Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szülőként hogy reagálnátok arra, hogy ha a gyereketek titokban férjhez menne/feleségül venne egy lányt?
Engem boldogtalanná tenne, ha nem hívna meg. Ez a nap nem csak a házasulóké, hanem a szülőknek is egy esemény, mert tulajdonképpen ekkor tudatosodik bennük, hogy a gyereket véglegesen sikeresen felnevelték, és kész a családalapításra.
Nem kell nagy lagzit csapni, de azért a gyerekek részéről egy köszönöm, hogy felneveltél dolog bele kell, hogy férjen.
Persze az más kérdés, ha a szülők idióták, és a gyerek menekül a családból és nem is szereti őket.
A szülők nem meghívása az esküvőre, akár csak egy rövid polgári szertartásra, azt az üzenetet hordozza, hogy nem szeretitek őket, és joggal érzik így.
Nekem az a véleményem, hogy a kötelezően meghívandó személyek a szülők, nagyszülők, és testvérek. Ezzel vége is ennek a körnek, őket meg elég megkínálni egy pohár pezsgővel, ez meg nem egy nagy összeg.
"a kötelezően meghívandó személyek a szülők, nagyszülők, és testvérek." - kedves utolsó, köszi a szemléletes példát, kb ez lenne az a mondat, ahol ha én a házasulandó lennék egy ilyen szituban, 5 perc alatt úgy döntenék, hogy nem is olyan fontos az a papír... tudniillik innentől már nincs visszaút, azt már nem tudod megoldani, hogy ez a kb 20 fős gyülekezet (4 szülő, 8 nagyszülő, testvérek) ne hívjon újabb embereket magával (a testvéreknek s vannak párjai, a nagyszülőknek is testvérei stb) gépfegyveres őrt listával meg nem állíthatsz a házasságkötő terem ajtajába, aki beengedi a testvért, de kitiltja a testvér barátját - meg egyébként is .... És máris azokról az elvárásokról és konvenciókról fog szólni az egész, amit az így házasulók nyilván el akartak kerülni, sikeresen pokollá lett téve az ünnepük. Egy ilyen népünnepély mellett már nem teheted meg azt mondjuk, hogy odamész farmer-pólóban például ... illetve hát megteheted végülis, csak akkor a következő hetekben sokkal több baxtatásra készülhetsz fel, mint ha simán két tanuval mész, amiről ez a kérdés szól. Meg hát már a 4 szülőből is lesz legalább egy, aki mindenéáron a konvenciókat akarja erőszakolni ... azt meg nem teheted meg, hogy azt az 1-et hagyod ki, mert akkor valszeg a párja sem fog jönni, és azt meg végképp nem teheted meg, hogy csak az egyik oldali szülők legyenek jelen.
Tehát, aki nem akar hagyományos esküvői felhajtást, annak bizony tényleg a legtisztább a 2 tanús felállás, akkor legalább biztosan nem előre és alapban teszik tönkre nekik, és utólag is ebből várható a legkevesebb vita, sértődés.
Szóval szerintem alapvető hiba, ha ezt a dolgot a szülő "a saját személye ellen szóló" dologként értelmezi, ahelyett, hogy egyszerűen azt látná, hogy a fiatalok egy kockázatok és felhajtás nélküli, intimebb szertartásra vágytak, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!