Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért ítélik el azokat, akik nem vártak évekig az esküvővel?
Kedves Kérdező!
Igyekszem úgy válaszolni, hogy ne érezd sértőnek. Tiszteletben tartom, hogy neked a szüzességed megőrzése fontos volt, becsülendő, ha a mai világban valaki így gondolkodik. De az együttélésnek megvannak a maga előnyei, és ezt nem ok nélkül mondom. Ugyan fiatal vagyok még, 19 éves, de együtt élek a párommal. Már 4 éve együtt vagyunk, és az elején én is azonnal hozzámentem volna. Éreztem/érzem, hogy ő az igazi. De azt is átgondoltam idővel, hogy mennyi idegesítő tulajdonsága van. A legjobban azt utálom, amikor megkérem valamire, például hogy rámolja el a cuccait valahonnan, és erre direkt nemet mond, mert ne avatkozzak bele, az az ő területén van, és mert tudja, hogy ez idegesít engem. És az ember az elején még reménykedik, hogy az idegesítő szokásairól le tudja szoktatni a másikat, de végül belátja, hogy nem. De ez kölcsönös, szóval a párom is talál bennem idegesítő dolgokat. Én megmondtam neki, hogy legalább egy évig együtt élünk, mielőtt összeházasodunk. Még nem kérte meg a kezemet, de egy esküvőt megszervezni is időbe telik.
Igazából a kommentedben benne van a válasz, hogy miért kellene együtt élni:
"Éljen együtt, aki akar, de én biztos nem mentem volna bele, mert ugye ott már szó szerint mindent csinál az ember, amit egy házaspár szokott."
Másrészt az a véleményem, hogyha a párod tudott arról, hogy Te szűzen akarsz férjhez menni, akkor valószínűleg megoldható lett volna együtt élni szex nélkül, bár neki biztos nagyon nehéz lett volna.
Harmadrészt azért jó, ha megismered a párodat, mert ma már nem olyan az emberek hozzáállása a házassághoz, mint régen. Ma, ha úgy érzik, nem megy valami, akkor egyszerűbb elválni. Pedig lehet, hogy csak azért nem működik, mert nem ismerték meg egymást. Én csak egyszer szeretnék férjhez menni, és nem szeretnék elválni, így pedig van lehetőségem kiismerni mindent.
Sok boldogságot kívánok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!