Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan házasság előtti szerződés, hogy amennyiben az egyik fél megcsalja a másikat, válásnál nem kap semmit sem?
Egyik "nemnormális" szomszédunk mesélte, hogy a lánya és a vőlegénye ilyen szerződést kötöttek, és senki sem hitte el neki.
Milyen házasság előtti szerződések vannak (még)?
Bármilyen. Ez egy polgárjogi szerződés, tehát azt írnak bele amit akarnak. Természetesen közös megegyezéssel, hiszen attól érvényes, hogy mindkét fél aláírja.
Az, hogy az ott szereplő dolgokat ki hogyan bizonyítja a bíróság előtt, ha perre kerül a dolog, az egy más kérdés.
Igen azt írsz bele amit akartok.
Pár hete volt itt egy ilyen kérdés és elég sok vitát keltett, nézd vissza itt volt a családi kapcsolatokban.
Nem kötnék ilyet soha. Ez már eleve egy bizalmatlanság, még a nomrál szerzödést megértem, mert ott csak azt akarja megvédeni mindenki ami tényleg az övé. De egy ilyen szerzödéssel simán ki lehet semmizni a másikat. Egy ilyen szezödéssel soha nem lehet békésen elválni.
ès simán alul maradhat az a fél amelyik nem csalta meg a másikat. rettentö egyszerü lenne bizonyítani hogy nem is én hanem te....
Ez egy kicsit zavaros.
Mi az hogy semmit?
Pl. amit x vitt a házasságba mint külön vagyon, az visszajár.
Ami igazoltan kizárólag az ő jövedelméből származott,arra
igényt tarthat, nem lehet kizárni.
Van házassági VAGYONSZERZŐDÉS, amiben előzetesen tisztázzák, ki, mit vitt a házasságba, ill.az esetleges
közös dolgokban mi köztük az arány.
Ez egy nagyon hasznos dolog.
Már miért járna vissza automatikusan az amit a házasság előtt vagy alatt különvagyonból vásárolt.
A polgárjog szabad akarattal szabad szerződési lehetőséget biztosít. Ha a két fél azt mondja egymásnak, hogy én csak a tiéd vagyok, és ezt bizonyítom azzal, hogy aláírok egy olyan szerződést, hogy ha megcsallak, mindenem a tiéd, akkor ezt MEGTEHETEM. Ekkor tulajdonképpen feltételhez kötött ajándékozás jön létre, amely a feltétel teljesülésekor realizálódik.
Tehát létezhet olyan polgárjogi szerződés, amely a "megcsalást" nevezi meg feltételnek, és amely során az egyik fél vagyona a másikra száll.
Persze egy ilyen szerződést elég rendesen "le kell fektetni", és be kell biztosítani.
Értem, és köszönöm.
Egyrészt tényleg bizalmatlanság, másrészt ha meg olyan biztos valaki a dolgában, hogy igen, ő tényleg hűséges, nem fogja megcsalni a párját, akkor nincs mitől tartania.
Csak magamból indulok ki, ha megcsalna a férjem, és megtudnám kivel, és esetleg nem én adom be a válópert, hanem a férjem, a hölgy egy kisebb összegért cserébe biztosan bevallaná, hogy igen, vele volt a férjem.
Bár ha én férjhez megyek, akkor a saját befektett pénzemet nem fogom odaadni. Ha pl. enyém a lakás, az autó, nem fogja megkapni a kocsit csak azért mert 50-50%-ban osztozunk.
én erre a köv szorit hoztam fel.
Mi van akkor HA
A férj megcsalja az asszonyt. Kiderül bevalja az asszony elött. Az asszony azt mondja "na akkor válunk enyém minden" Erre a férj "de gondold meg jól, szeretném ha nem tartanánk magunkat a szerzödéshez, mert ugye téged évekig eltartottalak, ezt szinte minden amúgy is az enyém" erre asszony "de hogy is te csaltál meg enyém minden"
ekkor a feldühödött férj fogja magát és keres egy emberkét aki eljátsz azt hogy a feleséggel kufircolt, stb... Vagy esetleg elhoz egy 2 éves sztorit mikor a feleség egy barátjával egy szórakozó helyen együtt táncoltak csak. vagy ilyesmit, a felböszített férj aki sok sok pénzt tett bele ebbben az esetben a feleség ellen fogja fordítani a szerzödést és aki jól akart járni fog pórul járni.
èn soha nem irnék ilyet alá. Olyat bármikor ha válunk mindenki viszi amit hozott. De a válásunknál nekünk nem volt ebböl vita, pedig semmilyen szerzödés nem volt.
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de visszakérdezek:
Létezik házasság házassági szerződéssel?
Mármint olyan, ami nem csak papíron létezik, hanem valódi, igaz és nem álszent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!