Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is jogos párom kérése? Mi lenne a megfelelő arány?
Párom most 2x annyit keres, mint én. Szeretné, ha lenne házassági szerződés, amiben benne van hogy válás esetén a közös vagyon 85-15%-os arányban oszlik meg. Én ezt nem érzem fairnek, hiszen bár tényleg kevesebbet keresek, de én végzem a házimunka nagy részét, szülni fogok, ha meghívja a munkatársait (ami jó pont a főnöknél) én főzök előtte és takarítok utána.
Mit tennétek? Mit ajánlanátok fel? 70-30?
Szerintem nincs semmi a ház. szerződés kötésében !
Elváltam , pont ezért mert nem volt ilyen szerződés ., 4 évig tartott.
4 év után 2 üzletről és sok más anyagi javakról kellett lemondanom , csak szabadúljak a férjemtől !(mindent Én alapítottam)
Ha újból férjhezmennék , amit kétlek , Én is készítettnék ilyen szerződést , mert......
És itt jönne a fairség, az arány nem mindegy!
Ezt a 15% Én is keveslem , sőőőőt
60-40% már jobban hangzana !
60 neki , mert Ő a pénzkereső , 40 neked, mert Te végzed az otthoni + amiket felsoroltál,
Lebecsüli a munkádat, teendőidet és ezt nem tartom korrektnek !
Beszélj vele, ebbe ne menj bele, mert NEKED IS KELL GONDOLNOD MAGADRA, hiszen Ő is ezt teszi !
A ház.szerződéssel nincs probléma.Unokatestvéremék is csináltak.Mivel a feleség 60%-ban szállt bele a lakásvásárlásba,így a tulajdoni arány is így van náluk,továbbá a vagyontárgyakat is megosztanák,ha válásra kerülne sor.
Viszont a 85 és 15% már nagyon sok!Én a helyedben 60-40%-ot mondanék,és a vagyontárgyakra,a házassába bevitt értékeket is beletenném a szerződésbe.
Nem a házassági szerződésről van szó.Ha van miért írni,akkor miért ne legyen.
De azt felhozni indoknak hogy azért semmizne ki,mert te esetleg 2-3 évig otthon neveled a közös gyermeket?? 2-3 év miatt akár 20 éven át tudsz majd úgy dolgozni,befektetni a házba,mindenbe,hogy tudod,ha elváltok szinte csak a ruhádat viheted???
A barátnőm volt férje volt ilyen link alak.Ő még azt is beleíratta a szerződésbe,hogyha a házasságuk alatt nem születik gyermek,de a pasas meghal,akkor az özvegy feleségnek 30 napja van,hogy elhagyja a házat,mert az visszaszáll a pasas szüleihez.(a házat 70-30%-ban vásárolták)A szerződésben benne van,hogy majd a szülők kifizetik a barátnőmet.A bolond lány,hozzáment.14 év házasság és 1 gyerek után már lassan 4 éve marakodnak a vagyonelosztás miatt..te is így akarsz járni??
Mit tennék? Menekülnék!!!
Javíts ki, ha tévedek, de a 2:1 arány az 66:33 lenne.
LENNE. Ha a magyar jog szerint nem lenne házasságban vagyonközösség, és nem lenne a közösen szerzett vagyon közös. De van, nem véletlenül. A magyar jog elismeri a háztartásban végzett munkát. (A gyerekszülés és -nevelés is ide tartozik, vagy ő fog szoptatni?)
Úgyhogy a 85-15 nem jött ki, de iszonyú TISZTESSÉGTELEN.
A házasság előtti vagyon (pl. lakás) SOHA nem lesz közös, ill. nem közös az örökség sem, akkor sem, ha házasság alatt kapjátok. Közös viszont, ha van egy lakásod, kiadod, és abból pénz származik. És közös a házasság alatt felvett hitel is.
Kérdéseim:
Ha munkanélküli lesz és neked kell eltartani hónapokig, az hogy módosítja a 85-15 arányt. Ha megbetegszik, baleset éri, ugyanez a kérdés.
A költségeket milyen arányban osztjátok meg? Ha ő luxuscikkeket vesz a fizujából, te meg turkálóból öltözöl, az módosítja-e a megállapodást?
A gyerekneveléshez hány százalékban kíván hozzájárulni? A nászajándék is közösen szerezett jövedelem, annak is a 85%-át akarja, ha esetleg nem költitek el? Akkor is, ha a te családod nagyobb és többet ad?
Elgondolkodtató, hogy ha a magyar jogban elfogadott az 50-50%, akkor neki miért nem felel meg? Ha nem felel meg, miért akar házasodni? Nem muszáj a vagyonközösséget létrehozni, lehet együtt élni, külön számlát vezetni, és akkor mindenki tudja, mennyi az annyi.
Elgondolkodtató, hogy a házimunka nagy részét miért neked kell végezni?
Mit ajánlanék fel? Azt, hogy ne vegyen el feleségül. És ezt nagyon komolyan mondom, pedig házasságpárti vagyok. De ilyen körülmények között sajnos egy jó megoldás van: nemet mondani. Nagyon megalázó helyzet. És akkor is megalázó, ha fordított: ha az erölteti a szerződést, aki kevesebbet keres.
Nézd meg, napi hány kérdés szól itt a tönkrement házasságokról és a sóher, zsugori férjekről!!! Mind így kezdődött.
A pasidat nagyon jól jellemzi az, hogy a 2:1 arányt 85-15%-nak értelmezte. Ennél csak rosszabb lesz.
Lányok, sok a téves infó!!!
A házasság előtt vagyon soha nem lesz közös. Sem a pénz, sem a lakás. Persze nagyon csúnya válás esetén ezt bizonyítani kell, de sima ügy: a lakás mikor került annak a nevére, akién van (házasság esetén nem kell közösre iratni!!), és az esküvő előtt mennyi volt a bankban (bankszámlakivonat - a bank adja, évekre visszamenőleg).
Lehet papírt írni róla, de sok értelme nincs, ha megnyugtat benneteket, nem gond.
Házasság alatt nem közös az örökség, illetve a személyre szóló ajándék (akkor sem, ha kapja valaki pl. szülőtől v. mástól, akkor sem, ha egymásnak ajándékozzák, pl. ha a nő ékszert kap a férjétől, az 100%-ban az övé).
De a házassági szerződés főként a váláskori vagyonmegosztásra vonatkozik, ahogy a kérdezővel akarják csináltatni.
Ami nekem fura, hogy a kérdező családja miért helyesli annyira, hogy a lányukat ki akarják semmizni gyakorlatilag.
Ez a gyeses dolog különösen gusztustalan szerintem. Kérdező, a KÖZÖS gyerek miatt nem tudsz dolgozni közben. Ha a párod akar gyereket, képes százalékokat számolgatni, miközben MIATTA, az ő gyereke miatt nem dolgozol? Mi lenne, ha nem te mennél gyesre, gyedre, hanem ő, ezért az ő százaléka csökkenne? Persze, ez nem éri meg anyagilag, mert ő többet keres, de NEKED ez a jobb, mert te keresel, neked nő a százalékod, a párod meg otthon végzi a házimunkát és neveli a gyereket a gyes összegéért.
Kíváncsi lennék, hogy reagálna a párod egy ilyen javaslatra... Gondolom, nem tetszene neki.
És ha azt mondanád, hogy akkor nem szülsz gyereket, hogy ne "bukj" el 18%-ot, ahhoz mit szólna? Megfenyegetne, hogy ha nem szülsz, akkor elhagy?
Végiggondolta egyáltalán, hogy miket beszél?
Sokat kellene még tanulnia szerintem emberségből, tiszteletből és szeretetből...
Szeretném leszögezni, ez az ÉN VÉLEMÉNYEM!!!!!
Én hiszek Istenben, és az a véleményem, hogy ha két ember szereti egymást, nincs helye szerződésnek. Tudom mi van a mai világban, de nálunk bárki is keresne többet, eszünkbe sem jutna szerződést kötni.
2 ember szerelemből házasodik. Hogyan fér bele az, hogy kötnek egy szerződést, -"ha elválunk" esetre?
Nekem ez nem szerelem :( Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!