Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét házasság után? És miért pont így?
Milyen lehetőségek vannak egyébként?
Mondjuk hívják a lányt Tóth Annának, a fiút meg Molnár Bélának. (kitalált nevek)
Akkor lehet:
Molnár Béláné
Molnárné Tóth Anna
Molnár Anna
Molnár-Tóth Anna
Molnár Béláné Tóth Anna
Kihagytam valamit? Szerintetek melyik a legjobb változat? Ti hogy csinálnátok/csináltátok?
Tóth Anna maradtam.
A Molnár-Tóth Annán gondolkodtam, de a férjem vezetéknevéből Dunát lehet rekeszteni, az enyém ritkább. Meg a hangzása is rossz lett volna ennek a verziónak, olyan kemény, nehezen kiejthető lett volna a nevem és hosszú is.
-né nem lettem volna, az olyan öreges.
Molnár Bélánéval pedig megszűntem volna, mint Tóth Anna. Ezt a verziót utálom, hiszen azt tudjuk meg az illetőről, hogy ki a férje, s nem azt, hogy ő az egykori Tóth Anna.
A férjem sem vette fel az én nevemet, én miért vegyem fel az övét? Azért megkérdeztem a férjemtől, hogy mit szólna, ha nem venném fel a nevét, s nem zavarta. Nem úgy az anyósomat!! ő aztán vágta a pofákat rendesen, mikor megtudta! mondtam, hogy nem attól függ, hogy mennyire szeretem a fiát, hogy felveszem-e a nevét.
2 hét múlva lesz az esküvőnk a párommal
én a Molnár- Tóth Anna verziót választottam persze a mi neveinkkel:)
a szempontok
1 mindenképp fel akarom venni a párom nevét
2 nem leszek -né
3 és a saját nevemet is meg akarom tartani
tehát maradt a kötőjeles verzió ami nekem nagyon tetszik, mivel amúgy is rövid nevem van, egy plusz vezeték név feldobja:)
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!