Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi történik akkor, ha az esküvőn a "szóljon most, vagy hallgasson mindörökké" kijelentésre valaki felszólal, hogy nem áll a házasság mellett, azonban a pár továbbra is egybe szeretne kelni?
Erről az angolszászokat kellene megkérdezni, mert ott szokás.
Bár lehet, hogy ezt is átvesszük tőlük, annyira majmoljuk őket, lásd: egygyűrűs eljegyzés, Valentin-nap, karácsony környékén csöpögős angolszász zenék minden üzletben és minden rádióban, Halloween stb.
2.-tol kerdeznem: es a teveben mi törtent?
(En sem tudom, szerintem ilyenkor a pap dönti el. Ha jol tudom, az anyakönyvezetö elött nem hangzik el ez a mondat, ugye? A papok pedig mashogy kezelik ugyanazt a dolgot, pl. egy kis faluban nem engedik aldozni azt, aki elvalt, mig varoson ez nem szamit...stb.)
Semmi. Magyarországon, hivatalos esküvőn nem mondanak ilyet. Meg sok értelme se lenne, mert 3 akadálya lehet egy esküvőnek:
- ha valaki nincs még 18 vagy cselekvőképtelen
- ha valaki házas
- ha közeli rokonhoz akar hozzámenni/elvenni
Ezek tények, amiket az anyakönyvvezető hivatalból ellenőriz (éljenek a nyilvántartások!), és az esküvőn el is mondja, hogy irataitokat ellenőrizte, és megállapította, hogy házasságotoknak törvényes akadálya nincsen.
Az, hogy valakinek nem tetszik, az nem számít.
ma 13:05
Ez milyen esküvőn van? Reformátuson, vagy evangélikuson? Katolikuson nincs, azt tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!