Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kezdjek a meghívóval?
Én is az egyedüli megoldásnak a szitázást látom. Amúgy egyetértek az egyik hozzászólóval: nem igen érdemes ilyen dolgokhoz csak úgy, tapasztalatok nélkül nekikezdeni. Nem véletlenül tanulnak a grafikusok, dekoratőrök, nyomdászok több éven keresztül az oskolában ilyen dolgokat. Pontosan úgy van, ez igy csak gányolás, de mentsük a menthetőt! Szita költség A/4 egyoldal 2500-3000 Ft, lehúzás A/4 egy oldal 25-30 Ft/db
szerkesztés kb: 2000 Ft Levilágítás A/4 egy szín:800 Ft. Ebben az esetben magunk választhatunk ki egy halvány krém színt. Ja, és még a bigelés, de lehet sniccerrel, tompa kés élével ketté karistolni, aztán vagy kettévágjuk, vagy begyürkézzük magunknak, ahogy sikerül. Ha mégis a tintasugaras nyomtatót választjuk, szövegszerkesztővel... Egy vendég se fogja azt mondani, hogy ez a meghívó "szánalmas". A szemünkbe nem...
Na jó, nem off. DE. Az lehet, hogy a nyomdászok ezt tanulják , és aláírom , ha más lehetőség nincs , akkor még ott tehetnek valamit.
Ugyanakkor ne húzzuk már így le az otthoni meghívó-készítést!! nNagyon sokan csinálnak ilyet. Akinek csak a külsőségekről szól egy esküvő, hogy a rokonok is megcsodálják, hogy "jajjjj de szééééééééép" , az döntsön úgy. A meghívók aztán úgyis a fiók legmélyén fognak landolni egy idő után. Nekünk nem lett gáz egyátalán, pedig otthon csináltuk. Egyszerű volt, de ötletes, és igényes! És még a borítékra is tudtunk nyomtatni. Egy kis odafigyelés, kreativitás...
Ja, és akik félreértették. Nem jól fogalmaztam. Nem karton, hanem kifejezett meghívópapír. Ilyen fényes csillogással. Általában ilyenbő szoktak lenni a meghívók, csak beige színben.
Szóval nem egy dobozt daraboltam fel...:P
Menteni a menthetőt, én még azt javasolnám, esetleg pauszpapíra nyomtass barnával és azt aplikáld a "kartonodra". Én a meghívómat Power Point -ként oldottam meg és mindenkinek e-mail formában küldtem :) Nagyiknak szerkesztettem egy egyszerűt. Az ültetőkártyáknál én is bajba kerültem, mert az én szép bordó kartonomra sem nyomtatott krémszínűt a ... nyomtatóm :S Végül én egy olyan betűtípust használtam, aminek a belseje piros volt, a körvonala pedig bordó/barna. A végeredmény nagyon szép lett! Gyöngyökkel díszítettem...
Kicsit hosszú voltam, bocsi... Sok sikert!
Mi is otthon csináltuk a meghívókat, ültetőkártyákat stb. nem csak a miénket. Még a hozzáértők is elismerően füttyentettek.
Szerintem a nyomdában sem lenne olcsóbb, mintha vennétek új papírt, de egy próbát megér.
Pauszra nyomtathatjátok a szöveget (ahogyan már javasolták). Ekkor arra kell figyelni, hogy a pauszt nem tudod ragasztani semmilyen felülethez, mert a nedvesség hatására behullámosodik.
Vagy ha nem ötvenezer meghívót kell gyártani, akkor vehetsz krémszínű, fehér tollat és kézzel megírod őket. Nagyon személyes tud lenni az ilyen meghívó.
Vagy át kell gondolni, hogy mennyire ragaszkodtok a vajszínű betűkhöz. Sötétbarna betűvel is szép lehet, ha megfelelő világos színnel ellensúlyozod pl. fehér-vajszínű tűhegyű tollal egyes betűket (vagy a betűk egyik oldalát) áthúzod, ezzel egyfajta térhatást is elérhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!