Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen formában vettétek fel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét házasság után? És miért pont így?

Figyelt kérdés

Milyen lehetőségek vannak egyébként?

Mondjuk hívják a lányt Tóth Annának, a fiút meg Molnár Bélának. (kitalált nevek)

Akkor lehet:

Molnár Béláné

Molnárné Tóth Anna

Molnár Anna

Molnár-Tóth Anna

Molnár Béláné Tóth Anna

Kihagytam valamit? Szerintetek melyik a legjobb változat? Ti hogy csinálnátok/csináltátok?

2011. aug. 8. 15:15
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
59%
Molnár Anna, mivel nekem elég hosszú a leánykori nevem, arról nem beszélve hogy kimondhatatlan, és leírhatatlan... A férjem neve nagyon tetszett, jól is hangzik a mostani keresztnevemmel, másrészt nem tetszik a "-né" jelző, számomra a házasság szent és sérthetetlen, de nem vagyok senki tulajdona. példa kedvéért a Molnár Béláné..:S Számomra úgy jön le hogy én megszűntem létezni és a férjem tulajdona lettem.
2011. aug. 8. 17:49
 32/44 anonim ***** válasza:
65%

Nem akarok -né lenni, annyira nm tetszik, a férjem, de így olyan mintha birtokolna..legalábbis nekem ezt sugallná..

Sosem szerettem a vezetéknevem, de eddig nm találtam normálisat, Páromé naon bejön így felveszem az Övét!

Van olyan szokás, h nő felveszi a férj vezetéknevét, férj meg a feleségéjét.. az sem lenne rossz..:)

2011. aug. 8. 17:58
 33/44 anonim ***** válasza:
Én a Molnárné Tóth Annát választottam. Szerettem a saját vezetéknevemet ezért meg akartam tartani, viszont a férjemhez tartozást is ki szerettem volna fejezni.
2011. aug. 8. 18:21
 34/44 anonim ***** válasza:
Nálunk ez még nem aktuális de nekem a Molnárné Tóth Anna illetve a Molnár-Tóth Anna tetszik.
2011. aug. 8. 20:56
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

huu. én senki kedvéért nem változtatnék nevet. nem véletlenül kaptam ezt, ami most van :)

igaz, h kb senki nem bírja leírni normálisan, van aki még kiejteni sem tudja.

a barátomnak is pont Molnár a vezetékneve :) ha olyan helyen mutatkozom be, ahol nem fontos a vezetéknevem, akkor kölcsönveszem tőle, egyéb esetben maradok az anyakönyvi nevemnél :)

2011. aug. 8. 21:36
 36/44 anonim ***** válasza:
41%
Molnár- Tóth Anna. Ez a formula tökéletes szerintem! :) Ő maradt "Molnár", és a gyermekeink is azok lesznek.
2011. aug. 8. 22:12
 37/44 anonim ***** válasza:
64%

Én ugyan még nem vagyok férjnél, de én nem venném fel a férjem nevét semmilyen formában. Egyszerűen nekem hozzátartozik a nevem az identitásomhoz, szeretem, nem cserélném le, új nevet meg sem tudnék szokni. Ráadásul... szép az az elgondolás, hogy az összetartozást mutatja, de amíg a férj nevében nincs olyan, ami erre az összetartozásra utalna, addig sztem nemcsak arról szól... régebben még tényleg kvázi a férj tulajdonának számított a felesége, és ez az érzés nekem benne van az összes felvehető formában...

egyébként a felsorolt változatokból nekem a Molnár-Tóth Anna verzió tetszik leginkább, ha muszáj lenne, azt választanám.

2011. aug. 8. 22:31
 38/44 anonim ***** válasza:
Molnár-Tóth Anna. Az első felesége Molnár Anna volt, így az kilőve, a Molnárné Tóth Anna és a Molnár Béláné furán hangzott. De én is szerettem volna utalást tenni a nevemben arra, hogy férjem van, valamint tetszik is a különleges családneve, ezért választottam így. Mondjuk már az anyakönyvvezető sem jól mondta az esküvőnkön, és általában elírják, de nekem akkor is tetszik. :)
2011. aug. 9. 10:20
 39/44 anonim ***** válasza:

Molnár-Tóth Anna lettem:D

Csak amikor 3.szor írom alá szidom magam, mert rettentő hosszú a nevem alapból így meg:D

2011. aug. 9. 10:26
 40/44 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy gondolkoztam, hogy ha egyszer férjhez megyek, akkor felveszem a párom vezetéknevét a sajátom helyett. Hát ez mégsem fog összejönni, mivel azonos a vezetéknevünk...
2011. aug. 9. 16:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!