Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét házasság után? És miért pont így?
Milyen lehetőségek vannak egyébként?
Mondjuk hívják a lányt Tóth Annának, a fiút meg Molnár Bélának. (kitalált nevek)
Akkor lehet:
Molnár Béláné
Molnárné Tóth Anna
Molnár Anna
Molnár-Tóth Anna
Molnár Béláné Tóth Anna
Kihagytam valamit? Szerintetek melyik a legjobb változat? Ti hogy csinálnátok/csináltátok?
Én "Molnár Anna" lettem.
Nem akartam -né lenni. Mindig is úgy voltam vele, hogy vagy megtartom a lánykori nevemet, vagy ebben a formában veszem fel a férjem nevét. Azért döntöttem így, mert egyszerűen tetszett a családneve, meg szerintem ez így nagyon jól kifejezi, hogy egy család vagyunk, viszont pusztán az én nevemből nem derül ki, hogy most akkor nekem mi is a családi állapotom - nem azért, mert szégyellem, hanem mert végül is kinek mi köze van hozzá? Hiszen a férjem nevéből sem derül ki, hogy nős-e vagy sem.
az első házasságomban "Molnárné Tóth Anna" verzió volt, de nagyon hosszú volt, nem szerettem
a másodiknál meghagytam a saját nevemet - én én vagyok, nem egy né - a férjem se vált nevet, nekem mért kéne?
"Molnár-Tóth Anna" lettem.
úgy gondoltam, attól, hogy férjhez megyek, még az vagyok, aki előtte voltam. Nem akartam a nevemtől megválni. De a férjemhez tartozás jeléül, felvettem az ő nevét is. Így.
Szia!
Ugyan még nem vagyok férjnél, de ha arra kerül a sor szeretném úgy felvenni a nevét, hogy pl. "Molnár Anna".
Azért, mert apám utálom, és szeretném, ha nem emlékeztetne rá a későbbiekben a nevem. Persze tudom, hogy a lánykori nevem attól még az marad ami, de legalább nem mindenhol kell majd leírnom ezt a vezetéknevet.
Nem akartam -né lenni,a többi variáció borzalmasan hangzott,így maradtam a lánykori nevemnél.
Egyébként ha passzolt volna,akkor a Molnár Anna verziót választottam volna,de sajnos,vagy nem sajnos elég különleges keresztnevem van,ráadásul kettő,és nem illett a férjem vezetéknevéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!