Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem fel a nevét a vőlegényemnek házasságkor?
Most csak példa neveket irok, hogy melyik lenne a legjobb...
Kissné szabó piroska
Kiss-Szabó Piroska
Nyáron lesz az esküvőm, de már most annyira izgulok :)
Ti hogy használjátok akár bemutatkozáskor, akár aláiráskor?
2.-ik, megnevettettél, persze ne érts félre :) Igen a "testvériesre" én is gondoltam, de az is kilőve...
Köszike
Szia!
Szerintem a kötőjeles változat már modernebb, szebben hangzik.De neked kell eldöntened,te mihez ragaszkodsz?Van aki a hagyományos "né-hez",van aki simán fölveszi a férje vezetéknevét és elhagyja a sajátját.De azt is mérlegled,hogy jó hangzik-e az egyes változatokban.Csak érdekességképp: mi a legritkább esetet választottuk,mivel a férjem sem szerette a saját vezetéknevét,és nem akartuk hogy majd a gyerekeink is ezzel a névvel éljenek,így ő vette fel az enyémet,büszke rá,mert az én apukámat jobban tiszteli mint a sajátját.Ha érted mire gondolok:))
Szia
Én megtartottam a saját nevemet és egy pillanatig se bántam meg.
Egyébként az első jobb mint a második szerintem.
Nem is azt akarom hogy ti döntsetek helyettem, nem győzöm hangsúlyozni hogy csak vélemények érdekelnek!!!
19:06-os igen értem, és szép tőle hogy a te nevedet vette fel. Ritka az ilyen, de talán ettől is olyan szép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!