Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Miért ítélik el azokat, akik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ítélik el azokat, akik nem vártak évekig az esküvővel?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy akik évekig együtt voltak az esküvő előtt azt gondolják, hogy ők biztosabb kapcsolatban vannak, de ez nem olyan biztos, ez kapcsolat függő. Olvastam itt sok hozzászólást és úgy tűnik, hogy akik pl. egy éves ismerettségnél rövidebb időn belül házasodtak azok nem normálisnak vannak titulálva. Olyan nehéz elhinni, hogy egy ilyen kapcsolat jól működhet? Nem mindenki meggondolatlan, aki így kötelezi el magát.
2009. ápr. 9. 16:27
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

Igyekszem úgy válaszolni, hogy ne érezd sértőnek. Tiszteletben tartom, hogy neked a szüzességed megőrzése fontos volt, becsülendő, ha a mai világban valaki így gondolkodik. De az együttélésnek megvannak a maga előnyei, és ezt nem ok nélkül mondom. Ugyan fiatal vagyok még, 19 éves, de együtt élek a párommal. Már 4 éve együtt vagyunk, és az elején én is azonnal hozzámentem volna. Éreztem/érzem, hogy ő az igazi. De azt is átgondoltam idővel, hogy mennyi idegesítő tulajdonsága van. A legjobban azt utálom, amikor megkérem valamire, például hogy rámolja el a cuccait valahonnan, és erre direkt nemet mond, mert ne avatkozzak bele, az az ő területén van, és mert tudja, hogy ez idegesít engem. És az ember az elején még reménykedik, hogy az idegesítő szokásairól le tudja szoktatni a másikat, de végül belátja, hogy nem. De ez kölcsönös, szóval a párom is talál bennem idegesítő dolgokat. Én megmondtam neki, hogy legalább egy évig együtt élünk, mielőtt összeházasodunk. Még nem kérte meg a kezemet, de egy esküvőt megszervezni is időbe telik.

Igazából a kommentedben benne van a válasz, hogy miért kellene együtt élni:

"Éljen együtt, aki akar, de én biztos nem mentem volna bele, mert ugye ott már szó szerint mindent csinál az ember, amit egy házaspár szokott."

Másrészt az a véleményem, hogyha a párod tudott arról, hogy Te szűzen akarsz férjhez menni, akkor valószínűleg megoldható lett volna együtt élni szex nélkül, bár neki biztos nagyon nehéz lett volna.

Harmadrészt azért jó, ha megismered a párodat, mert ma már nem olyan az emberek hozzáállása a házassághoz, mint régen. Ma, ha úgy érzik, nem megy valami, akkor egyszerűbb elválni. Pedig lehet, hogy csak azért nem működik, mert nem ismerték meg egymást. Én csak egyszer szeretnék férjhez menni, és nem szeretnék elválni, így pedig van lehetőségem kiismerni mindent.

Sok boldogságot kívánok nektek!

2009. ápr. 9. 17:10
 12/33 A kérdező kommentje:
De olyanok is elválnak, akik előtte évekig együtt voltak. A személyiségen is múlik, hogy valaki hajlik-e a megcsalás felé vagy sem, mi elég neki és mit vár el.
2009. ápr. 9. 17:11
 13/33 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék: én nem ítélem azt el, akik együtt élnek, de én nem tudtam volna elszámolni a lelkiismeretemmel. Attól, hogy nekem ez fontos, elfogadom, hogy másnak nem az.
2009. ápr. 9. 17:13
 14/33 anonim ***** válasza:
70%
Kapcsolat alatt az együttélést értem.Nekem ilyenből volt 3.Szexuális kapcsolatom jóval több.Én nem akarlak megbántani de elég keveset tudsz az életről,és nagy szerencséd van.
2009. ápr. 9. 17:14
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
Minden csak azon múlik, hogy az igazival kötöd-e össze az életed vagy nem, és teljesen mindegy, hogy mennyi idő után. A szüleim elszúrták, 26 év eltelt, és azért nem válnak el, mert egyrészt apám anyagi zsarolásban tartja anyut, amikor egy nagyot veszekednek, másrészt pedig "mit fognak szólni mások". A nagynénémről is hazudják mindenkinek, hogy elvált, és egyedül maradt a gyerekével, pedig az igazság az, hogy soha össze se házasodtak, és a gyerek "csakúgy lett", nem tervezték.
2009. ápr. 9. 17:14
 16/33 A kérdező kommentje:
17:14: nem is ismersz engem. Ne hogy már ennyiből akard megmondani, hogy mit tudok az életről. Mi nagyon eltérő gondolkodásúak vagyunk, de - veled ellentétben - én nem nézlek le ezért.
2009. ápr. 9. 17:17
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem tegyünk fel egy olyan kérdést, h akik elváltak, mennyi idő után házasodtak, és éltek-e együtt :) Én nem tudok most, mert 10 perce kérdeztem :S
2009. ápr. 9. 17:26
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Félreértés ne essék én nem nézlek le ezért,sőt örülök h ilyen is van.De tudod én nem ezt tapasztaltam 35 évem alatt.Különben kívánom h maradj boldog továbbra is és ne éld meg azt amit én.
2009. ápr. 9. 17:28
 19/33 anonim ***** válasza:
76%
A 17.14es nem nézett le és szerintem is igaza van. Borzasztó szerencséd van. Házasság előtt szex nélkül, együttélés nélkül? Hááát? Necces. A házasság egyik alapja a szex, én nem vagyok nimfomán egyáltalán de ismerem a férfiakat. Én 12 éve vagyok együtt a férjemmel + van 2 gyerek és többnyire minden klappol. Mi 1 év után költöztünk össze, mert szerintünk hasznos volt házasság előtt kipróbálni magunkat élesben. A gyerekeimnek is ezt fogom tanácsolni.
2009. ápr. 9. 17:28
 20/33 anonim ***** válasza:
86%
Azért az elég ritka, hogy az ismerkedés után hamar megkötött házasság jól sikerüljön. Széles ismeretségi körömben egyet tudok akinek bejött, és több mint tucatnyit, akinek nem. A legjobb barátom is most járt így: fél év után esküvő, rá 3 hónapra már válni akarnak. Egy kis türelem nem ártott volna.
2009. ápr. 9. 17:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!