Elvált apukák! Hogyan reagálnátok, ha a gyereketek megváltoztatná a nevét?
Nem vagyok elvált apuka, de: a férfi a feleségétől vált el, a gyerekeitől nem. A feleség változtasson nevet, mert érthető, hogy nem akar már kötődni névileg az exéhez. De a gyerek akkor is a gyereke marad a férfinak, joggal érezheti megbántva magát.
Persze ha az apához és emberhez nem méltó módon él és viselkedik, akkor megérdemli a gyerekétől ezt a döfést.
Ha megérdemli, akkor nincs értelme zokon venni.
Meg kell próbálni elfogadni, mást úgysem lehet tenni.
A gyerek nem változtathatja meg a családnevét az apa beleegyezése nélkül, csak 18 év felett.
Egyébként én szerettem volna -felnőttként- de rájöttem, hogy apámnak sokkal rosszabbul esik az, ha az ő nevét viselem, mintha mást, így megtartottam
OFF
23:03!
Amit leírtál, az csak és kizárólag 2 esetben lehetséges:
Apuka lemondott a szülői jogairól és örökbe adta a lányát a volt felesége férjének VAGY a bíróság megvonta a szülői felügyeleti jogát és engedélyezte az örökbefogadást.
Semmilyen más esetben nem ítél a bíróság úgy, hogy a különélő szülő ne fizessen gyermektartásdíjat, még akkor sem, ha milliomos a gyermeket eltartó szülő.
Ha egy élősködő gyökér volt, aki terrorban tartotta a családot és ezért elváltak.
Ezért még a a nevére sem akarnak emlékezni, nem még viselni...
pl.
Hiába nem váltak el a szüleim, alig várom, hogy férjhez menjek, és felvegyem az asszonynevem, az úgy mégsem annyira "direkt" dolog...
Semmi kötődésem nincs hozzá, de azért nem aláznám meg annyira, hogy csak úgy eldobom a nevem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!