Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Hogyan szervezzem meg az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan szervezzem meg az esküvőmet?

Figyelt kérdés
6 éve Franciaországban élünk a vőlegényemmel, neki itt él az egész családja valamint az évek alatt sok barátra tettünk szert akiket mindenképpen szeretnék meghívni a nagy napra. Viszont otthon van a családom és a barátaim, valamint a vőlegényemnek is vannak barátai Magyarországon. A számomra tökéletes megoldás az lenne, ha egy lagzi lenne és együtt ünnepelhetnénk mindannyian itt Franciaországban. Nem tudom ezt hogy lehetne kivitelezni, nem várhatom el a vendégektől hogy repülőre üljenek és szállást fizessenek miattam. Gondoltam arra is, hogy mondjuk ki lehetne bérelni egy buszt, aminek a költségeit mi állnánk, de akkor se lenne hol aludniuk. A leglogikusabb megoldás az lenne ha két lagzit tartanánk de amikor arról álmodozom, hogy milyen esküvőt szeretnék mindig úgy képzelem el, hogy mind együtt vagyunk. Anyagi szempontból se tudom hogy érné meg jobban. Járt már valaki hasonlóan? Hogy oldottátok meg?

2023. jún. 14. 23:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
Nézd a jó oldalát, két buli, két igen! Klassz lesz! Sok boldogságot! ;)
2023. jún. 16. 07:41
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább a franciákat utaztanám. Amúgy olyan dátumot nem fogtok találni, ami mindenkinek jó, főleg a munkatársak között, ha csak nem a párod munkahelyén tartjátok a bulit XD Azzal is számolni kell, hogy közbe jöhet bárkinek bármi, pl 100 fős irányszámú lagzi lehet a végén csak 85-90 fős lesz.Nálunk az utolsó két hétben 10 ember is lemondta.
2023. jún. 17. 21:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Nekem két esküvőm volt külföldön, 2006-ban és tavaly. Mindkét vőlegény helyi.

Engem az első esküvőm előtt kiokosítottak az itt élő magyarok akikkel megismerkedtem (csak 3 évvel az ideköltözésem után volt az esküvő). Voltak köztük vegyes párosok és együtt kiköltözött magyar párok is, és nálam jóval idősebbek is. Hajmeresztő történeteket meséltek az utaztatott rokonokról/barátokról, örökre megromlott családi- és baráti kapcsolatokról. Elvárások, követelőzések, mintha szívességet tennének, ahelyett hogy megmondanák hogy nem jövünk. Elvárják hogy fizesd azt hogy elfáradjanak az esküvődre. Repülőjegyek, szállás. Ami a szállást illeti, nem 2 éjszakát, hanem egyfajta "kellemeset a hasznossal" felkiáltással, veled akarják kifizettetni az egyhetes nyaralásukat. Problémás a számuk is. Meg kell hívni a partnerüket is a vakációra, pl az általad nem ismert 4 hónapja élete szerelmét. Úgy döntöttünk nem fizetünk senkinek személyenként legalább 4-500 eurót arra hogy legyenek itt (a minimum 2-3 nap szállodára + utazásra). Mindkét esküvőmön a "kemény mag" volt csak otthonról, a szüleim, a három húgom, a legjobb barátnőm az anyukájával. A második esküvőmön mindhárom húgomnak volt párja, de viszonylag újak, kettővel nem is találkoztam előtte, így nem hozták őket.

Nekem furcsa a munkatársak meghívása még helyi szinten is, nemhogy külföldre utaztatva, de ez egyéni preferencia, ki mennyire alakít ki baráti kapcsolatokat a kollégáival. Én az itt tartott másodikra öt olyan személyt hívtam meg akikkel együtt dolgozom (+ partnereiket mert őket is ismerem), de én nem munkahelyen dolgozom hanem egyéni vállalkozóként, ha Magyarországon tartottam volna akkor egyiket se hívtam volna, nyugodtan férjhez megyek nélkülük de ez én vagyok.

Két esküvőt soha nem tartottam volna, az otthoniaknak tartott szertartásvezetős kamu bohóckodástól kiver a víz, szánalmasnak tartottam volna újra betöltözni és eljátszani hogy most esküszöm miközben semmit nem érzek mert bakker, már fél éve házas vagyok, mit bohóckodok itt, na meg tartsam a markom nekik is... Nekem ez nagyon nem.

Egyébként nem hiszem hogy a francia kollégák elutaznának a saját költségükön Mo-ra és még ajándékot is adjanak. Ez jóval túlmegy a kollegiális viszonyon.

Több magyar ismerősöm is tartott az utóbbi években külföldi esküvőt, magyar párokról van szó akik csak az esküvőjüket tartották külföldön, itt Olaszországban is, meg egyéb egzotikusabb helyeken, Máltán, Korfun, Mallorcán, mind kis esküvő volt, a legközelebbi családtagokkal és néhány baráttal. Ez ilyen. Nagyon problémás a tömegek ide- vagy odacsődítése, elsősorban a pénz miatt.

2023. jún. 21. 19:58
 14/16 A kérdező kommentje:

13-as: A kollégáink egyben a barátaink és a második családunk is. Mindketten egy kisebb irodában dolgozunk egy maroknyi emberrel, ráadásul a túlnyomó többség a mi korosztályunk. Ők is meghívtak az esküvőjükre és sok közös programot csinálunk a munkahelyen kívül is. Szóval nem kérdés hogy a lagzin a helyük.

A két esküvő gondolata engem se vonz egyébként, de egyszerűen nincs más megoldás. Ha Pesten rendezném, ahogy eredetileg szerettem volna, mindkét oldalról problémás lenne és nem lennénk 50-en se.

2023. jún. 22. 06:33
 15/16 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg a legjobb ott tartani ahol éltek és aki jön jön, aki nem nem.

Egyébként a pesti a legrosszabb ötlet. Oda mindenkinek utaznia kéne, még a magyar rokonaidnak is a Vajdaságból. Annak semmi értelme nem lenne.

2023. jún. 22. 10:12
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem tartsátok Franciaországban, de magyar szolgáltatói gárdával. Nyilván helyszínt nem tudsz innen vinni, de DJ-t, ceremóniamestert, fotóst, filmest, viszont simán. Persze van aki két várossal odébb sem vállal, de én fotósként pl. a fél karom adnám egy francia esküvőért, csak mert olyat még nem láttam.
2023. jún. 22. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!