Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is jogos párom kérése? Mi lenne a megfelelő arány?
Párom most 2x annyit keres, mint én. Szeretné, ha lenne házassági szerződés, amiben benne van hogy válás esetén a közös vagyon 85-15%-os arányban oszlik meg. Én ezt nem érzem fairnek, hiszen bár tényleg kevesebbet keresek, de én végzem a házimunka nagy részét, szülni fogok, ha meghívja a munkatársait (ami jó pont a főnöknél) én főzök előtte és takarítok utána.
Mit tennétek? Mit ajánlanátok fel? 70-30?
ja, most látom, hogy külön kasszán is vagytok. Gratulálok, ez ám a jó házasélet kezdete...de ha Te ebbe beletörődsz meg is érdemled a sorsodat :(
Lépj le.
A házassági szerződésben mi azokat a tulajdonokat írtuk bele, ami a házasságunk elején is "külön" volt.
Pl. páromé a tv, hálószobai bútorok, etc.
Enyém a gyerek bútorai és minden kiegészítő a ruhái közös "vagyon" (közös pénzből vettük), a két autó az enyém (én nevemen van mind a kettő, de a másodikba neki is van pénze. a szerződés miatt az én nevemen van, így az enyém).
Szóval, nálunk minden apró dolog össze van írva. Persze ez a napok, hetek ... évek folyamán rengeteg változhat és változni is fog.
Közös kasszán vagyunk, de mind a kettőnknek van külön pénze.
Én vállalkozó vagyok, ő egyetemi tanár.
Egyébként amitől én "kiakadtam" az az volt, hogy a párom beleíratta, hogy ha vállunk, akkor a gyermek az enyém és, hogy ő bármikor láthatja.
Nincs baj az ilyen szerződéssel, de a 85-15% az nagyon gáz, ha annyira akar ilyet akkor legyen 60-40%
Valóban ő többet keres ez által többet is fog a közös életbe beleadni, de amit ő akar az már köcsögség.
60-40% alá ne menj
Ha ezt a 85-15%ot elfogadod, meg is érdemled.
Én ezek után a helyedben felajánlanám az 50-50%ot és ha azt mondja, nem, oké, adios!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!