Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Most beszélgetjük, hogy ...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most beszélgetjük, hogy össze kéne házasodni, csak a szerelmem szeretne házassági szerződést kötni velem. Mit tegyek? Hozzámenjek így?

Figyelt kérdés
A párom felépített egy gyönyörű házat,még 4 éve a volt feleségével.(az ex-nek 10%-a volt benne a házba) Amikor elváltak,a nő mégis vitte a ház értékének a felét.És most beszélgetjük,hogy össze kéne házasodni,csak a szerelmem szeretne házassági szerződést kötni velem.Tudom,hogy nincs semmi közöm ehhez a lakáshoz,és jogosan fél egy újabb bukástól,de nekem ez akkor is rosszul esik,és hiába akarok hozzá menni feleségül,így nem szeretnék.Mi a véleményetek?Mit tanácsoltok?Az is benne van a pakliba,hogyha ő csal meg,nekünk meg lesz gyerekünk,akkor mehetek majd amerre látok?Tanácstalan vagyok.
2009. ápr. 14. 15:53
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nagyon jó dolog a házassági szerződés,ha akkoriban divatban lett volna,akkor az első férjem nem tudott volna lehúzni(persze akkor nem is lett volna a férjem,mert keresett volna mást,akit be tud húzni a csőbe).a második férjemmel sem írtunk(nem volt szokás,még akkor sem)viszont mindkettőnknek megvan a saját háza.Az övében lakunk,azt amortizáljuk,így természetesen az én pénzemből is költünk rá(az enyémre csak a sajátomból,de azt nem használjuk,ergo a kiadás is minimális)A rezsi is "feles",mert én is használom.

Ha netán válnánk(nem tervezzük),akkor szépen beülnék a kocsimba a ruháimmal és hazakocsikáznék,nem követelnék semmit

Annak,akinek a barátnője 9 év után szakított:képzeld el,ha a volt barát kérné az albérleti díjat 9 évre...mert akkor neki is járna,ennyi erővel.

Kedves kérdező kislány!Azt ajánlom 20 évesen ne menj még senkihez.Teremtsd meg az egzisztenciádat,másnak is sikerül,Neked,miért ne sikerülne?Akkor majd felül tudsz emelkedni mindenféle százalékos kérdésen,hidd el baromi jó érzés(hiszen biztonságban leszel,anyagilag.Csak ne felejts majd el házassági szerződést kötni!)

2009. ápr. 15. 23:10
 32/38 anonim ***** válasza:
93%

20 evesen ne csak a mostani baratodhoz ne kosd hozza az eletedet, hanem meg senkihez!!! Elobb elj, dolgozz, tanulj, legyen penzed, es lehet tobb kapcsolatod is meg, hidd el nem rossz dolog az! Tudsz kulonbseget tenni a ffiak kozott!:)

A helyedben meg kb. 10 evig csak elnek, es utana mennek ferjhez.

2009. ápr. 15. 23:50
 33/38 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm nektek is a választ!
2009. ápr. 16. 08:57
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezen nem kéne megsértődnöd, meg sokat agyalnod, nem ez számít. Már megütötte a bokáját egyszer és érthető, hogy mégegyszer nem akarja. A házassági szerződés nem a bizalmatlanságról szól, és nem feltétlenül arról, hogy a másik fél nem kap semmit. Én is tervezem, ha majd egyszer férjhez megyek, akkor kötök ilyen szerződést mindentől függetlenül. És nem jelenti azt hogy a gyerekkel mehetsz a csillagos ég alá. Egyezkedni kell. Ez letisztáz mindent, mert sajna nem tudhatod, hogy 10 év mlva mi lesz és nagyon csúnya válások tudnak lenni nagy szerelmek után is. Ha ebbe leírjátok, hogy a ház a férjedé, de a kocsi, telek a tiéd, vagy minden közös, vagy amit az esküvő után szereztek közös, vagy bármi egyéb felállás, illetve ha lesz gyerek akkor neked mi jár ha mégis elmúlik a házasság, szóval nem feltétlenül rossz dolgo ez, inkább egy biztosíték neked és neki is.
2009. ápr. 16. 18:55
 35/38 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ne aggódj a 14 éven,apám-anyám között 15 van,42 éve házasok.
2009. ápr. 16. 18:58
 36/38 anonim válasza:
100%

Számomra egyértelmű:

Írd alá.

Magyarázat: Ha egy életen át együtt maradtok, akkor a papír a fiók alján elfér, ha nem , akkor jogos volt, hogy megírtátok, és könnyű, tiszta válás lesz, mert az is átok ám, ha csak a vagyon köt össze. (édesanyám felépített egyedül egy szép házat, és a férje 10éve beköltözött, és most már másfél éve vergődnek a válással, a hapsinak is a fele kéne...)

2009. ápr. 19. 06:54
 37/38 anonim válasza:
100%
Egyet értek a pároddal. A házasság ma már nem bizalom-nembizalom kérdése. Ez már nem az a világ. Én is ragaszkodnék a helyében a házassági szerződéshez. Annakidején én is csináltattam.
2009. ápr. 20. 10:07
 38/38 anonim ***** válasza:
Az olyan véleményeket nem is értem, akik lehúzzák a pasit. Mi az,hogy ha már az elején azt hiszi, hogy el fogtok válni? Miért baj, hogy nem mindenki csak rózsaszínben lát mindent, hanem egy kicsit racionálisan gondolkodik és belegondol abba,hogy bármi történhet. Nemcsak a pasival, a nővel is. Tehát lehet ám válni a nő miatt is. Nekem pl. az egyik barátnőmék szülei annak idején a megvett lakásba adtak kb. 3,4 milliót a srác szülei meg kb. 700 ezret. A papír felesről lett sajnos megírva (mert hát ugye lilaköd), 12 év után a srác becsajozott, meghülyült, a nő még gondolom be is oltotta, és most majdnem az egész lakást akarja. Ez reális? A barátnőm meg veri a fejét a falba, hogy nem írtak papírt. És ez sajnos mindenkivel megtörténhet!
2009. máj. 4. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!