Tényleg ne foglalkozzak vele?
Szóval anyukámat a szülei sose engedtek el se bulizni, sem sehová amíg fiatal volt. mindig beszabályozták.
Nagyon gazdagok, de néha kisegítenek minket kisebb-nagyobb összegekkel(Nem ruhára vagy telefonra költjük a pénzt, hanem kajára, rezsire) És ezért még most is a markukban tartják.(pedig anya mindig visszafizeti nekik a pénzt, mint egy bankba)Mindnnap kell nagyival beszélni, ha anya nincs otthon akkor már azonnal kérdezi nagyi h hol van mit csinál, h én hol vagyok mit csinálok.
Én meg nem hagyom magam. 17 és fél éves vagyok, és nem hagyom magam általuk szabályozni.
nem élünk együtt de ha anya elutazik üzleti ügyben, akkor nagyi átjött eddig vigyázni rám. De! Lassan 8 hónapja járok A PÁROMMAL, aki 18 éves, és most ő jött át aludni(ne gondoljatok semmi olyan nem volt. Összeölelkezve aludtunk és együtt ébrdhettünk végre).
Mielőtt jött, a nagyim megtudta h ő alszik nálam. Ez volt egy fél hónapja. Azóta ha felhívom undokoskodik, stb. De ma elmondta h haragszik rám, az okot nem. És ugy beszél velme h az hihetetlen.
Beteg vagyok 39 fokos lázzal, szédülök és egkérdtem h főzzön vmit(kedvesen). és undokoskodik. Amúgy elég érzékeny típus vagyok, de már sok amit művelnek anyával is, nemhogy velem. Jah, én nem járok el szórakozni se, és mindig én vagyok a rossz.
A jegyeim nagyon jók 4-5. Mit tudnék tenni? Olyan mint egy kémfőnök! Mindent megtud és kiforgatja a szavaim! Egyszer pl megkérdeztem h h hordanak a méhek(méhészkednek) de csak azért mert szeretem a mézet:P:D erre nagyi papának már ugy adta elő, hogy én azt kérdeztem h van e már annyi méz, hogy eladhassuk, és elmehessek xy helyre.
Mit tudnék tenni?
Mivel elég nagy vagy már, hogy ne kezeljenek gyerekként, így a leghasznosabb fegyver a KOMMUNIKÁCIÓ.
Persze óvatosan kell vele bánni, nem szabad direkt sértőnek lenni velük (vele, úgy érzem ki a szavaidból, hogy a gond főleg a nagymamáddal van), de mindenképpen a tudtára kell hoznod, hogy van saját véleményed/igényed mindenféle szempontból. Azokat a dolgokat, amik sértenek téged meg kell szólni, rákérdezni miért viselkedik úgy, ahogy, de emellett biztosítani kell, hogy szereted.
Ha igazságtalanságot érzel (és mielőtt mondod, kétszer átgondoltad), annak ugyanúgy szót kell adni.
A nagyszülőkkel való kapcsolat érdekes jószág, de nem szabad hagyni, hogy ezen kapcsolatok az embert gúzsba kössék. Sok sikert!
Ismerem az ilyen nőt mint a nagyanyád!Anyám is ilyen.Nincs mit tenni, mert ha bármit is csinálsz ami neki nem tetszik akkor kicsinál.Itt egy dolog van csak, mégpedig az hogy a minimálisra csökkented a kontaktusokt.Én is ezt csináltam, és így több fényévről imádjuk egymást....
Borzalom az ilyen tipusu nő!!!Mindenbe belepofázik, és hanem úgy van ahogy ő akarja akkor kész a balhé.
Így van, kommunikáció!
Tanuld meg 'kezelni' az embereket.
Millió könyvet olvashatsz a témakörben,
pl. : 25 módszer az emberek megnyerésére / John C. Maxwell, Les Parrott/ .
Működik. :)
Dicsérd a nagyidat olyan vkinek, aki biztosan visszamondja neki. De csak olyat mondj, ami valóban igaz.
Pl.: mennyire segítőkész, mert mindig ad kölcsön anyának, milyen finomakat főz... akármit, te ismered.
Ill. beszélj vele.
Gondolom szereted őt.
/ ha nem így lenne, nem foglalkoznál velük/
Mondd el neki, mennyire fontos neked,
gyermekkori emlékeket idézd fel...
Beszéljétek meg, hogy egy héten mondjuk x nap délutánján vele töltesz x időt. Váljon rendszerré. És beszélgess, beszélgess, beszélgess. Kérdezd meg, milyen volt, amikor először volt szerelmes... mondd el, te is szerelmes vagy.
Kérdezd meg , miben segíthetsz neki, szüksége van -e valamire. Okosan, ügyesen, szeretettel.
Ne várd, hogy valami változni fog, ha te sem változol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!