Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyorsan eldöntötted, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyorsan eldöntötted, hogy házasságkötés alapján mi lesz a "neved"?!

Figyelt kérdés

én azt szeretném hogy a párom ...-né legyen, ő meg a neveink hosszúsága miatt, a vezetéknevem akarja felvenni az ő vezetékneve helyett.

Pl.: Szabó Szabina helyett Kovács Szabina.

2012. jún. 14. 10:56
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
50%
Igen, -né nem akartam lenni, nem is volt belőle probléma. A lányának ugyanaz a keresztneve, mint az enyém, ezért csak a kötőjeles megoldás maradt, a saját nevemet nem akartam megtartani eredetiben.
2012. jún. 15. 10:55
 32/34 anonim ***** válasza:
25%
Még nem vagyok még menyasszony se, de már most tudom, hogy szeretném majd fölvenni a férjem nevét, mint XY-né, ha neki sem lesz ellenére. Pedig különleges vezetéknevem van, amire büszke is vagyok, de nekem a név felvétele az összetartozást jelenti. A lánykori nevet meg amúgy is fogom még használni, ugyanúgy "Juliskának" fognak hívni ezentúl is, és nem "Péterné"-nek, meg úgy is mindenhol kérik azt is, tehát hülyeségnek tartom, hogy ezzel megválok a lánykori nevemtől. De ez az én véleményem...
2012. jún. 15. 13:34
 33/34 anonim ***** válasza:
25%

Én Kovácsné Szabó Szabina formát választom, és igen, könnyen eldöntöttük, mert én is és a párom is ugyanazt gondoljuk:1, ne hagyjam el a saját nevem, 2, az övét is viseljem vmilyen formában.

Én butaságnak tartom ezt a birtokos dolgot, no meg aztán nem is nagyon érdekel, hogy ki-mit gondol, nekem ez a forma tetszik és én ezt választom.

Kár ebből meddő vitát csinálni, mert ahány személyiség,annyi féle változat. Mindenkinek adott a lehetőség, szabad a választás, de szerintem nem kell senkit "tré"-zni a választásáért.

Egyébként, ha bizonytalan a választásban, már írták előttem is, hogy egy papírra próbálgassa a variációkat leírni, és majd kiderül, melyik tetszene neki a legjobban.

2012. jún. 15. 16:04
 34/34 anonim ***** válasza:
52%
Én is -né leszek majd.Igaz mivel 2 keresztnevem van elég hosszú lesz bemutatkoznom,de sebaj.Valahogy ezzel,hogy -né jobban érzékeltethető,hogy mi egy pár vagyunk.:)
2012. jún. 18. 12:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!