Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti milyen esküvőt szerveznétek ebben az esetben?
A helyzet nem túl rózsás :)
A családommal nem vagyunk túl jóban, nem fognak eljönni (max a testvéreim jönnének, de anyám nem fogja engedni őket).
Anyóssal apóssal kijövök, de hosszabb távon elég nehéz elviselni őket.
A párom további, igencsak széles rokoni köre vagy sznob és flegma, vagy alkoholista.
A barátaink elég változatosak, valószínű kisebb csoportokba verődnének.
Én már a kéttanús esküvőnél tartok, de a párom még templomi esküvőt is szeretne (ami megint akadályokba ütközik, mert nem vagyok megkeresztelve).
Pénzünk nem sok lenne a lagzira, és nekem a násznéppel nem lenne kedvem táncolni (én vagyok a menyasszony).
Ráadásul akkor már a zenész ismerőseimet kérnénk fel a zeneszolgáltatásra, ők pedig aztán nem mulatóst játszanak, amit párom családja elvárna.
Hát huhh, így leírva még annyi kedvem sincs az egészhez, de szeretnék hozzámenni a páromhoz.
Valamilyen ötletetek van esetleg? :)
Annyiban már megegyeztünk a párommal, hogy a polgári "beülős" lesz, és csak a tanúkkal megyünk vacsorázni.
Inkább költünk valami nászútra :)
De még mindig ott a templomi, amit a későbbiekben szeretne megtartani, és megint jönnek a problémák.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos a párom szülei elvárják a vacsorát/lagzit (ami azért vicces, mert egy fillért nem tudnak beleadni).
A párom népes távoli rokonsága is elvárja a banzájt, és a párom szeretne megfelelni nekik.
Én szívem szerint hagynám a fenébe az egészet és szereznék két embert az utcáról, hogy a barátok közül se kelljen tanút választani, ne legyen sértődés...
De nem csak rajtam múlik a dolog :)
Lenne, ha mondjuk egy év múlva tartanánk meg az esküvőt, már simán félre tudnánk annyit tenni, hogy egy kisebb étterembe beüljünk.
Így is állandóan halogatjuk ezek a hülyeségek miatt :(
Nekem inkább a többi felével lenne gondom.
Ja meg azért az se utolsó, hogy a násznép háromnegyede miért akarja gyakorlatilag ingyen meghívatni magát, mikor mi sem vagyunk milliomosok.
A két végletet akarjátok.Mindenben ilyen jó az összhang vagy csak most nem értitek meg a másikat?
Megpróbálnám megkeresni az arany középutat.Amiket felhoztál érvet,nem sok állja meg a helyét,mint vétó:
- anyóssal,apóssal nem csak egy napot kell kibírni,hanem egész további életedet,így ez nem akadály,hogy lagzi legyen
- nehezen hiszem el,hogy a rokonságotokban nincs egy maréknyi olyan ember sem,akit kedveltek.Őket kell meghívni,az alkoholistákat mellőzni
- miért baj,ha a baráti társaság klikkesedik?Eleve az ültetés olyan,hogy kénytelen vagy klikkesedni,mert csak azzal a pár emberrel tudsz hosszan beszélni,akik körülötted ülnek.Ültess olyan embereket egymás mellé,akiknek van közös témájuk,garantált a jó hangulat
- a templomi esküvőhöz nem kell megkeresztelkedni,még hinni sem.Manapság ez már nem akadály.Alá kell írnod egy papírt,hogy keresztény szellemben fogod nevelni a gyerekeid és már mehetsz is az oltár elé.Nem hónapokig tartó macera ez
- pénzetek lesz,te mondtad,úgyhogy ez sem akadály
- a menyasszonytánc nem kötelező eleme az esküvőnek,kihagyható
- olyan térdemes hívni,aki nem csak egy stílushoz ért és széles a repertoárja
Ha valamit akarok,akkor megtalálom a módját,hogy sikerüljön.Nem csak a kifogásokat kell gyűjteni,hanem keresni a megoldást,ami néha lemondással és kompromisszummal jár,mindkét fél részéről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!