Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét házasság után? És miért pont így?
Milyen lehetőségek vannak egyébként?
Mondjuk hívják a lányt Tóth Annának, a fiút meg Molnár Bélának. (kitalált nevek)
Akkor lehet:
Molnár Béláné
Molnárné Tóth Anna
Molnár Anna
Molnár-Tóth Anna
Molnár Béláné Tóth Anna
Kihagytam valamit? Szerintetek melyik a legjobb változat? Ti hogy csinálnátok/csináltátok?
Másfél hónapja házasodtunk és Molnárné Tóth Anna lettem, mert ez tetszett a legjobban. Gondolkoztam még a Molnár Anna verzión, de végül ezt elvetettem, nehogy azt higgyék hogy a testvére, vagy a lánya vagyok :))
23/N
Maradtam a lánykori nevemen.
Rosszul vagyok a -né végződéstől, ettől még én én vagyok. A gyerekek az apjuk nevét kapták. A Molnár Anna verzió meg azért nem jött be, mert már a lányom is így hívták, mivel az esküvőnkkor 11 hónapos volt.
Nahát, mennyi Tóth Anna van itt a gyakorin :)))
Én még nem vagyok férjnél, de úgy gondolom, hogy Molnárné Tóth Anna leszek. Vagy esetleg Molnár-Tóth Anna. (De ennél a variációnál mintha azt hallottam volna hogy a férjnek is nevet kell változtatnia nem? Mert hogy akkor ez lesz a családnév. Nem tudom tényleg így van-e, valaki mintha ezt mondta volna hogy ezért nem ezt a variációt választotta)
Maradt mindenki a saját nevén. Az én vezetéknevem nagyon ritka, így ragaszkodtam hozzá. Iratokat meg lusta voltam cserélni :)
A leendő gyerek Molnár-Tóth lesz, hogy a férjem meglevő lányával azért mutatkozzon meg a testvéri kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!