Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A völegényemnek elég átlagos vezetékneve van és most igy esküvö elött pár családtagom szerint nem kéne felvennem mert manapság már nem úgy van mint régen. Szerintetek?
Én kötőjeles vagyok, és az első válaszolónak üzenem, hogy érdekes a hozzáállása és a megfogalmazása is.
Nekem a férjemé nélkül is elég egyedi nevem van, de ha "-né" lettem volna, az számomra a kelleténél pont eggyel több szótag lett volna. Azonban mindenképpen szerettem volna felvenni a férjem nevét, mert szép vezetékneve van, és azóta is olyannyira a magaménak érzem, hogy a régi nevem már furcsán cseng számomra. Pedig csak egy éve vagyunk házasok.
Most dallamos és egyedi, és nem zavar, ha elsőre nem tudják eldönteni, hogy azért van két nevem, mert valójában "-né" vagyok, vagy csak úgy. Aki számít, az előbb-utóbb úgyis megtudja, hogy feleség vagyok. A gyermekünk, aki decemberben érkezik, csak a kedvesem nevét kapja majd, nem bonyolítjuk. :)
Szerintem nagyon szép gesztus, ha felveszed a férjed nevét, én ilyen témában nem hallgatnék rokonokra - bár ne is haragudj, de ott több probléma is lehet, ha egyáltalán eszükbe jut ilyesmibe beleszólni...
Van egy jó pár variáció, hogy viselheted a párod nevét. Erről csakis Te és a leendő férjed döntsön. Senkinek nem lehet ebbe beleszólása, mert semmi közük hozzá.
Ez a Ti kettőtök élete lesz, s nektek kell döntenetek.
Én senkinek nem engedném, hogy ilyen dolgokba beleszóljanak.
Én se szólok bele az ő dolgaikba, s ugyanezt várom el viszont is.
De akkor hadd kössek bele valamibe én is :D
"Maradj a születési neveden. "Né" meg aztán pláne ne legyél, nem vagy Te senkinek sem az alattvalója."
Na ezzel senkinek sincs baja, kérdezem? Csak velem? :D
Például anyukám is -né, mégse érzi magát alattvalónak, nem is úgy viselkedik :D
Tulajdonképpen ha egy emberben felmerül, hogy éreztesse azt a párjával, hogy ő nem akar alattvaló lenni, ott gond van. Mert normális esetben mindkét fél tiszteli egymást és egyik se hiszi, hogy a másik alattvalóvá akarná őt tenni. Vagy ha azt hiszi, akkor miért megy hozzá.
Akiben ez a -né ügy alárendeltségi érzetet kelt, hát...
Rendben, értem én, hogy nem akartál mellébeszélni. De ha egy lányt nem találsz szépnek, azt sarkítva két módon közölheted vele, és mindkettő egyenes beszéd:
1. Te egy ocsmány görény vagy, pfű...
2. Nekem nem tetszel ezért és ezért...
Azért nagyon nem mindegy. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!