Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Szerintetek is jogos párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is jogos párom kérése? Mi lenne a megfelelő arány?

Figyelt kérdés

Párom most 2x annyit keres, mint én. Szeretné, ha lenne házassági szerződés, amiben benne van hogy válás esetén a közös vagyon 85-15%-os arányban oszlik meg. Én ezt nem érzem fairnek, hiszen bár tényleg kevesebbet keresek, de én végzem a házimunka nagy részét, szülni fogok, ha meghívja a munkatársait (ami jó pont a főnöknél) én főzök előtte és takarítok utána.

Mit tennétek? Mit ajánlanátok fel? 70-30?

2012. ápr. 4. 17:02
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
38%
Jogos, a fele válással és az egyik fél lehúzásával végződik.De ha "meghívja a munkatársait és én főzök" szöveget komolyan gondolod,inkább össze se házasodjatok.
2012. ápr. 4. 17:05
 2/48 anonim ***** válasza:
92%

Semmit.Megsértődnék.Pontosan azért amit írtál.A házimunkát,a főzés,mosást,takarítást,gyereknevelést én csinálnám.Arról nem is beszélve,hogy sok víz lefolyik a Dunán,bármi megtörténhet az évek alatt.Mi van ha X év múlva te keresel 3x többet mint a párod?? Mi van ha X év után a párod munkanélküli lesz??Akkor minden egyes változásnál új szerződést fogtok kötni???

Rendben ha a párodnak van egy saját lakása vagy üzlete vagy egy limuzinja,és ezért külön szerződést kötne.Ez normális,és ilyen esetben alá is írnám.De fizetésről???Főleg ha közös kassza lesz??

Én nem hogy nem írnám alá,de gyereket sem szülnék,sőt menekülnék az ilyen emberektől

2012. ápr. 4. 17:08
 3/48 anonim ***** válasza:
80%
A gyereket már előre sajnálom...
2012. ápr. 4. 17:08
 4/48 anonim ***** válasza:
92%
És ha ő csődbe megy? 2 év múlva meg mondjuk te keresel 2-szer annyit? Vezesd szépen fel neki, hogy vagy a pénzén csücsül, vagy ennyi, caputo finito...
2012. ápr. 4. 17:09
 5/48 anonim ***** válasza:
60%

Ez függ az összeg nagyságától is.

Mi nem kötöttünk pedig a párom nem dupláját hanem sokszorosát keresi az enyémnek. Söt most hogy már nem kapok gyest minden hónapban utal az én számlámra egy összeget amivel én rendelkezem és egy összeget a közösre amiböl a háztartást intézem.

De nem vagyok ellene a házasági szerzödésnek, söt...

Szerintme üljetek le egy tervezetröl beszélni egy ügyéddel, majd beszéljétek át otthon.

2012. ápr. 4. 17:11
 6/48 anonim ***** válasza:
83%

Közösen vettünk lakást, a férjem 2milliót hozott a házasságba, én semmit. Mégis fele lakás az enyém. Most gyesen vagyok, ő 300ezret keres. Eszébe sem jutna, hogy papírunk legyen.

Szerintem a házasság vagyonközösség. Nem a fizetésen alapul.

Ha házasság előtt lenne egy háza vagy autója vagy bármi más, az az övé válás esetén is, de a fizetésről ne legyen más szerződés, nem! nem jogos a férjed kérése. Hozzá sem mennék, ha ennyire sz.rrágó.

2012. ápr. 4. 17:16
 7/48 anonim ***** válasza:
86%

szó se lehetne ilyesmiről! nem is értem hogy tud így nézni valaki a jegyesére...

de tegyük fel, hogy nem ellenzem az ilyen dolgokat (egyébként de), szóval ha azt mondanám igaza van,abból hogy jött ki a 85 - 15???? nem inkább 67 - 33???

csak dupla annyit keres mint te, nem hatszor annyit.

2012. ápr. 4. 17:18
 8/48 anonim ***** válasza:
86%

Uristen de gáz. 85-15%??

Te egy ilyen emberhez akarsz hozzá menni?

úristen, úristen, úristen!!!

2012. ápr. 4. 17:19
 9/48 anonim ***** válasza:
84%

ez a 85 - 15 annyira arcpiritó....

még elvileg szeret téged, de már most tudja, hogy ha válásra kerül sor, akkor ki akar semmizni téged, és már most -szerelmes szivvel- el tudja képzelni hogy majd gyakorlatilag ki fog tenni az utcára.

a házassági szerződésnek nem pont az a lényege, hogy váláskor ne tudjanak kics.szni a felek egymással?? ez a szerződés nem ezt megakadályozandó, hanem pont EZÉRT jönne létre. durvaa

2012. ápr. 4. 17:23
 10/48 anonim ***** válasza:
52%
És az nem sz*rrágás,hogy a kérdező takarít a party után.Nagy dolog, a férjed meg nyírja a füvet.
2012. ápr. 4. 17:23
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!