Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Házassági szerződés. Jogos a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házassági szerződés. Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

A párom (akit nagyon szeretek) el szeretne venni feleségül, de ragaszkodik a házassági szerződéshez. Majdnem nyolc éve együtt vagyunk, de ha ő ennyi idő után nem bízik bennem, én nem akarok inkább hozzámenni feleségül! Egy: miért nem bízik bennem nyolc év után? Kettő: miért kell már az esküvő előtt arra játszani, hogy mi lesz, ha elválunk? Három: nem gazdag, mégis, mit félt tőlem? Annyira kiakadtam... Egyszerűen nem értem, hogy miért ragaszkodik hozzá. Hiszen ismer, sosem ártanék neki, és nem érzem magam olyan embernek, aki (történjen bármi) elvenné azt, ami a másé. A lakásunk amúgy közös, kettőnk nevén van. Dolgozom én is tisztességesen, nagyjából mindent együtt vettünk, öt éve együtt lakunk, közösen rendeztük be a lakást is.

Milyen érvek szólnak a házassági szerződés mellett? Ha ő ennyire ragaszkodik hozzá, én inkább tényleg maradok "csak" az élettársa, mint hogy így megalázzon... Nem értem, miért kell ez neki. Szerintetek?

2011. okt. 12. 09:34
 11/92 anonim ***** válasza:
89%

Én csak akkor kötnék házassági szerződést,ha lenne saját vagyonom.Mondjuk 2 lakás,egy üzlet,4-5 milliós autóm.Ha ezeket én vinném a házasságba akkor bármennyire is imádnám a vőlegényemet kötnék szerződést.Még úgy is hogy bízom benne..Fordított helyzetben is szó nélkül tudomásul venném ha a vőlegényem ragaszkodna ilyen vagyonok mellett a szerződéshez..

Az igazság az,hogy két olyan embernek akiknek semmijük nincs,vagy ami van azt is közösen szerezték meg,teljesen feleslegesnek,és értelmetlennek tartom a házassági szerződést.De ettől függetlenül ez a nem a bizalomról szól.

Csak megjegyzem a kollégám éppen most válik.5 évvel ezelőtt nősült meg,mert fülig szerelmes volt a feleségébe(előtte már vagy 5 éve együtt voltak)A kollégámnak gyönyörű háza volt,amit ő vitt a házasságba,volt még egy kis befektetése is..Mégis ma az asszony lassan fél éve perli,és a gatyáját is el akarja venni a kollégámtól.Szerződés nem volt,így most sok-pénzbe kerül az ügyvéd..Ma a falba veri a fejét,hogy nem hallgatott a szülei akik tanácsolták,hogy készítsen házassági szerződést..Nem tette mert szerelmes volt,és kizártnak tartotta hogy az imádottja ezt tenné vele.(ahogy mindig is mondta,hogy sosem bántaná a férjét)

Érdekes hogy ha megromlik a viszony milyen gyorsan elfelejtjük,hogy mit is ígértünk..

2011. okt. 12. 09:48
 12/92 anonim ***** válasza:
89%

Na igen, nem egy egyszerű dolog.............

Annak idején én is azt hittem, hogy holtomiglan-holtodiglan.........aztán még is csak válás lett. És igen jól jött volna, ha lenne házassági szerződés, mivel közel 3 éve nem tudunk megállapodni vagyonmegosztásban. Ha netán még egyszer férjhez mennék tutira kötnék:) nem azért mert nem bízok meg a páromban, hanem azért, hogy ha rosszra fordulnának a dolgok, akkor könnyebben lezárhatnánk az esetleges vitás dolgokat.

2011. okt. 12. 09:49
 13/92 anonim ***** válasza:
95%

Nekünk is van, közösen határoztuk el. A bizalom a jelennek szól, de ahogy írták is többen, ki tudja, mit hoz a jövő. Lehet kulturáltan is válni, de az egyik fél általában tele van sértettséggel, bizalmatlansággal, kiábrándultsággal. Ilyen esetekben segít a házassági szerződés, megkönnyíti az osztozkodást.

Ez a papír téged is véd, ha pl. a párod szeretne majd egyszer válni (ez ugye most elképzelhetetlen, de az élet bármit hozhat), legalább neked sem kell bizonygatnod, mi illet meg téged a közösen szerzett vagyonból.

Nagyon sok elfajult válást láttam már. Az ember valódi lénye nem egy boldog kapcsolatban mutatkozik meg igazán, hanem akkor, ha már nem szereti a másikat, sarokba van szorítva és a saját túlélésére játszik, függetlenül attól, hogy férfi vagy nő.

Semmi megalázó nincs a szerződésben, sokkal inkább egy racionális biztosíték, ami mindkét felet egyformán védi. Legyen boldog a házasságotok, tartson a sírig, és akkor tényleg csak egy háttér-biztosíték marad. (Kb. olyan, mint a háztartási készülékekhez a garancia-papír. Elteszed, mert soha nem tudni, mikor lehet szükség rá, noha nem abból indulsz ki, hogy elromlik a cucc.)

2011. okt. 12. 09:50
 14/92 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem még növeli is a bizalmat, ha tisztázva vannak a viszonyok.
2011. okt. 12. 09:50
 15/92 anonim ***** válasza:
28%

Bizalmi szinten jogos, nekem sem esne jól. Ugyanakkor belemennék, mivel én nem azért megyek hozzá a páromhoz, hogy aztán jól elhagyjam, és kisemmizzem. Főként, hogy én sokkal jobban állok anyagilag. Ha ez őt megnyugtatja, legyen.

De sokáig rágódnék a dolgon, és sokszor átbeszélném vele, hogy rendben van, hogy felkészülés mindenre, meg stb, de miért van az, hogy nekem eszembe sem jutna, ő meg követeli?

2011. okt. 12. 09:51
 16/92 anonim ***** válasza:
92%
Én az élettársam lakásába invesztáltam 700 ezer forintot, amiről nincs papír írva. Tehát ha valamikor úgy alakulna hogy el kell mennem a lakásából, akkor semmivel sem tudom bizonyítani hogy anyagilag befektettem a lakásába. Volt egyszer egy nagy veszekedésünk, és azt mondta elmehetek. Én meg azt feleltem majd ha visszakapom a pénzem amit a lakásába fektettem. Szóval szerintem kössetek szerződést, mert sosem tudhatod mit hoz a holnap.
2011. okt. 12. 09:51
 17/92 anonim ***** válasza:
87%

"..ő ennyi idő után nem bízik bennem.."

Ő is mondhatná, hogy ha nem akarod kiforgatni a vagyonából, akkor miért félsz a szerződéstől. Gondolhatná, hogy azért nem akarod aláírni, mert valami terved van.

Egyébként ennek semmi köze a bizalomhoz, egyszerűen a tapasztalat szülte ezt a megoldást. Ha valóban nem bízna benned, akkor már elhajtott volna melegebb környékre. Nem benned nem bízik, csak tudja jól, hogy az ember változik. Ha elvesz téged, akkor 100%-ig megbízik benned, amíg ilyen vagy, mint most. De nem tudhatja (és te sem tudhatod!), milyen leszel 10-20 év múlva, változol-e.

Írd alá a szerződést, és ezzel bizonyítsd, hogy nem a pénzére hajtasz.

2011. okt. 12. 09:52
 18/92 anonim ***** válasza:
92%
És persze ő is változhat, nem csak te...
2011. okt. 12. 09:56
 19/92 anonim ***** válasza:
10%
.....
 20/92 A kérdező kommentje:

Oké, lehet, hogy igazatok van... :(

Csak... Nekem ez akkor is furcsa. Az ő szülei elváltak, az enyémek nem. Sőt, a családunkban még soha senki nem vált el, és én is, a testvéreim is úgy szocializálódtunk, hogy nincs olyan probléma, amit ne lehetne megbeszélni... Lehet, hogy belőle is csak a rossz emlékek hozzák ki ezt a viselkedést...

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!