Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem fel a nevét a vőlegényemnek házasságkor?
Most csak példa neveket irok, hogy melyik lenne a legjobb...
Kissné szabó piroska
Kiss-Szabó Piroska
Nyáron lesz az esküvőm, de már most annyira izgulok :)
Ti hogy használjátok akár bemutatkozáskor, akár aláiráskor?
Nekünk nemsokára lesz, bár nekem van ritkább vezetéknevem, neki meg félig-meddig tucatnév, apám kérdezgette, hogy nem akarom-e felvenni az övét. A párom nem ragaszkodott hozzá, én viszont igen a sajátomhoz, mivel ezzel a család és keresztnév kombinációval csak én élek az egész bolygón.
Az én nevemet azért nem akarta felvenni, bár mondta, hogy a sajátját nem szereti.
A vicces fordulat akkor jött, amikor megkérdezték a születendő gyerek nevét. Mivel ő úgy nyilatkozott korábban, hogy már van egy gyereke (korábbról, mástól), nems zeretne többet. Én lazán bemondtam a saját vezetéknevemet. Döbbent tekintet, nemááá, miért a te nevedet kapja? Visszakérdeztem, hogy ha úgyse lesz gyerek, nem mindegy, hogy milyen nevet nem kap meg?
Végül megegyeztünk egy kötőjeles verzióban, az övé került előre. Az anyakönyvvezető könnyesre röhögte magát, a gyerek meg szívni fog a hosszú nevével, ha esetleg mégis lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!