem hiszem, hogy annyira feltűnnénk, hogy most csak ennyiért páran nem utazunk oda.
Valaki írta itt, hogy kíváncsi, hogy zajlott a meghívás. Nálunk pl. úgy (legjobb barátnőm volt), hogy eljött hozzám, ideadta a meghívót borítékban, sejtelmesen mosolyogva. Amikor megnéztem, elolvastam, mosolyogtam én is, és akkor mondta, hogy "gyere el megnézni". Tehát ezzel lényegében nyomatékosította, hogy a lagziba nem vagyok meghívva.
De amúgy látni abból is, hogy van-e mellékelve vacsorára meghívó kártya a meghívóhoz, vagy esetleg van, ahol kétféle meghívót csináltatnak, egyet a csak szertartásra meghívottaknak, és egyet a lagziba is meghívott vendégeknek.
Őszintén, én "megnézni" nem mentem el sehova, udvariasan megköszöntem, aztán kimentettem magam (másik esküvő, családi program, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!