Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek is jogos párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is jogos párom kérése? Mi lenne a megfelelő arány?

Figyelt kérdés

Párom most 2x annyit keres, mint én. Szeretné, ha lenne házassági szerződés, amiben benne van hogy válás esetén a közös vagyon 85-15%-os arányban oszlik meg. Én ezt nem érzem fairnek, hiszen bár tényleg kevesebbet keresek, de én végzem a házimunka nagy részét, szülni fogok, ha meghívja a munkatársait (ami jó pont a főnöknél) én főzök előtte és takarítok utána.

Mit tennétek? Mit ajánlanátok fel? 70-30?

2012. ápr. 4. 17:02
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

ja, most látom, hogy külön kasszán is vagytok. Gratulálok, ez ám a jó házasélet kezdete...de ha Te ebbe beletörődsz meg is érdemled a sorsodat :(

Lépj le.

2012. ápr. 5. 11:49
 42/48 anonim ***** válasza:
78%
nekem mondjuk az is megfordult a fejemben, h ezzel a papírral valszín orokre magához láncol. ha lesz már gyermeketek is, pláne ha tobb, nem mersz kilépni majd a házasságbol, akkor sem, hha rossz lesz, épp a gyerekek miatt, hogy nekik meglegyen mindenuk. mindeképp ulj le vele beszélni, hogy ez így nem koser.
2012. ápr. 5. 13:44
 43/48 anonim ***** válasza:

A házassági szerződésben mi azokat a tulajdonokat írtuk bele, ami a házasságunk elején is "külön" volt.

Pl. páromé a tv, hálószobai bútorok, etc.

Enyém a gyerek bútorai és minden kiegészítő a ruhái közös "vagyon" (közös pénzből vettük), a két autó az enyém (én nevemen van mind a kettő, de a másodikba neki is van pénze. a szerződés miatt az én nevemen van, így az enyém).

Szóval, nálunk minden apró dolog össze van írva. Persze ez a napok, hetek ... évek folyamán rengeteg változhat és változni is fog.

Közös kasszán vagyunk, de mind a kettőnknek van külön pénze.

Én vállalkozó vagyok, ő egyetemi tanár.

Egyébként amitől én "kiakadtam" az az volt, hogy a párom beleíratta, hogy ha vállunk, akkor a gyermek az enyém és, hogy ő bármikor láthatja.

2012. ápr. 5. 14:03
 44/48 anonim ***** válasza:
78%

Nincs baj az ilyen szerződéssel, de a 85-15% az nagyon gáz, ha annyira akar ilyet akkor legyen 60-40%

Valóban ő többet keres ez által többet is fog a közös életbe beleadni, de amit ő akar az már köcsögség.

60-40% alá ne menj

2012. ápr. 5. 14:04
 45/48 anonim ***** válasza:

Ha ezt a 85-15%ot elfogadod, meg is érdemled.

Én ezek után a helyedben felajánlanám az 50-50%ot és ha azt mondja, nem, oké, adios!

2012. ápr. 5. 16:57
 46/48 anonim ***** válasza:
mondd neki hogy 60-40 és nem szülsz gyereket. (és írd meg mit szólt!) :)
2012. ápr. 5. 19:49
 47/48 anonim ***** válasza:
Beszéltél vele?Hát én alá nem írnám az biztos, de nem is mennék hozzá.Ha jól értelmezem, akkor ő "csak" 2x, annyit keres, nem 5,5X annyit,ahogy írta:S Nem jó matekból. Te gyereket nevelsz az nem munka???Nem véletlenül számít be a nyugdíj évekhez.
2012. ápr. 16. 16:27
 48/48 anonim ***** válasza:
Menj bele, ha megengedi, hogy egy életnagyságú gyerek babát feldugjanak a seggébe és másnap kihúzzák azt.
2012. júl. 19. 22:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!