Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal párok miért kértek pénzt az esküvőtökre? Miért nem örültök az ajándéknak?
Sokan úgy is azt hangoztatjátok, hogy nem azért kértek pénzt, hogy visszajöjjön az ára, de akkor mégis miért?
Ha kaptok két egyforma dolgot, vagy olyat ami már van akkor el lehet azt adni is. Az is lehet, hogy sokkal modernebb kávéfőzőt, mikrót, hűtőt, mosógépet kapnátok mint ami van nektek és legalább lehetőség lenne , hogy lecseréljétek.
A #27-es kérdést te is megválaszolhatod, ha gondolod.
Nem bííírom ki, hogy szóljak hozzá!
Főleg Túrórudi cseszi föl az agyamat, de kár, hogy ez enm blogg, hogy direktbe válaszolhassak.
Tehát, az lakodalmi ajándékozás még onnan mérődik, hogy köztünk élnek azok az emberek (én is) akik még arra emlékeznek, hogy a házasság, az együtt élés ott kezdődik, hogy esküvő.
A mai kor azt hozza, hogy az ifjú pár együtt él 1-3-8 éve, mire sor kerül a házasságra. Tehát, akaratlanul is fölhalmozzák azokat a tárgakat, amikre szükségük van a háztartásukban.
El ne felejtsük, hogy a múltszázadban a hiánygazdálkodás egyik eredményeképpen, szinte csak egyféle terméket lehetett kapni, gondoljunk csak vissza a piros zománcos fazekakra, lábabosra, szürke mázas belsővel (Lampart terém) és tök' mindegy volt, mert csak ez volt, és ha ebből sok volt, az csak jó lehetett.
De nem kívánhatjuk már most a fiataloktól, hohy a mi ízlésünk szerint rendezzék be az otthonukat.
Förtelmes dolgokat képesek megvásárolni a legjobb szándékú rokonok is.
Őrizek olyan ajándékot csomagostul, mindenestül, amiből egy darabot sem voltam képes használni, viszont ha ránézek, kapásból meg tudom ítélni, hogy kisebb vagyonba került, na, ennek mi értelme van?
Itt van az asztal alatt
karácsony óta
és ez érvényes a nászajándékra is, ami egy igen ronda rózsás étkészlet, amit Kati nénitől kaptam, és már csak azt várom, hogy összetörjön, és minden alkalommal, mikor a kezem közé kerül egy tányérja is, beleborzadok, milyen ronda. És ez már így van 35 éve!
És ez nagyon sok pénzébe került Kati néninek
reméljük Kati néni ezt nem olvasta .. :-))
tény,hogy ha ajándékot adunk,nem árt előtte puhatolózni,hogy tényleg örülni fog-e a pár a kigondolt ajándéknak.
Drága 32-es, először is higgadj le, a te korodban az ilyen dührohamok végzetes következményekkel járnak.
Pár gondolt neked is, persze nem kötelező egyetérteni velem:
"Tehát, akaratlanul is fölhalmozzák azokat a tárgakat, amikre szükségük van a háztartásukban."
Én meg akaratlanul jobbnál-jobb kajákat, italokat halmozok fel otthon, mégsem kötöm ki azt, ha valaki meghív vendégségbe/esküvőre, hogy mi legyen a menű, mert pofátlanságnak tartom.
"De nem kívánhatjuk már most a fiataloktól, hohy a mi ízlésünk szerint rendezzék be az otthonukat"
Én ezzel úgy vagyok/voltam, hogy nem kívánom az esküvőmre meghívott vendégeim pénzéből berendezni az otthonomat. Nem mintha nekem annyi lenne, hogy nem tudom hová tenni, de nem ezért hívtam meg őket.
"Förtelmes dolgokat képesek megvásárolni a legjobb szándékú rokonok is"
Semmi förtelmes dolgot nem kaptunk. Talán a családom meg a feleségem családja jobb ízléssel rendelkezik az átlagnál. Tetszett volna körültekintőbben párt, barátokat választani, nem mindénféle jóízlés nélküli embereket odacsődíteni.
#27-ben feltett kérdésemről akár te is elmondhatod a véleményedet.
Semmi gond ezzel, ha ez a te döntésed.
Én úgy érzem, hogy ez a dolog kicsit fel van fújva. Nem tudom nálatok mi a szokás, de nálunk pl. szülinapkor, karácsonykor mindig megkérdezzük a másiktól (pl. anyukámtól, tesómtól stb.), hogy ki-mit szeretne kapni. Mivel nem élünk együtt, ezért nem tudjuk mire van szüksége, az más kérdés, ha van vmi amit nagyon szeretne és emlegeti, akkor tiszta sor. Mi mindig megkérdezzük egymástól, hogy ki-hogy áll anyagilag, mégis milyen értékben mondjunk ajándékokat.
Ezt kivetítve a lagzira, ha megkérdezik, mit szeretnénk, kérdezzünk vissza, hogy milyen értékben? Ez már bunkóság. Ők pedig nyilván azért kérdezik meg, mert nem szeretnének olyat venni, ami felesleges. Tőlünk mindenki megkérdezte és mi is mindig megkérdezzük, ha minket hívnak meg. Ha ez éppenséggel pénz, akkor pénz.
Hogy miért nem? Talán azért mert szerintem senki nem repdesne az örömében, hogy már a 10 ajándék dobozt bontják kifele és ott lapul a 6. étkészlet. Kinek van ennyire szüksége? SENKINEK!
A kávé főzőt azt még el lehet adni, de egy étkészletet?
Lehet le leszek pontozva, de mi is pénzt kértünk. Kértük, hogy amit akartak venni azt pénz formájában adják inkább (persze nem ilyen nyersen).
Esküvő előtt már fél évvel együtt laktunk és megvolt mindenünk.
Nekünk nyáron lesz az esküvőnk. AKI KÉRDEZI, annak megmondjuk, hogy pénzt szeretnénk kérni. Aki nem kérdezi, annak nem mondunk semmit.
Mi egy 27nm-es lakásban élünk a hónapos lányunkkal. Meg tudnánk venni magunknak a kávéfőzőt, kenyérpirítót, turmixgépet stb, de egész egyszerűen fizikailag nem tudnám hová rakni. Ez van. Ha valakitől ilyesmit kapunk, elviszem anyukámékhoz a pincébe és ha majd egyszer (2 év? 5 év? 13 év? soha?) nagyobb lakásba költözünk, akkor elhozzuk és ha még akkor működni fog, akkor használni fogjuk.
Túrórudi: amilyen esküvőben mi voltunk, ott az ifjú pár odafigyelt arra, hogy ki mit szeret, milyen üdítő, alkohol legyen, lesznek-e vegetáriánusok stb. De ha te az alapján mész esküvőre, hogy mi lesz a kaja, akkor a hiba a te készülékedben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!