Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen nevek közül lehet választani házasságkor?
Hogy használhatom a nevem. Még odébb van kicsit ugyan, de érdekelne, mivel elég hosszú nevem van.
el lehet hagyni a második keresztnevemet házasságkötéskor?
Mondjuk Kovács Zsuzsa és Kis János összeházasodnak, akkor a feleség a következő nevek közül választhat:
1. Kovács Zsuzsa
2. Kis Jánosné
3. Kisné Kovács Zsuzsa
4. Kis Zsuzsa
5. Kis Jánosné Kovács Zsuzsa
6. Kovács Kis Zsuzsa
Vagy a férj is felveheti a feleség nevét:
1. Kovács János
2. Kis Kovács János
A második keresztneved szerintem elhagyhatod, ha amúgy sem használod, hiszen úgyis át kell írni minden okmányod, ha megváltozik a neved.
Szia!
Sose szégyeld a neved, persze úgy használhatod ahogy akarod, a előttem felsorlt választék szerint. DE én 28 éve vagyok férjnél és kb. 15 éve felvettem az összes nevem és mindig azt használom, amelyiket akarom.Kivéve, ha valahol hivatalosan a tejes nevem kérik beírni.
Üdv.:
Simonics Antalné dr. Cseterky Mária Alexandra
Egy kimarad Kis-Kovács vagy Kovács-Kis.
Amúgy bármikor megváltoztathatod. Régebben 5000 Ft volt.
Ilyenkor fontosabb a születendő gyerekek nevéről dönteni. Ami nem fontos hogy az apa neve legyen.
Ha bemész az önkormányzathoz, ott program kihozza az összes lehetőséget, illetve mindegyik alatt ott van a születendő gyerek nevének lehetőségeit is. Mi januárban házasodtunk össze, felvettük egymás vezetéknevét kötőjellel összekötve.
Így lettünk Futó Tímea és Szédeli Szabolcs boldog jegyespárból Szédeli-Futó Tímea és Szédeli-Futó Szabolcs boldog házaspár :-)
Így legalább még az okmányirodában is együtt lehettünk! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!