Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mindenkinek ilyen nehéz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mindenkinek ilyen nehéz elfogadtatni a családjával az esküvői elképzeléseit? Benneteket is mindenért leszólnak a rokonok?

Figyelt kérdés

Párommal egyszerű esküvőt terveztünk, mi a négy szülő két tanu, utána ebéd. A család kijelentette hogy szó sem lehet róla. A következő változat az lett hogy egy polgári 45 vendéggel(szűk család) és egy ebéd és minden a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldásban. De párom szülei mindenbe belekötnek, hogy ezt igy szokás csinálni, azt ugy szokás. Lassan ott tartunk hogy még jó szót nem kaptunk az esküvőnkről csak negativ megjegyzéseket.

Nem akarunk átlagos esküvőt, hatalmas dinom-dánommal. Mindenből a legegyszerűbbet, nem vagyunk oda a hagyományokért. (menyasszony kikérés, családból választott tanu... stb)

Mások is járnak ilyen cipőben vagy csak nekünk jutott ki a "jóból"!?

2009. ápr. 15. 08:18
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
párommal arra az elhatározásra jutottunk hogy nem hagyjuk magunkat befolyásolni, mi leszünk az elsők a családból akik szakítanak a hagyományokkal
2009. ápr. 15. 09:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi is szuk csaladi korbe szeretnenk lagzit max 20-25szemely, de anyos hatalmas lagzit szeretne, igy maradunk ahogy vagyunk, egyelore...

Akar hogy dontenel sok sikert es boldogsagot!!! :D

2009. ápr. 15. 09:35
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A tanu téma nállunk is ismerős anós a párom testvérét szerette volna mert hogy még is tetstvér a vőlegényem meg mondta anyukának hogy ő pedig a gyerekkori cimporát szereté. Nem mindt ha a nővérrrel rosz lenne a kapcsolat ugyan van pár fura dolga de ha nem őt akarja akkor nem és kész. Én mondtam hogy nem szólok bele ezt rendezzék le ők. nekem van 3 testvérem és mégis a legjobb barátnőm lesz a tanu. Végül az lett amit ő szeretett volna. Sztem ne hagyjátok magatokat és meghívni sem kell azt akit nem akartok. Ha valaki fúr a családban egész évben akkor az esküvőmön ne akarjon jópofizni. Szerintem. Gratulálok egyébként!
2009. ápr. 15. 09:56
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
nekem is olyan esküvőm volt,hogy nem volt templomi,nálunk sem a rokonságból voltak a tanúk,hanem a férjem legjobb barátja,és az én legjobb barátnőm volt nekem ,összesen 5-en voltunk,én a férjem,a férjem tanúja,az én tanúm,és az én tanúm párja,mert ő vette videóra,8 percig tartott az egész,farmerben voltunk mindannyian,aztán utána nálunk volt 1 bográcsozós ebéd,ennyi,volt is bőven sértődés a rokonságaink részéről,de kit érdekel,ez a mi napunk volt
2009. ápr. 15. 10:27
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

A 21. században élünk könyörgöm, már senkit nem vetnek meg azért, ha nem hétnapos dínom-dánommal házasodik. Nálunk még nincs szó esküvőről, de azt már megbeszéltük, hogy mi ketten meg a két tanú és kész. Utána esetleg bulizunk egyet a családdal, barátokkal egy kerti parti keretében vagy valami ilyesmi.

Ez a ti napotok, senkinek nincs joga beleszólni hogyan intézzétek, még ha az illető szülő is. Sosem értettem az ilyen embereket. Ők sokszor így akarják bepótolni azt, ami annak idején nekik nem jutott ki, pl. pénzhiány miatt. Csak abba nem gondolnak bele, hogyha ti tiltakoztok a nagy lagzi ellen, akkor valószínűleg nem is éreznétek jól magatokat a saját esküvőtökön. Azt pedig a magatok örömére kell szervezni, nem a rokonság szórakoztatására. Meg, ha már most beleszólnak mindenbe, mi lesz később az unokákkal? Ők szabják majd meg, hogyan neveld?

Tavaly voltam egy ilyen mindenféle hagyományokkal megtűzdelt esküvőn. Lánykikérés, stb. stb. Olyan macera volt mindent megszervezni és annyit stresszeltek rajta az emberek, hogy a templomban a menyasszony öccsét úgy kellett felébreszteni! Magyarán elaludt, mert hulla fáradt volt.:D

Sok sikert az anyós és mindenki más leszereléséhez!

2009. ápr. 15. 10:30
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyik rokonom ugy eskudott meg, hogy titokban elmentek a ket tanuval az onkormanyzathoz!:)

Utana mindenkinek kuldtek 2 fenykepet, es par sort alairtak, ennyi.

Mindenki csodalkozott, aztan felhivtak oket telefonon gratulalni.

Most, evek mulva senki de senki nem foglalkozik ezzel, hiszen senkinek semmi koze nincs hozza.

Gondolom a szuloknek nem tetszett a dolog, de ok is olyan szulok, hogy mindenbe beleszolnak. Hat meglett az eredmeny, a gyerekuk meg a sajat eskujukre sem hivta meg oket:)

2009. ápr. 15. 13:52
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Hááát,nem vagy egyedül, most mondjam azt, hogy mi a vőlegényemmel már kb. egy éve házasok lennénk, de a család(elvált szülők, nagyszülők, nevelő nagynéni) szépen elintézte, hogy ne legyünk!Mindenkinek extra kívánságai voltak, és azt finanszírozták is volna, de mi nem akartuk.(helyszín,meghívott vendégek-harag, ha ő ott lesz, akkor én nem, meg őket hívd meg, meg ő legyen ám a koszorúslány-mert mindíg az szokott lenni((de az nem számít, hogy nem lenne rá ruhaméret, meg hogy én nem akarom))-minden ducitól elnézést, csak nem csípem a meghívattatom magam embereket! Szóval el is vették a kedvünket jócskán.Szép kis átlagos lagzit szerettünk volna, mindent ahogy mi szeretünk.Csak ha már valaki "belead"-akkor ugyebár vannak feltételei!Hát ne adjon bele senki inkább, ha olyan lesz, mint amit ő szeretne, ez nem az ő lagzija!!!Végül úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk, és valószínű senkinek nem szólunk, csak előtte egy-két hónappal, amikor már minden kész, és le van fixálva, hogy senki se szólhasson bele!(akinek nem tetszik nem jön, és kész!)Szörnyű, hogy tényleg meg tudnak bolondulni a rokonok ilyenkor, végül minden fontosabb lesz a pár akaratánál, sajnos én is tapasztaltam! Most csend van, mintha szóba sem került volna a lagzi, mintha még meg is lennének nyugodva!Inkább mi haragudhatnánk, hogy Urambocsá szerettünk volna egy napot, ami a miénk, és úgy történik minden ahogy MI akarjuk!Ezekszerint MI nem is vagyunk fontosak, csak a buli?Hogy is van ez?Szóval Próbáljatok meg kitartani a terveitek mellett!Sok sikert, és Sok Boldogságot kívánok!
2009. ápr. 15. 18:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
18:27-es vagyok!Csak annyit, hogy mi nem akartunk milliós lagzit, csak egy kis mulatozást!Nincs is baj azzal, ki szűk családit-ki lagzit szeret!A lényeg, hogy Ti mit akartok!Én nem mentem bele a szűk család-2 tanú-ba, mert kicsit akartunk bulizni!Meg is lesz, ha morgós rokonok nélkül, és csak barátokkal, testvérekkel, akkor úgy!Morogni duzzogni leget, majd megbékülnek!Üdv!
2009. ápr. 15. 18:33
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Rövid idő alatt sok válasz, és én is csatlakozom. Nálunk bátyám törte meg a hagyományokat, a keresztapja meg is volt sértődve, hogy nem őt kérte fel tanúnak. Anyáméknak sem nagyon tetszett, de nem szóltak bele.

Én kissé vázoltam az elképzeléseimet: szülők, testvérek, esetleg keresztszülők (de nem muszáj), és a legközelebbi barátok. Olyanokat nem hívok meg, akikkel alig tartom a kapcsolatot. Azokat hívnám, akiket szeretek, és viszont szeretnek. Tanúnak pedig a legjobb barátnőmet választanám, akit már rég megkértem, hogy ha egyszer férjhez megyek, legyen ő a tanúm.:D Polgári, egyházi, és ebéd (vagy vacsora). És utána én legszívesebben már indulnék is a nászútra (amiből szintén nem csinálnék nagy ügyet). Nem vagyok lagzipárti, nem látom értelmét annak, hogy a rokonaim sárga földig isszák magukat, mert férjhez megyek. :)

Csak egy a bibi: párom nem szeretne házasodni. Úgyhogy ebből valószínűleg nem lesz semmi, hacsak nem változik idővel a véleménye. De nem a papír fontos. :)

A lényeg: NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT! Meg lehet törni a hagyományokat, hisz már semmi sem a régi, minden hagyomány változott idővel, és fog még ezután is változni.

2009. ápr. 16. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!