Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg neki, hogy én egyáltalán nem szeretnék egyházi esküvőt?
Ha a világon csak az tartana templomi esküvőt, akik igazán ájtatosak, akkor igen kevés lenne a mesebeli fehér esküvők száma, ami tegyük hozzá minden lány álma.
(Csoda, hogy barátnőd megtűrt idáig.)
Nálunk pont ugyanígy volt, csak itt én vagyok a nő és a vallásos. A párom elvből elutasítja ezeket a dolgokat és nem jelentenek neki semmit. De mivel látta, hogy nekem nagyon sokat jelent, belement a kedvemért és semmiféle lelki törést nem okozott neki, az elveit sem kellett megingatnia.
Ehhez hozzátartozik, hogy ha esetleg bármilyen olyan problémával járt volna ez a helyzet, hogy neki át kell keresztelkednie, vagy jegyesoktatásra járnia (szerencsére megúsztuk), ami neki nagyon kellemetlen lett volna, akkor én mondtam volna le a templomiról, bármennyire is fontosnak tartottam.
Máskor meg én engedek, engedtem (pl. rögtön a lagzival kapcsolatos bizonyos dolgokban).
Valamilyen szinten az életben kompromisszumokat kell kötni és ha már a házasság kezdetén nem megy, mi lesz később?
Barátom, aki ateista, hivő lányt vett feleségül,én voltam a polgárin a tanúja. Kérdezte tőlem, mi legyen, ő nem akar hazudni a papnak. Mivel semmi különöset nem kell megfogadnod, igy az egyetlen kényes kérdés a gyerek vallásos nevelése, amit meg kellene fogadnod, semmi másban nem hazudsz egyébként. De ő ezt se akarta.
Ha nálad ez nem probléma, nem tiltakozol ellene, akkor viszont tényleg ki tudsz birni 20-25 percet "bohóckodással" eltöltve, a szeretett lány kedvéért. Szerintem. Ez a nőknek tényleg fontos.
HAverom végül még azt is megtette, hogy megfogadta a gyerekek vallásos nevelését. Ha nem hiszel az egyházban, akkor miért fontos egyébként, hogy ne hazudj egy papnak??? NAponta hazudunk kegyes hazugságokat (te vagy a legszebb, szivem, jól áll a ruha, stb...), mert nem akarunk megbántani valakit. Ez ugyanaz az eset szerintem, a kedvében akarsz járni, ezért hazudsz egy idegennek, akinek a valásában úgysem hiszel (tehát felőled lehet pap, varázsló, bármi...) és akit kb. soha többé nem fogsz látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!