Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt adtatok ismerősötök esküvőjén?
Mi annyit szoktunk adni, hogy fedezze a költségeket.
Legutóbb mivel benne voltunk a szervezése, tudtuk, hogy mennyi az összes költségük (kaja, ruha, fotós stb...) és azt osztottuk le a meghívottak számával, így fejenként 15 ezret adtunk, 4-en voltunk, tehát 60-at, plusz fejenként egy ezrest a menyasszonytáncnál.
De teljesen egyet értek az előttem szólókkal. Mindenki annyit adjon, amennyi futja rá, ha ezer, akkor annyi.
Butaságnak tartom azért nem elmenni egy lagziba, mert nem tudtok annyit az ajándékra szánni. Ha csak a pénz lenne a cél, akkor nem hívtak volna meg.(Feltételezem, hogyha meghívtak, tisztába vannak az anyagi helyzetetekkel.)
hamarosan lesz az egyik volt osztálytársamék esküvője. ha minden igaz, meg is hívnak :D
ketten megyünk a párommal, fejenként 10 rugóra gondoltam. ez fedezi a kajánkat. plusz valami kis jelképes ajándék, aminek hasznát veszik majd később.
Ez a hideg költségszámítás szerintem annyira gáz, ha valaki esküvőt tart, akkor ne nyerészkedésre tartsa már. Ha vacsoravendégeket hívok, nem azért hívom meg őket, hogy a hozott ajándékból fedezve legyen a vacsi ára, meg gondolom senki nem gondolkodik azon, milyen apróságot hozzon, amire a részére eső menüt kompenzálja.
Úgyhogy annyi és olyan ajándékot visztek, amennyi belefér az anyagi keretetekbe. Fejenként 5000 ft-t teljesen megteszi, de ha ennyi sincs, akkor körülnéztek és vesztek valami ajándékot, amire nincs ráírva az ára.
a vendéglátásért a pártól kb 7-10000 Ft kérnek el az éttermek + az ital ami horror árakon van +terembérleti díj+a többi szolgáltató. Így azt mondom hogy fejenként 10es a reális
sajnos vannak párok akik megszervezik fizetnek mindent szülői támogatás nélkül. és amit kapnak nászajándékba...jó ha fedezi a költségeket de ez ritkán van. És a legnagyobb gond mikor a pénzt lakásra vagy házra költenék, a saját kis fészkükre, mert a szülők nem tudnak segíteni.
így a végösszeget befolyásolhatja a ti anyagi helyzetetek és a párral való kapcsolat milyensége. De ha nincs sok pénzed gondolkodj kreatívan. így is emlékezetes lesz
Tesóm esküvőjén 12500Ft-ra jött ki egy fő( de abban minden benne volt, az én ruhám, a tesómé, anyué, a díszítés, a kaja és a korlátlan italfogyasztás.) Tehát ennyit szerintem minimum illik adni egy főnek. A tesóm barátai, feleséggel/barátnőkkel együtt adtak 2 főre 30.000 Ft-ot, ahol többen voltak, ott még többet.
Bár volt olyan, akiről tudtuk, hogy 3 főre csak 10000-20000 Ft-ot tud csak adni, szóval volt olyan, aki nem fizette ki még az enni/innivalót sem, de a többiből meg kijött:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!