Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Gyorsan eldöntötted, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Gyorsan eldöntötted, hogy házasságkötés alapján mi lesz a "neved"?!

Figyelt kérdés

én azt szeretném hogy a párom ...-né legyen, ő meg a neveink hosszúsága miatt, a vezetéknevem akarja felvenni az ő vezetékneve helyett.

Pl.: Szabó Szabina helyett Kovács Szabina.

2012. jún. 14. 10:56
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
67%
érdekes, nekem a baráti körből, családból senki nem -né, csak a nagyszüleim. Úgy látszik van ahol divat van ahol már nem. Nálunk (Buda) Már nem
2012. jún. 14. 11:42
 12/34 anonim ***** válasza:
72%
Nekem elég egyértelmű volt a kötőjeles változat. "XY-né" semmiképpen sem akartam lenni, öregasszonyosnak tartom, illetve nem vagyok a tulajdona (hisz régen ez birtokosjelző volt, csak ejtéskönnyítő a "n", valójában XY-é), a vezetéknevét önmagában nem akartam felvenni, de a sajátomon sem akartam maradni, így csak a kötőjeles változat jöhetett szóba :) Viszont ez kizárólag a párod döntése, hisz ő fogja viselni élete végéig, ne kényszerítsd rá a né-t, ha nem akarja!
2012. jún. 14. 11:43
 13/34 anonim ***** válasza:
79%

Igen, mi már eljegyzéskor megbeszéltük, hogy jobb lesz, ha megmarad a leánykori nevem. A vezetékneveink nagyon nem passzolnak össze, teljesen más a hangzásuk és mindkét név elég hosszú. Másrészt a vezetéknevem nagyon ritka, így addig szeretném hordani, amíg élek.

A gyűrűsujjamról úgyis mindenki látni fogja, h férjezett vagyok. :)

2012. jún. 14. 11:44
 14/34 anonim ***** válasza:
73%
Nekem a Hadházinénál is hosszabb lett a nevem, az Annamáriát elég ha nem írod le és nem használod, nem kell 10 ezerért eltüntetni, semmi értelme.
2012. jún. 14. 11:45
 15/34 anonim ***** válasza:
44%

Attól függ, hogy mennyire kiejthetetlen a vezetéknév.

Én (akármennyire is hosszú a vezetéknevem), mégis úgy venném fel a férjem nevét, hogy:

vnév - saját vnév - keresztnév

Szerintem vegyetek egy papírt, s próbálgassa leírni, hogy melyik néz ki jobban, melyik hangzik jobban.

Nem ezen múlik, hogy szeret-e.

Sok ismerősöm például fel sem veszi a férje nevét semmilyen formában. Nekem mondjuk ez furcsa lenne, mert az olyan, mintha semmi sem változna a házassággal.

2012. jún. 14. 11:48
 16/34 anonim válasza:
69%
Én Kovács Szabina lettem. fel akartam venni a nevét valamilyen formában. Elég "angolos" beállítottságú vagyok, ott ez a szokás, így nem is volt kérdés hogy ez leygen a nevem.
2012. jún. 14. 11:52
 17/34 anonim ***** válasza:
82%
Mi egyetértettünk, hogy egyikünk sem akarja, hogy né legyek. Így a férjem vezetéknevét vettem fel a keresztnevem elé.
2012. jún. 14. 12:35
 18/34 loorien ***** válasza:
76%
Mindenkepp meg akartam tartani a csaladi nevem. A keresztnevem univerzalis, s mivel kulfoldon elunk, ha elhagytam volna a lanykori csaladnevem, semmi nem jelezte volna a nevem alapjan a magyarsagomat, ezt pedig nem akartam. Igy Szabo-Kovacs Szabina lettem.
2012. jún. 14. 15:01
 19/34 anonim ***** válasza:
62%

Mindig is -né, akartam lenni, tizenéves koromtól ízlelgettem az épp aktuális plátói és valódi szerelmeim nevét a sajátommal.

Végül úgy alakult, hogy akihez hozzámentem, annak nem szeretem a családját, és úgy döntöttem, hogy semmilyen formában nem kérek abból a névből a sajátomhoz, egyszerűen kivert a víz attól a gondolattól, hogy én is egy Nagy legyek közülük, így megtartottam a születési nevemet.

2012. jún. 14. 15:26
 20/34 anonim ***** válasza:
62%

Én kamaszkorom óta azt mondtam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor is megtartom a a lánykori nevemet.

15 éves kapcsolat után házasodtunk össze, és amikor bejelentkezéskor az anyakönyvvezető megkérdezte a házasság utáni nevemet, automatikusan, gondolkodás nélkül egyből rávágtam, hogy Kovácsné Tamás Erika. Párom nézett is nagyokat, de mondtam neki, hogy így éreztem jónak. Azóta sem bántam meg. A kötőjeles verzió nálunk kilőve, mert a családnevem egy gyakori férfinév, és számomra nem hangzik jól. Kovács-Tamás Erika

2012. jún. 14. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!