Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasságkötéshez szükségesek a válási papírok?
Figyelt kérdés
A vőlegényem elvált, a felesége már újra férjhez ment, mi pedig most szeretnénk, de nem találjuk a válási papírokat. Sajnos 120 km-re költözünk attól a helytől, ahol a párom első esküvője ill. válása volt, nem tudom, mi lenne a teendő. Ha beszélek az itteni házasságkötővel, ő el tudja kérni az előző házasságkötőtől a házassági anyakönyvi kivonatot (amin a válás időpontja is van), vagy mit tehetnénk, hogy ne kelljen érte visszarohangálni? A párom dolgozik és neki ez megoldhatatlan, az esküvő időpontját viszont már kitűztük, és nem tudunk ezzel egy hónapot várni. Megoldás lehet még ha a vőlegényem anyukája megy el az ottani házasságkötőhöz és ő kéri el a papírokat? Mi a teendő? Segítsetek!2012. ápr. 9. 12:09
1/9 anonim válasza:
Igen, kellenek. De a legegyszerűbb, ha bementek időpontot kérni, és ott rákérdeztek, mert mi itt mo9ndhatunk 100-at, ha az anyakönyvvezető nektek a 101.-et mondja.
2/9 anonim válasza:
De ha már kitűztétek az esküvő időpontját, akkor az anyakönyvvezető csak rákérdezett, nem?
3/9 anonim válasza:
Kell.
A férjemnek is ez volt a második házassága és neki se voltak meg a papírok. El kellett mennie és attól a bíróságtól kikérni a bontó határozatot, ahol elvált.
Szóval bíróságra menjetek, ne anyakönyvi hivatalba.
4/9 A kérdező kommentje:
Nem beszéltem még a házasságkötővel,az időpontot még csak mi tűztük ki magunknak, de holnap feltétlenül felhívom hogy mit tudnánk tenni ez ügyben.
2012. ápr. 9. 12:22
5/9 anonim válasza:
Mivel nem tudtok egy hónapot várni? A bejelentéstől számítva kötelező 30 napos várakozási idő van. Függetlenül a válási papíroktól.
6/9 anonim válasza:
Anyáéknak nem kellett.
Ezeréve vált el,költözködés közben elveszlett.
Tavaly újra férjhez ment,de csak születési anyakönyvi kivonat,lakcimkárty,személyi kellett mindkettőjüknek,pedig második házasságuk,és nem ugyanott ahol az első volt.
A 30 nap arra is van,hogy megnézzék nyilvántartásban hogy nem-e vagy házas.
7/9 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy a bejelentéskor már vinni kell a papírokat, vagy tévedek? Akkor semmi gáz, az esküvő június végén lesz, de a nyári időpontok miatt már most szeretnénk időpontot bejegyeztetni, nehogy pofáraesés legyen a végén, a családnak csak ez az időpont jó.
2012. ápr. 9. 12:40
8/9 anonim válasza:
Zárolt házassági anyakönyvi kivonatot kértek két éve az előző házasságról a bejelentkezéskor tőlünk.
9/9 anonim válasza:
Kellenek a papírok. Az én férjem is elvált. Mi vittük magunkkal mindent amikor mentünk felvenni a jegyzőkönyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!