Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi pénzt adnál a testvéred esküvőjén?
szerintem annyit adj,amennyit helyesnek érzel és anyagilag megtehetsz.én pl.soha nem nézem hogy ő adott e vagy ha igen,akkor mennyit.én azért adok mert akarok és nem azért mert visszajár.és ha vennél valamit és nem pénzt adnál?
vay pl.lesz menyasszonyi tánc?
Sok pénzt várna vissza? Mire fel???
Szerintem egy 10 ezres bőven elég.
És hogyhogy ő nem adott nektek?
Lehet, hogy most félreértelmeztem a kérdést és ez arra szólt, hogy az előkészületekre, akkor szerintem semmit se adj. A menyasszonytáncba meg elég lesz 10-20 ezer. Tekintve, hogy neked is már van családod, gyerekek, stb...
Én testvérnek nem adnék pénzt. Valami személyes ajándék, amire persze szükségük van, amiről mindig tudni fogja, hogy tőletek kapja. Annyira közeli a rokonság, én el sem tudnám képzelni, hogy egy ilyen "meghitt" alkalomra pénzt adjak a tesómnak. (Másnak persze igen.)
EGyébként mi nem rokonnak, barátnak adtunk 30.000 Ft-ot, ebből kiindulva talán 50.000-et adnék. Ha nagyon muszáj ..
annyit adj,amennyit tudsz.mi a tesómnak 40-et adtunk,mert ennyit tudtunk nélkülözni..
szivem szerint többet adtam volna,de nem volt miből
Esete válogatja, hogy mennyit "illik" adni, ez annyi mindentől függ szerintem.
Nekünk pl. két évvel ezelőtt 30 ezret adott a bátyám és a párja, mi pedig ezen a nyáron 40-et adtunk nekik az esküvőjükön.
Szerintem nem szabad sokkal többet adni, mint amennyit ők adtak, mert az valahol bántó, de mivel azóta minden csak drágább lett, egyértelmű volt az is, hogy nem ugyanannyit adunk.
Szerintem beszéld meg a pároddal, hogy mennyit tudtok és akartok rászánni. Szüleiteket is kérdezd meg, hogy ők mennyit adnak, azt nyilván ne szárnyald túl.
Valóban nem kaptunk semmit tőle, mert amikor a mi esküvőnk volt, akkor ő még csak 18 éves volt. Most 26 éves.
Tehát nem is azért adnánk, mert kaptunk. Csak szeretnénk az illem szerint eljárni...
Ő viszont az esküvői pénzből házat akar venni. És ezt nagyon is hangsúlyozza.
Ami engem illet, én legszivesebben befizetnék nekik egy szép utazásra, nászútra, mert ahogy most kinéz a dolog, arra úgy sem szánnak. A pénzből meg bármennyit adunk, úgy sem lesz elég. Azt is elképzelhetitek, hogy nekünk sem könnyű anyagilag a 2 gyerekkel...
Én is inkább egy utazással lepném meg őt és párját.
Egyébként attól is függ,hogy mekkora esküvő lesz? Azt szokták mondani,minimum annyit kell adni amennyibe kerülsz te a párnak. Közeli rokonnak természetesen illik többet adni.
Házra ne számítsanak szerintem,ha csak nem milliomos mindenki a meghívottak között.
Gondolom te,a feleséged és a 2 gyerek is részt vesz az esküvőn,tehát fejenként minimum 20e,tehát olyan 80e ft. És ez még nem is sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!