Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » A völegényemnek elég átlagos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A völegényemnek elég átlagos vezetékneve van és most igy esküvö elött pár családtagom szerint nem kéne felvennem mert manapság már nem úgy van mint régen. Szerintetek?

Figyelt kérdés
De én úgy gondolom ha megtisztelt azzal h feleségül kért és nagyon szeretjük egymást akkor ez egy kedvesség lenne tölem h hordoma nevét. úgy gondoltam h kötöjellel megtartanám a sajátomat is az övé után irva. Mi a véleményetek erröl a névváltoztatás dologról? TI hogy látjátok?

2012. máj. 23. 16:58
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
45%

Szerintem az a leghülyébb variáció, ami felmerülhet, hogy kötőjellel...

pl. ha Kovács-Szabó Erika vagy, abból nem derül ki, hogy ez így együtt a vezetékneved, vagy azért van így, mert felvetted a férjed nevét.

Szerintem pl. Kovácsné Szabó Erika a legpraktikusabb ötlet. Vagy tartsd meg az eredeti neved. De kötőjellel, az szerintem teljesen hülyeség.

De az teljesen mindegy, hogy mennyire átlagos a neve és hogy manapság mi a szokás. A te dolgod, másnak nincs hozzá köze. Nekem sem, csak leírtam, mit gondolok.

2012. máj. 23. 17:03
 2/32 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nagyon rossz a kapcsolatom az apámmal, mi több, nem is tartom vele egyáltalán a kapcsolatot, így a vezetéknevemet mindenképpen el akartam hagyni, de mivel a keresztnevemet sem szeretem, így felvettem a férjem teljes nevét, né-vel. Senki nem volt rossz véleménnyel erről, de ha lett is volna, engem nem érdekelt volna, mert én fogom viselni a nevet és nem más.

Szerintem úgy vedd fel a neved, ahogyan te szeretnéd.

2012. máj. 23. 17:05
 3/32 anonim ***** válasza:
42%
Maradj a születési neveden. "Né" meg aztán pláne ne legyél, nem vagy Te senkinek sem az alattvalója.
 4/32 anonim ***** válasza:
66%

Én mindig is a kötőjeles verziót favorizáltam, szerintem nagyon jól hangzik!

Én is úgy fogom felvenni, bár a Vőlegényem külföldi.

5/32 anonim ***** válasza:
90%
Úgy vedd fel, ahogy neked tetszik. A családtagok véleményével ne foglalkozz. Ha te úgy érzed, ezzel akarod megtisztelni a párod, vedd csak fel a nevét és abban a formában, ami neked tetszik.
2012. máj. 23. 17:11
 6/32 anonim ***** válasza:
74%

Én megtartom a saját nevem, de elé fel fogom venni né-vel a párom nevét. Nem érdekel mi a szokás. Egyenlő felek vagyunk a kapcsolatban és csak ez számít, hogy mi van belül. Kit érdekel kívül mit gondolnak róla??

Én szeretem ezt a régi szokást, és nem érzem tőle kevesebbnek magam, inkább többnek :)

Azt el sem tudom képzelni, hogy egyáltalán ne vegyem fel a nevét. Szerintem neki sem esne jól.

2012. máj. 23. 17:13
 7/32 anonim ***** válasza:
87%

Ha egyszer férjhez megyek, nem szeretnék nevet változtatni. Részben praktikus okok miatt (hosszú a nevem, így az aláírás amúgy is kétszer hosszabb idő, mint másnak), részben pedig azért, mert szeretem a vezetéknevemet úgy, ahogy van.

Viszont mindenképpen úgy dönts, ahogy te érzed, és ne hagyd magad befolyásolni a rokonok által. Manapság is van olyan szép számmal, aki Kis Lászlóné lesz, és olyan is, aki Kisné Nagy Ilona. Szóval ez nem mérvadó. Ha te úgy látod jónak, h felvedd a párod nevét, akkor tégy úgy, az a fontos, hogy ti ketten egyetértsetek, a többiek meg majd megszokják!

Amúgy talán az összes lehetőség közül a kötőjeles a legjobb, ezzel egyetértek.

2012. máj. 23. 17:14
 8/32 anonim ***** válasza:
66%
Én ugyan még nem tartok itt, de úgy gondolom, hogy a kedvesem véleményét fogom figyelembe venni. Ha őt az tenné boldoggá, hogy pl Nyúl Béláné legyek, akkor az leszek. Az viszont biztos, hogy az ő véleményén kívül másé nem fog számítani. Az, hogy anyám/bátyám/nagynéném szerint ez már nem "trendi", nem mérvadó számomra
2012. máj. 23. 17:14
 9/32 anonim ***** válasza:
69%
Ahogy te érzed! Én nagyon boldogan vettem fel a férjem legátlagosabb nevét, kötőjellel az enyémhez. De nem baj, ha te nem így gondolod, a lényeg, hogy ne mások véleménye befolyásoljon. Én úgy emlékszem, még a sorrend is megválasztható, tehát megtarthatod elsőnek a saját vezetékneved, kötőjellel utána a férjedé. Így ne az ő tucat neve dominál. Én egyébként azt olvastam, hogy a kötőjeles variáció férjezettségre utal, a simán két vezetéknevűeknek nem kötőjellel írják.
2012. máj. 23. 17:17
 10/32 anonim ***** válasza:
66%

A feleségem nem magyar és sosem tudták rendesen kimondani a nevét, szóval felvette a teljes nevemet -né-vel, abban a reményben, hogy így már talán nem fogják fél perc böngészés után hibásan kiejteni a nevét :-)

De vedd fel úgy, ahogyan te szeretnéd, ez a te életed!

2012. máj. 23. 17:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!