Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A völegényemnek elég átlagos vezetékneve van és most
igy esküvö elött pár családtagom szerint nem kéne
felvennem mert manapság már nem úgy van mint régen.
Szerintetek?
Akik azzal érvelnek, hogyez milyen szép gesztus a vőlegény felé, meg hogy a vőlegény ezt akarja: bezzeg mi lenne, ha a menyasszony várná el, hogy az ő nevét vegyék fel? Ha tényleg senki nem alattvalója senkinek, akkor ez is simán elfogadható kéne, hogy legyen! Mégse találnál szerintem 1000ből ha 1 férfit talán, aki ezt megtenné a gesztus miatt a menyasszonyának, úgyhogy egyelőre szerintem fordítva se kellene hogy elvárt legyen! Csak mondom. Amúgy én felvettem a férjem vezetéknevét, mert az enyémet nem szerettem, de ha szerettem volna akkor nem vettem volna fel az övét. Ő se erőltette.
2012. máj. 23. 18:38
Ez annyira "teljesen egyenrangúak vagyunk, miért kéne egy kicsivel is másabbnak lennem, mint a férjem?"-hiszti volt... Azért, mert hál' Istennek neked nem fityeg semmi a lábad között, ezért talán egy kicsit másmilyen vagy, mint ő. Vannak gesztusok, melyekkel a férfi kedveskedhet, és vannak, amikkel te tehetsz egy lépést felé. Gondolom, szoktál tőle virágot kapni. Vagy csokit. Vagy elvársz tőle egyéb olyan gesztusokat, amiket a nők sokszor elvárnak a férfiaktól. Na, a név felvétele pedig részedről egy gesztus. De nem kötelező, csak ne gondold, hogy aki megteszi, azért teszi, mert a kedvese erőlteti.
2012. máj. 23. 18:53
Amúgy kettővel előttem hozzászólónak üzenem, hogy külföldön nem is olyan ritka, hogy a pasi veszi fel a nő nevét, vagy kötőjelesen összekapcsolják, és ugyanaz lesz a vezetéknevük. Szóval azért több mint 1/1000..
2012. máj. 23. 18:57
Nekem a kötőjeles változat tetszik legjobban, én is így fogom felvenni a Vőlegényem nevét :) Én -né semmiképpen nem lennék, főleg nem venném fel az egész nevét. Az olyan, mintha eltűntem volna. Nagymamám, Anyukám is felvették férjük teljes nevét, de számomra olyan kiábrándító, mikor kórházban van valaki, és úgy szólnak neki, hogy pl. Kovács néni, mert fogalmuk sincs, hogy hívják valójában.
2012. máj. 23. 18:58
21-es, azt hiszem a válaszod nekem szólt, engedd meg, h válaszoljak rá. a párom szerint igazán szép gesztus, hha a férfi is felveszi a nő nevét. nos, én ezt pusztán abból az okból nem akarom, mert az én vezetéknevem Meleg. ez a mai világban nem vonz maga után semmi jót, hiába csak egy név. tehát nem, én felveszem az nevét kötőjellel, ő pedig pusztán ebből az okból marad a saját nevén.
2012. máj. 23. 19:52
Akkora divat lett hogy hogy vegyük fel a nevünket. Anyukáink, nagymamáink nem ugráltak hogy jaj elveszítem a saját nevem , most alárendelt leszek, ez magától értetődött és nálam is hogy ...né leszek.
2012. máj. 23. 20:03
27/32 Verko válasza:
Én is azt javaslom vedd fel nyugodtan a nevét, beszéljétek meg mi legyen, neki esetleg mi tettszik. A rokonok ha már itt elkezdik a "beleszólást" akkor másba is bele fognak avatkozni és esetleg a "nemttettszésüket" nyilvánítani ami romboló egy hásasságra nézve.
2012. máj. 23. 20:08
Te döntsd el ne a családod. Én kötőjellel felvettem mert neki is fontos volt a gesztus.
2012. máj. 24. 08:53
Szerintem vedd fel nyugodtan a férjed nevét, ha ti így érzitek jónak, és ne foglalkozz másokkal, mert ez nem az ő bajuk. Hadd döntsd már el te, hogy mi legyen a neved.
Személy szerint nekem a kötőjeles nevek egyáltalán nem tetszenek, én bármit választanék, csak azt nem, mert a legtöbb név teljesen hülyén hangzik úgy.
Az meg egy hülyeség, hogy aki -né, az elveszti a személyiségét. A "rabszolgaság" nem a névtől függ. Ez inkább azt fejezi ki, hogy így vagytok egy család.
2012. máj. 24. 10:34
Kedves Első válaszoló!
Ha hülyeség, ha nem, nem tud mit tenni a menyasszony, mert csak kötőjellel vehető fel a vőlegény neve (nemrég jelentkeztünk be az anyakönyvvezetőhöz ezért tudom). De hogy a kérdésre is válaszoljak, ha nem szeretnél ...-né lenni akkor csak ez a megoldás van. Ha meg nem tetszik a párod neve akkor tartsd meg a sajátodat. Én semmiképp nem szerettem volna ...-né lenni ezért választottam a kötőjeles megoldást (egy az egybe lecseréltem volna a saját vezetéknevemet, de a lányának is ugyanaz a neve, mint úgy az enyém lett volna és így ez kilőve).
2012. máj. 24. 14:44
Kapcsolódó kérdések: