Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Milyen formában vettétek fel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen formában vettétek fel a férjetek nevét házasság után? És miért pont így?

Figyelt kérdés

Milyen lehetőségek vannak egyébként?

Mondjuk hívják a lányt Tóth Annának, a fiút meg Molnár Bélának. (kitalált nevek)

Akkor lehet:

Molnár Béláné

Molnárné Tóth Anna

Molnár Anna

Molnár-Tóth Anna

Molnár Béláné Tóth Anna

Kihagytam valamit? Szerintetek melyik a legjobb változat? Ti hogy csinálnátok/csináltátok?

2011. aug. 8. 15:15
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
19%
Én a Molnár Béláné és a Molnárné Tóth Anna közt vacillálok, de szerintem Molnárné Tóth Anna leszek. Leendő férjemnek is ez a két variáció tetszik, úgyhogy rám bízta, hogy a kettő közül bármelyiket választhatom.
2011. aug. 8. 16:32
 22/44 anonim ***** válasza:
88%
Ha lesz férjem, "Molnárné Tóth Anna" szeretnék lenni, hacsak nem lesz valamiféle akadálya (borzalmas hangzás, stb).
2011. aug. 8. 16:33
 23/44 anonim ***** válasza:
94%
én maradtam a lánykori nevemnél, mivel a férjemmel azonos a vezetéknevem...
2011. aug. 8. 16:33
 24/44 anonim ***** válasza:

Másfél hónapja házasodtunk és Molnárné Tóth Anna lettem, mert ez tetszett a legjobban. Gondolkoztam még a Molnár Anna verzión, de végül ezt elvetettem, nehogy azt higgyék hogy a testvére, vagy a lánya vagyok :))

23/N

2011. aug. 8. 16:34
 25/44 anonim ***** válasza:
16:33! Ez nagyon érdekes! Mondjuk én szívesen lettem volna Molnárné Molnár Anna is, de nem azonos a vezetéknevünk.
2011. aug. 8. 16:34
 26/44 anonim ***** válasza:
47%

Maradtam a lánykori nevemen.

Rosszul vagyok a -né végződéstől, ettől még én én vagyok. A gyerekek az apjuk nevét kapták. A Molnár Anna verzió meg azért nem jött be, mert már a lányom is így hívták, mivel az esküvőnkkor 11 hónapos volt.

2011. aug. 8. 16:41
 27/44 anonim ***** válasza:
96%
Tóth Anna maradtam, mert művész vagyok és a "márkanevem" már nagyjából bejáratott :)
2011. aug. 8. 16:57
 28/44 anonim ***** válasza:

Nahát, mennyi Tóth Anna van itt a gyakorin :)))

Én még nem vagyok férjnél, de úgy gondolom, hogy Molnárné Tóth Anna leszek. Vagy esetleg Molnár-Tóth Anna. (De ennél a variációnál mintha azt hallottam volna hogy a férjnek is nevet kell változtatnia nem? Mert hogy akkor ez lesz a családnév. Nem tudom tényleg így van-e, valaki mintha ezt mondta volna hogy ezért nem ezt a variációt választotta)

2011. aug. 8. 17:06
 29/44 anonim ***** válasza:
88%
Ha leszek jövőre akkor Molnár Béláné,mert megtisztelem vele a párom,illetőleg nem ragaszkodom a saját nevemhez annyira,mintsem inkább az övéhez.
2011. aug. 8. 17:11
 30/44 anonim ***** válasza:
94%

Maradt mindenki a saját nevén. Az én vezetéknevem nagyon ritka, így ragaszkodtam hozzá. Iratokat meg lusta voltam cserélni :)

A leendő gyerek Molnár-Tóth lesz, hogy a férjem meglevő lányával azért mutatkozzon meg a testvéri kapcsolat.

2011. aug. 8. 17:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!