Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nyáron lesz az esküvőnk, utána hamar szeretnénk babát. De már most kárál mindenki, hogy túl idős vagyok a babaváráshoz. Foglalkozzak velük?
11-01 19:49-es hozzászólónak üzenném, hogy nem teljesen igaz az, hogy egy idősebb nő és a gyermeke között nem lesz olyan kapcsolat.
Az Édesanyám 35 éves volt amikor engem szült, és egész életünkben barátnői kapcsolatunk volt!
És nem is egy barátom, barátnőm van, ahol szintén ez a helyzet, és nagyon jó, közvetlen kapcsolat van köztük is.
Szerintem ez csak sztereotípia.
Bár nyilván van valóságalapja is, de ugyanakkor úgy gondolom, hogy a másik oldalról is van olyan, hogy bár fiatalok a szülők mégse barátiak, közvetlenek a gyerekekkel.
Pl a báttyám, aki 41 éves és abszolut nehézkes apuka pedig 14 éves a fia és esküszöm anyám lazább felfogású 65 évesen mint ő.
Nem vagy öreg 32 évesen. A gyerekvállaláshoz sem. Viszont első gyerek vállalását a legjobb időszaknak biológiailag 25 éves kor körül teszik. És nyilván megvan az oka annak, hogy miért. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lehet még 4 gyereked ezután. Csak minél messzebb vagy az optimális időszaktól, ennél több a kockázati tényező.
ezektől eltekintve a beszólóknak semmi köze hozzá, hogy mikor és mennyi gyereket szeretnél, rázd le őket.
Az időpont miatt az egészségedet féltik, és a babáét, a mennyiség miatt meg tuti hülyének néznek, mert ma már ez nem divat. Ez utóbbi mondjuk engem se zavar, nekem is van 3, és még szeretnénk. :D
A gyereknek nem elsősorban pénzre van szüksége, hanem szeretetre. Fel fog nőni akár márkás cuccok nélkül is, sőt úgy is, ha nem jár minden nyáron 5 táborba.
Ha vki reálisan és túlzások nélkül ugrik bele a gyerekvállalásba, akkor simán tud több gyereket is vállalni. Ez nem elsősorban pénzkérdés.
30 multam. nemsokára 31. engem is ezzel bántanak sokan. hogy késői házasság késői gyerek. és tud fájni. megértelek. ráadásul mi probalkozunk es nem jött össze a baba. sokak fejében elterjedt ez a 30 felett szülni jajj milyen már de sztem ez hülyeseg. én is probalom lexarni, de attol még fáj.
bezzeg mikor 19 voltam mindenki hápoott hogy ne menj me ferjhez ne szüld meg a babat ne rontsd el az életed főiskolára menj..hallgattam rájuk sajnos..elvetettem a babát mert nem volt pénzem lakásom a fiu azt mondta nem vállallak se teged se a babát.a mai napig sajnalom és félek az ab miatt nem lehet most babám.tehat a lényeg én akkor is hajlottam a megtartasra de mindenki lehurrogott az egesz csalad tehat a 20 eves anyuka tul fiatal nekik..a 30 éves meg már tul öreg. menjenek a francba. örülj hogy van olyan párod aki elvesz es akar babat en ennek örülök most lesz az esküvöm es reménykedem a bababan. te is ezt tedd:-)
*Viszont első gyerek vállalását a legjobb időszaknak biológiailag 25 éves kor körül teszik. És nyilván megvan az oka annak, hogy miért.
Jó, de mit csináljak, ha 25 évesen nem volt párkapcsolatom? (Anyagilag sem álltam úgy, de az lett volna a kisebbik probléma.) El tudom fogadni, hogy ajánlatosabb fiatalon szülni, de vajon jobb lett volna, ha 25 évesen szülök úgy, hogy a gyereknek nem lesz apja?
Szerintem egyáltalán nem vagy idős.
Én 30 vagyok, a párom pedig 33. Nálunk is most van a "baba projekt" és egyáltalán nem érezzük úgy, hogy lemaradtunk volna valamiről. Nem hiszem, hogy öregek lennénk.
Nálunk is előfordult, hogy anyukám (+ a párom apukája) hiányolta az unokát, de megkértem, hogy ne mondogassa állandóan, mert nekünk ez nem esik jól - azóta nem is mondogatja.
Talán te is megmondhatnád nekik, hogy ez titeket zavar és ne "piszkáljanak" állandóan ezzel titeket.
még fiatal vagy!! Én is 30 leszek,de én még vagy 10 évig biztosan nem szülök,szeretnék még bulizni,utazni dolgozni stb.
Meg mind lelkileg,mind kinézetileg kb.23-nak néznek. :))
Szal ráérek még. Minek siessek?
A vén tyúkokra meg ne hallgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!