Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinek "farmeros" esküvője volt, nem bánta meg?

Utolsónak igaza van. Azonban manapság divat lett minden ünnepet utálni.
"A Valentin-nap az amcsik majmolása, a virágárusok biznisze"
"A Karácsony a pénzről szól, meg a muszáj-ajándékokról"
"Az esküvő pénzkidobás és látvány-hajhászás és nincs is igazi érzelem, csak a ruha a fontos"
"A Mikulás baromság, a kisgyerekeknek jó, de már azok sem hisznek benne"
"Húsvét? Minek? Büdös kölnik meg tojás? Falusi hülyeség....."
"Évforduló? Minek, hiszen nehogy már csak egyetlen napon legyünk egymáshoz kedvesek"
És persze a takarózó mondat azoknak, akik a fentieket puffogtatják: "Nekem ugyan nem kell alkalom, hogy ünnepeljek, nekem és a páromnak minden nap egy ünnep"
Ez a XXI. század, a fiatal, karrierista technokraták világa. Elutasítani mindent, ami kicsit kilóg a hétköznapokból. Én örülök, hogy nem így gondolkozom, és a családom, barátaim sem, ugyanis az ünnepek valóban megédesítik az életet és színt hoznak a mindennapok közé.
Egyébként az én válaszaim a fenti butaságokra:
A Karácsony csak annak szól a pénzről, aki olyanná teszi, azaz aki hagyja, hogy arról szóljon.
A Valentin-nap plusz egy nap az évben, amikor több mosolyt csalhatunk egymás arcára, amit izgalommal várhatunk.
Az esküvő által a szeretteinkkel együtt örülhetünk egy egész napon át egymásnak, egy hatalmas élménnyel és bulival.
A Mikulás, Húsvét, évforduló: egyszerűen olyan kellemes kis napok, amiket izgalommal várhatunk, amikor előjön az emberből a gyermeki énje.

Én irtam azt, hogy kosztümben esküdtem.
NEM, nem vagyok se kövér, se formátlan, a munkahelyemen (konfekciós üzem) én vagyok a "házi manöken" (mármint rajtam ellenörzik, hoyg tényleg jó lett-e a fazon), mert éppen 36-os méretem van. Ebböl következöen mindenféle ruhát tudok viselni, és jól is állnak.
Ettöl függetlenül nekem a "menyasszonyi" csak jelmez, és ezért nem akartam soha ilyet felvenni.

Ohh, 26-os, így legyen ötösöm a lottón :)))))) Gondoltam hogy te tökre kis csini vagy, de azért nem gondoltam, hogy manökennek írod majd magadat :) Ja, és bevallom, azt hittem, 34-es méretet fogsz írni. De a lényeget eltaláltam :) Hogy visszajössz és leírod hogy te nagyon is csinike vagy.
Ja.

Nekem sem volt fehér ruhám - nem is akartam soha. A lányok nagy része gyerekkorától arról álmodozik, hogy fehér menyasszonyi ruhában vezetik oltár elé. Én mindig kilógtam a sorból, soha sem álmodoztam erről, sőt kimondottan házasság ellenes voltam mindig. Az esküvőnkön a férjem farmert és csíkos inget viselt én meg egy fekete nadrágot és egy blúzt. Csak 2 tanú volt velünk, bementünk, aláírtuk, kijöttünk, közben jókat poénkodtunk. Én nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget az egésznek. 16 éve együtt vagyunk és csak azért "kellett" a házasság, mert útban volt a baba.
Sokan hónapokig szervezik az esküvőt, gyönyörű, drága ruhát viselnek, aztán 1 év múlva elválnak, mert rájönnek, hogy mégsem boldogok. Egy ismerősöm csak azért csinált nagy lakodalmat, szép ruhásat, hogy megmutassa a faluban, hogy bizony van olyan férfi, aki őt elveszi. 5 hónap múlva elváltak.
Én úgy látom, hogy a nők nagy része a fehér ruhát választja, de attól, hogy valaki a "farmeros" esküvő mellett dönt, ugyanolyan boldog lehet.
Na állj!
A kosztümös nő leszólta,szabályszerűen sértegette a "hagyományos" esküvői ruhákat,amiket mégis csak a mai napig többen választanak mint kosztümöt!
Azt senki nem mondta hogy baj ha az ember nem vesz fel habos babost,hisz a kérdésem is erre irányulna!
Viszont nekem a kosztüm egy ballagás,egy szalagavató,egy hivatali ügy(válóper,lakásvétel stb stb) ruhája,mint sem egy esküvőé!
Akkor inkább tényleg bemegyek rövid gatyóban meg pólóban mint kosztümben!
Amúgy aki nem szereti a fehér ruhát,se mondja már hogy nem talált a milliónyi választék közt(sima női egybe ruha) egy olyat amiről nem ordít hogy esküvőm lesz,de még is számára egyértelművé teszi...
Az a része meg hogy ki nagyzol és ki nem....láttam én már olyat aki nagy hűhót akart csapni az eljegyzésnek is és még előtte szakítás lett a vége(még időben) és láttam már olyat akik 3 napig lagziztak és boldogan élnek még meg nem...szóval ezt sem lehet eldönteni,de az igaz hogy több a "feltűnő esküvő" utáni válás mint a "csattogjunk be farmerba" utáni!
Jah és a lényeg: ELSŐ ESKÜVŐ(!!!!!!!)ről beszélünk,tehát nem a 8. amit már tényleg "lesz*r" az ember hogy néz ki rajta!!!
Az ünnepek fontossága:
Mindenkinek szíve joga hogy ünnepel és mekkora figyelmet/pénzt fordít rá,de azt se felejtsük el hogy van aki a családja miatt,vagy más miatt nem szereti ezeket az ünnepeket!
Na de épp nem tudom hogy ezek hogy jöttek a kérdésemhez,mindenesetre örülök hogy letisztáztuk!:)
Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!