Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is jogos párom kérése? Mi lenne a megfelelő arány?
Párom most 2x annyit keres, mint én. Szeretné, ha lenne házassági szerződés, amiben benne van hogy válás esetén a közös vagyon 85-15%-os arányban oszlik meg. Én ezt nem érzem fairnek, hiszen bár tényleg kevesebbet keresek, de én végzem a házimunka nagy részét, szülni fogok, ha meghívja a munkatársait (ami jó pont a főnöknél) én főzök előtte és takarítok utána.
Mit tennétek? Mit ajánlanátok fel? 70-30?
Ez nevetséges. Ne hagyd magad a családod hülye teóriáival befolyásolni. Ez nem helyes.
Az én férjem minden papír nélkül inkább csak rólam gondoskodik, mint magáról. Te is megérdemelsz egy olyan férfit akinek Te vagy az első! És nem az hogy az esküvő előtt azon gondolkodjon, hogy a váláskor Te majd csak 15%-ot kapj majd és abban a hiteltörlesztés is benne legyen....
ez a férfi nem neked való....gáz sztem :S
Milyen érzés neked, hogy ezzel rukkolt elő?
Míg Ő megkeres 200 ezret te megfizethetetlen dolgot teszel, a gyermekeiteket fogod nevelni. a pénz elmulik a család és a gyerekek.....
nekem már maga a házasság is nagyon visszás dolog, hiszen érzelmi alapon írsz alá vagyoni és jogi szerződést.
nos, nálunk úgy néz ki a dolog, h én vagyok a vagyonosabb, viszont ő jobban keres.
nem lesz házasság, nem csak ezért, azért is mert én viszolygok a gondolatától.
ebben az esetben elég ha csak együtt éltek, mindenki rakosgatja szépen a kis pénzét, ha szétmennétek, akkor is jár a gyerektartás. egy válás hatalmas procedúra és rengeteg pénz. ja, meg az esküvő is. tök felesleges.
az egyik ismerősöm 2 év házasság után válik most. ott is elég kuszák a vagyoni dolgok, nekem tuti nem hiányozna egy ilyen. manapság elég kevés a sírig tartó házasság, még azoknál is, akikről azt hinné az ember...
Előre is elnézést kérek hogy nyers leszek, de ez az egész FELHÁBORÍTÓ és NEVETSÉGES!
Magával a házassági szerződéssel még nem is lenne gond indokolt esetben, de a 85-15 %, és hogy mindez a gyerekvállalás miatt... Én egy ilyen férfinak nemhogy gyereket nem szülnék, de szembe is köpném, ha így ebben a formában előállna ezzel! Aki ezt a környezetedben támogatja az nem normális! Megpróbálhatod, hogy felajnálasz neki egy számodra elfogadható arányt (a 70-30 is kevés szerintem), és megnézed mit reagál. Az elmondottak alapján azonban szerintem ez a "férfi" felejtős...
Szerintem ne is házasodjatok össze.
Nem hiszem el, hogy két ember, aki szereti állítlag egymást, hogy tud ilyen beszűkülten gondolkodni. Pláne a párod, de Te is, hiszen átgondolod egyáltalán ezt a lehetőséget...
Én alapból a házassági szerződés gondolatánál visszadobnám a gyűrűt, és azt mondanám "viszlát".
Szerintem a házasságba nem férhet bele az acsarkodás a pénz felett, akkor sem, ha valaki 10x annyit keres. A párom orvos lesz, valószínű egy nap 5x-6x akkora fizetéssel jön haza, mint amekkora az enyém lesz, és akkor??? KÖZÖSEN vállalunk gyereket, közösek a problémáink, az álmaink, JÓBAN és ROSSZBAN.
Mi még nem vagyunk házasok de már most is minden közös.
Elég gáz, amit a férjed csinál, ilyen anyagias emberhez nem mennék hozzá.
A másik meg, hogy mentek neki úgy egy házasságnak, hogy már előre gondoltok a válásra. Bocs, de nekem ez is bűzlik.
Én eleve nem írnék alá ilyen serződést és a párom se. még szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!