Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mit kezdjek a meghívóval?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit kezdjek a meghívóval?

Figyelt kérdés
Esküvői meghívónkat barna színű kartonból akartuk csinálni. Hamar kiderül,hogy az otthoni nyomtató nem bírja ezt a vastag papírt. De ez még nem is gond. A gond az, hogy mi a barna papírra vajszínű betűket akartunk, amit a dekorosok szerint nem lehet, mert nincs fehér patron, amiből ki lehetne keverni. Elég gázos a dolog, mert már megvettem szinte az összes papírt. Szerintetek nyomdában meg lehet csináltatni. Vagy van rá megoldás. Klisé készítését ajánlottak még, de az már úgy nagyon drága!
2009. máj. 11. 18:02
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%

Én is az egyedüli megoldásnak a szitázást látom. Amúgy egyetértek az egyik hozzászólóval: nem igen érdemes ilyen dolgokhoz csak úgy, tapasztalatok nélkül nekikezdeni. Nem véletlenül tanulnak a grafikusok, dekoratőrök, nyomdászok több éven keresztül az oskolában ilyen dolgokat. Pontosan úgy van, ez igy csak gányolás, de mentsük a menthetőt! Szita költség A/4 egyoldal 2500-3000 Ft, lehúzás A/4 egy oldal 25-30 Ft/db

szerkesztés kb: 2000 Ft Levilágítás A/4 egy szín:800 Ft. Ebben az esetben magunk választhatunk ki egy halvány krém színt. Ja, és még a bigelés, de lehet sniccerrel, tompa kés élével ketté karistolni, aztán vagy kettévágjuk, vagy begyürkézzük magunknak, ahogy sikerül. Ha mégis a tintasugaras nyomtatót választjuk, szövegszerkesztővel... Egy vendég se fogja azt mondani, hogy ez a meghívó "szánalmas". A szemünkbe nem...

2009. máj. 11. 19:25
 12/30 anonim ***** válasza:
92%

Na jó, nem off. DE. Az lehet, hogy a nyomdászok ezt tanulják , és aláírom , ha más lehetőség nincs , akkor még ott tehetnek valamit.

Ugyanakkor ne húzzuk már így le az otthoni meghívó-készítést!! nNagyon sokan csinálnak ilyet. Akinek csak a külsőségekről szól egy esküvő, hogy a rokonok is megcsodálják, hogy "jajjjj de szééééééééép" , az döntsön úgy. A meghívók aztán úgyis a fiók legmélyén fognak landolni egy idő után. Nekünk nem lett gáz egyátalán, pedig otthon csináltuk. Egyszerű volt, de ötletes, és igényes! És még a borítékra is tudtunk nyomtatni. Egy kis odafigyelés, kreativitás...

2009. máj. 11. 19:41
 13/30 A kérdező kommentje:
Először is mindenkinek köszi a válaszokat! Igen, kicsit spórolni akartunk a meghívókon, lehet hiba volt, viszont a baráti körünkben többen csinálták már házilag, és nem biztos meg mondta volna bárki, hogy nem profik készítették. Néha nem is lett sokkal olcsóbb, mint amúgy, viszont eredeti, nekik, róluk szól. Amit mi kitaláltunk az is. A papír már sajnos megvan, lehet, hogy butaság volt egyből megvenni, de a boltban az eladó tudta, hogy minek lesz, sőt azt is mondtuk neki, hogy lehet, hogy nyomtatva lesz rá, és nem mondta, hogy lehet hogy vastag. Sőt ezer fajta volt, és ezeket meghívónak szokták vinni. Még megpróbálom a nyomdát. Hátha....
2009. máj. 11. 20:58
 14/30 A kérdező kommentje:

Ja, és akik félreértették. Nem jól fogalmaztam. Nem karton, hanem kifejezett meghívópapír. Ilyen fényes csillogással. Általában ilyenbő szoktak lenni a meghívók, csak beige színben.

Szóval nem egy dobozt daraboltam fel...:P

2009. máj. 11. 21:03
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Menteni a menthetőt, én még azt javasolnám, esetleg pauszpapíra nyomtass barnával és azt aplikáld a "kartonodra". Én a meghívómat Power Point -ként oldottam meg és mindenkinek e-mail formában küldtem :) Nagyiknak szerkesztettem egy egyszerűt. Az ültetőkártyáknál én is bajba kerültem, mert az én szép bordó kartonomra sem nyomtatott krémszínűt a ... nyomtatóm :S Végül én egy olyan betűtípust használtam, aminek a belseje piros volt, a körvonala pedig bordó/barna. A végeredmény nagyon szép lett! Gyöngyökkel díszítettem...

Kicsit hosszú voltam, bocsi... Sok sikert!

2009. máj. 11. 21:26
 16/30 anonim ***** válasza:
71%
Utolsó vagyok. Ugye a kartonokat egyesével próbáltátok??? Nekem is csak úgy vitte!
2009. máj. 11. 21:27
 17/30 anonim ***** válasza:
100%

Mi is otthon csináltuk a meghívókat, ültetőkártyákat stb. nem csak a miénket. Még a hozzáértők is elismerően füttyentettek.

Szerintem a nyomdában sem lenne olcsóbb, mintha vennétek új papírt, de egy próbát megér.

Pauszra nyomtathatjátok a szöveget (ahogyan már javasolták). Ekkor arra kell figyelni, hogy a pauszt nem tudod ragasztani semmilyen felülethez, mert a nedvesség hatására behullámosodik.

Vagy ha nem ötvenezer meghívót kell gyártani, akkor vehetsz krémszínű, fehér tollat és kézzel megírod őket. Nagyon személyes tud lenni az ilyen meghívó.

Vagy át kell gondolni, hogy mennyire ragaszkodtok a vajszínű betűkhöz. Sötétbarna betűvel is szép lehet, ha megfelelő világos színnel ellensúlyozod pl. fehér-vajszínű tűhegyű tollal egyes betűket (vagy a betűk egyik oldalát) áthúzod, ezzel egyfajta térhatást is elérhetsz.

2009. máj. 12. 10:35
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Kézi adagolásra gondolsz, ugye??
2009. máj. 12. 10:37
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Sokféle vélemény volt! Én a következőt ajánlom, nekünk így lesz: Nekünk is a BARNA KARTON tetszik! Nagyobb hobbi boltokban lehet kapni méretre vágott meghívó formájú lapokat, gyárilag ketté hajtva! Van aminek az egyik oldalán "ablak" is van, különböző féle(ovális, kerek, tégla, kocka) Lehet díszítő elemeket is kapni hotzzá Gyönyörű bordűr matricákat! Természetesen boríték is van hozzá ugyanolyan! Mi nem nyomtatjuk, hanem vettem arany Zselés tollat (lehet kapni krémszínűt is), és kézzel gyönyörű dőlt betűkkel írom meg! Gyönyörű lesz, és tényleg egyedi! Kb darabja a borítékkal együtt 80Ft. Sok sikert! És Sok Boldogságot!
2009. máj. 12. 10:49
 20/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek. Képzeljétek megoldódni látszik,mert az egyik dekoros ismerős megcsinálja a klisét 3000 forintért. Annyi, hogy véglegesre kell csinálnunk, mert utána már változtatni nem lehet,ha kész a klisé. De tényleg mindenkinek köszönöm a válaszokat.
2009. máj. 12. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!