Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nektek tetszik ha egy nő a házasságkötés után XY-né lesz? /pl: Kiss Krisztiánné/
Nem tetszik. Ha férjhez megyek ezt a verziót választanám:
férjem vezetékneve - én vezetéknevem Réka :D
nem
Ezért lettem X-né Kiss Krisztina (példanév).
A kötőjeles variáció is tetszik, Tóth-Kiss Krisztina, csak a mi nevünkkel az nem hangzott volna jól.
Nem, mert nem lehet tudni a keresztnevét, és amilyen hülyék, képtelenek bemutatkozáskor mondani.
A legjobb a Kovácsné Kis Piroska verzió
Nekem a csúcs a dr Nagyné dr Maczó Ágnes illetve a Deutsch-Für Tamás :D
Szerintem ez elbújás vagy felkapasztkodás valakinek a hátára.:) Nincs saját jogon semmije biztos, amit megszerzett, mert pl. ha nekem fontos, hogy óvoda óta miket tettem le az asztalra, akkor fontos az is, hogy felismerjenek a nevem alapján, hiszen az a kapcsolati tőkém része, hogy pl. milyen jól szavaltam az óvodai ünnepségeken, és emlékeznek rám, és akkor a nevem alapján előnyben részesülök egy álláspályázatnál, vagy máshol.
Nem is beszélve az óvodától mostanáig szerzett eredményekről.:)
"csak megkülönböztetésre vannak, a nevednek nincs köze ahhoz amit elértél, az attól megmarad, csak egy cikkszám vagy a sorban"
És akkor mondjuk hogy fognak felismerni azok az emberek a nevem alapján, akikkel eddig dolgom volt, ha Kovács Zsoltné leszek?
Pont ez az, hogy nem tudnak beazonosítani!
Mondjuk amikor KEresztes Ildikó vagy Angelina Jolie férjhez ment, nem vették fel a férjük nevét, mert ők _A_ Keresztes Ildikó, és ő _AZ_ Angelina Jolie. Képzeld, mekkora kavarodást okozna az életükben, ha hirtelen Mrs. Brad Bitt és Kicska Lászlóné lennének!
Te tudnád, ki az a Kicska Lászlóné?
Melyik kiadó válaszolna egy olyan megkeresésre, hogy Kicska Lászlóné szeretne egy lemezt?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!