Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nem tudok dönteni. Segítesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudok dönteni. Segítesz?

Figyelt kérdés

Barátom 20éves, én 18 vagyok, ő most végez gimibe, nekem még 2 évem van.4 éve járunk, 1 hónapja megkérte a kezem.Persze, igent mondtam!!:)ő nagyon szeretné ha már most nyáron összeházasodnánk, én viszont nagyon szeretném ha legalább az érettségim meglenne,de ugye akkor elég necces lenne esküvőt tartani amikor épp érettségire készülök, vagyis hát esküvőt szervezni.(unokatesóm levelezőn volt, mellette nem dolgozott és mégis halasztott egy évet az előkészületekre)szóval nemtudom mi legyen. nagyon szeretnék hozzámenni, még egyetem előtt, de nem szeretném, hogy az érettségim rovására menjen:S

mit tegyek?

2011. febr. 7. 16:31
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Saját tapasztalatból annyit mondanék, ha anno az akkori barátom 19-20 évesen megkérte volna a kezem, akkor tuti hozzámentem volna, elkövetve életem legnagyobb hibáját. Ha vele maradtam volna, lemaradtam volna a legjobb dolgokról az életemben (nem, vele ezeket nem lehetett volna átélni). Két évvel később , azaz 22 évesen már nem is akartam vele lenni, és boldog voltam, hogy szakítottunk.

Szerintem érdemes várni még egy pár évet mielőtt összeházasodtok.

2011. febr. 7. 19:41
 22/24 A kérdező kommentje:
nem buktunk meg egyáltalán 5éves a gimi meg év vesztesek is vagyunk mindketten, most az, h itt szlengbe írok nem jelent semmit, mert kitűnő tanuló vagyok. igazából nyaranta együtt lakunk, Pesten saját lakásba megyünk, amikor egyetemisták leszünk. Igazából megmondom az igazat most 18évesen biztos nem megyek hozzá, csak az a baj, h nekem számítanak a régi hagyományok(ne értsetek félre, nem vok szűz)szóval nem szeretnék házasság előtt több évet együtt lakni.
2011. febr. 7. 20:15
 23/24 anonim ***** válasza:
Összeházasodtok és mégis miből fogtok megélni, miből tartjátok el magatokat? nekem úgy tűnik egyikőtök sem kereső még, a házasság nem csak érzelmi, hanem gazdasági, vagyoni közösség is, vagy összeházasodtok és továbbra is mindenki lakik otthon, vagy szülők majd pénzelnek titeket? Hát szerintem ez így nagyon gáz, nem az esküvővel van a baj, hanem hogy semmi egzisztenciátok nincsen.
2011. febr. 8. 15:11
 24/24 anonim ***** válasza:

Szerintem felesleges példálózni,hogy ki milyen eseteket ismer,hogy XY meg Z így meg úgy,mégis bodogok meg boldogtalanok ez az...Persze,minden előfordul,azt se mondja senki,hogy a kérdező esetében feltétlenül rossz vége lesz a dolognak,mert akár örökké együtt is maradhatnak(úgy legyen),és nem is lehet ráhúzni a nagy általánosságot egy párkapcsolatra,de vannak tények és vannak tanácsok amiket tényleg érdemes megfogadni.Én csak annyit tudok,hogy mint ember,nagyon sokat változtam/változom,de biztos,hogy most 21 éves fejjel teljesen máshogy látok sok mindent,mint 18évesen,pedig ez csak 3 év.Nem azt mondom,hogy gondolkodásban,világnézetben komolyodtam,egyszerűen csak tapasztaltam/tapasztalok és ez alatt főként az emberi kapcsolatokat(nem csak párkapcsolat)értem.Amikor az ember középsulis még benne van egy "védőburokba" ahonnan látja,hogy vannak jó és rosszindulatú emberek de sajnos azt kell mondanom,hogy tényleg akkor tudod meg igazán,amikor kikerülsz onnan,hogy milyenek is mások és ez téged is alakítani fog.Csak egy személyes példa:egészen 18éves koromig olyan szakmát akartam,amivel más embereken segíthetek,most,hogy ezt tanulom és "kint"élek a világban már látom,hogy ez nagyon nem nekem való.Ezt csak azért írtam,hogy lásd mennyit változik az ember és ez az élet minden területére kihat.Én csak ennyit fűznék még hozzá,hogy számolj ezekkel a dolgokkal is,amik teljesen biztos,hogy bekövetkeznek.Persze nem azt mondom,hogy ez azzal egyenlő,hogy nem fog működni a kapcsolatotok,de előbb próbáljatok meg együtt élni felnőttként felnőtt felfogással(mert az lesz,ami megmarad életed végéig)és meglátjátok.Hogyha ezek között a nehezebb és önállóbb körülmények között is passzoltok és megértitek egymást,akkor szerintem minden ok lesz.

21/L

2011. febr. 8. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!