Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyorsan eldöntötted, hogy házasságkötés alapján mi lesz a "neved"?!
én azt szeretném hogy a párom ...-né legyen, ő meg a neveink hosszúsága miatt, a vezetéknevem akarja felvenni az ő vezetékneve helyett.
Pl.: Szabó Szabina helyett Kovács Szabina.
Igen, mi már eljegyzéskor megbeszéltük, hogy jobb lesz, ha megmarad a leánykori nevem. A vezetékneveink nagyon nem passzolnak össze, teljesen más a hangzásuk és mindkét név elég hosszú. Másrészt a vezetéknevem nagyon ritka, így addig szeretném hordani, amíg élek.
A gyűrűsujjamról úgyis mindenki látni fogja, h férjezett vagyok. :)
Attól függ, hogy mennyire kiejthetetlen a vezetéknév.
Én (akármennyire is hosszú a vezetéknevem), mégis úgy venném fel a férjem nevét, hogy:
vnév - saját vnév - keresztnév
Szerintem vegyetek egy papírt, s próbálgassa leírni, hogy melyik néz ki jobban, melyik hangzik jobban.
Nem ezen múlik, hogy szeret-e.
Sok ismerősöm például fel sem veszi a férje nevét semmilyen formában. Nekem mondjuk ez furcsa lenne, mert az olyan, mintha semmi sem változna a házassággal.
Mindig is -né, akartam lenni, tizenéves koromtól ízlelgettem az épp aktuális plátói és valódi szerelmeim nevét a sajátommal.
Végül úgy alakult, hogy akihez hozzámentem, annak nem szeretem a családját, és úgy döntöttem, hogy semmilyen formában nem kérek abból a névből a sajátomhoz, egyszerűen kivert a víz attól a gondolattól, hogy én is egy Nagy legyek közülük, így megtartottam a születési nevemet.
Én kamaszkorom óta azt mondtam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor is megtartom a a lánykori nevemet.
15 éves kapcsolat után házasodtunk össze, és amikor bejelentkezéskor az anyakönyvvezető megkérdezte a házasság utáni nevemet, automatikusan, gondolkodás nélkül egyből rávágtam, hogy Kovácsné Tamás Erika. Párom nézett is nagyokat, de mondtam neki, hogy így éreztem jónak. Azóta sem bántam meg. A kötőjeles verzió nálunk kilőve, mert a családnevem egy gyakori férfinév, és számomra nem hangzik jól. Kovács-Tamás Erika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!