Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szülőként hogy reagálnátok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szülőként hogy reagálnátok arra, hogy ha a gyereketek titokban férjhez menne/feleségül venne egy lányt?

Figyelt kérdés
Valamelyik kérdésben szerepelt, hogy egy huszonéves pár titokban házasodott össze, mert a lány teherbe esett, de az esküvőre nem hívták meg a szülőket.

2012. jún. 13. 23:43
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
92%
Nem látok ebben semmi rosszat, hirtelen jött dolog, számukra fontos volt a papír, hát szereztek, anélkül, hogy másokat kényszerhelyzetekbe és kiadásokba hajszoltak volna. Szóval kb meghívnám őket egy ebédre, és gratulálnék.
2012. jún. 14. 02:22
 12/26 anonim ***** válasza:
10%
Én csalódnék a lányomba az egy biztos. De azért megkérdezném tőle, hogy miért titkolta el tőlünk és lehet járna mellé egy pofon.
2012. jún. 14. 07:09
 13/26 anonim ***** válasza:
95%
Szülőként elég volna, annyi ha azt mondja, anya összefogunk házasodni, ketten. Nekem ennyi is elég. Ő éltük, ő dolguk. Lehet, hogy jobb helyre is tudják tenni azt a pénzt.
2012. jún. 14. 07:18
 14/26 anonim ***** válasza:
91%
Mi elmondtuk, hogy összeházasodunk, de nem lesznek vendégek, csak két tanú. Azért lett így, mert a szüleimben nem bízom meg, hogy végül eljönnének-e, mert konkrét igent vagy nemet nem tudtak mondani.. Azt meg nem szerettem volna, ha adok meghívót, hitegetnek, h persze, ott leszünk. Aztán az esküvő napján derül ki, h mégse jöttek el. Nem tudnám végigcsinálni úgy a napot.
2012. jún. 14. 08:00
 15/26 anonim ***** válasza:
84%
Kedves 12, Nálatokmindenki megértené miért nem hívnak meg. Fontosabb, hogy ott legyél az esküvőn,mint a gyerek boldogsága? És megütnél egy felnőtt embert? Szánalmas
2012. jún. 14. 08:06
 16/26 anonim ***** válasza:
84%
remélem, hogy a most 4 éves fiammal olyan viszonyban leszek mint amilyenben anyukámmal vagyok. nálunk ez szóba sem jöhet. anyukámat a barátnőmként kezelem, tud a dolgaimról, és remélem a fiam is őszinte lesz velem nagyobb korában is. persze vannak családok, ahol jobb kihagyni a szülőket, nálunk ez hála Istennek fel sem merült sem az én, sem a párom részéről és tényleg nagyon remélem, hogy a gyermekünkkel is baráti kacsolatunk lesz a szülő-gyermek kapcsolat mellett. ha 2 tanúsat szeretnének nélkülünk majd, akkor annyi, hogy szóljanak előtte. itt és itt lesz, akkor és ekkor. de remélem, h látom a fiamat majd kimondani az igent :)) nagy dolog ez 1 szülő életében, hozzáteszem, normális családokról beszélek.
2012. jún. 14. 08:39
 17/26 anonim ***** válasza:
90%
Szülőként: a titokban kötött esküvő nagyon elszomorítana, a két tanús: a körülményektől függ, de nem a szívem vágya. Szeretnék ott lenni, amikor a gyerekeim hűséget fogadnak egymásnak, és szerintem a testvéreik se akarnának máshol lenni azon a napon. Ha nem akarnak cécót, felhajtást, vagy még közös ebédet se, az az ő dolguk, elfogadnám.
2012. jún. 14. 08:50
 18/26 anonim ***** válasza:
46%
szomorú és csalódott lennék... hogy tehetett ilyet? hogy hagyhatott ki egy ilyen fontos eseményből az életében?
2012. jún. 14. 13:23
 19/26 anonim ***** válasza:
60%

Engem boldogtalanná tenne, ha nem hívna meg. Ez a nap nem csak a házasulóké, hanem a szülőknek is egy esemény, mert tulajdonképpen ekkor tudatosodik bennük, hogy a gyereket véglegesen sikeresen felnevelték, és kész a családalapításra.

Nem kell nagy lagzit csapni, de azért a gyerekek részéről egy köszönöm, hogy felneveltél dolog bele kell, hogy férjen.

Persze az más kérdés, ha a szülők idióták, és a gyerek menekül a családból és nem is szereti őket.

A szülők nem meghívása az esküvőre, akár csak egy rövid polgári szertartásra, azt az üzenetet hordozza, hogy nem szeretitek őket, és joggal érzik így.

Nekem az a véleményem, hogy a kötelezően meghívandó személyek a szülők, nagyszülők, és testvérek. Ezzel vége is ennek a körnek, őket meg elég megkínálni egy pohár pezsgővel, ez meg nem egy nagy összeg.

2012. jún. 14. 13:48
 20/26 anonim ***** válasza:
42%

"a kötelezően meghívandó személyek a szülők, nagyszülők, és testvérek." - kedves utolsó, köszi a szemléletes példát, kb ez lenne az a mondat, ahol ha én a házasulandó lennék egy ilyen szituban, 5 perc alatt úgy döntenék, hogy nem is olyan fontos az a papír... tudniillik innentől már nincs visszaút, azt már nem tudod megoldani, hogy ez a kb 20 fős gyülekezet (4 szülő, 8 nagyszülő, testvérek) ne hívjon újabb embereket magával (a testvéreknek s vannak párjai, a nagyszülőknek is testvérei stb) gépfegyveres őrt listával meg nem állíthatsz a házasságkötő terem ajtajába, aki beengedi a testvért, de kitiltja a testvér barátját - meg egyébként is .... És máris azokról az elvárásokról és konvenciókról fog szólni az egész, amit az így házasulók nyilván el akartak kerülni, sikeresen pokollá lett téve az ünnepük. Egy ilyen népünnepély mellett már nem teheted meg azt mondjuk, hogy odamész farmer-pólóban például ... illetve hát megteheted végülis, csak akkor a következő hetekben sokkal több baxtatásra készülhetsz fel, mint ha simán két tanuval mész, amiről ez a kérdés szól. Meg hát már a 4 szülőből is lesz legalább egy, aki mindenéáron a konvenciókat akarja erőszakolni ... azt meg nem teheted meg, hogy azt az 1-et hagyod ki, mert akkor valszeg a párja sem fog jönni, és azt meg végképp nem teheted meg, hogy csak az egyik oldali szülők legyenek jelen.

Tehát, aki nem akar hagyományos esküvői felhajtást, annak bizony tényleg a legtisztább a 2 tanús felállás, akkor legalább biztosan nem előre és alapban teszik tönkre nekik, és utólag is ebből várható a legkevesebb vita, sértődés.

Szóval szerintem alapvető hiba, ha ezt a dolgot a szülő "a saját személye ellen szóló" dologként értelmezi, ahelyett, hogy egyszerűen azt látná, hogy a fiatalok egy kockázatok és felhajtás nélküli, intimebb szertartásra vágytak, ennyi.

2012. jún. 14. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!