Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mennyivel más esküvőt szervezz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyivel más esküvőt szervezzek, mint a szokásos, ha már van egy közös gyerekünk?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy 4 hónap járás után véletlenül terhes lettem és abban állapodtunk meg, hogy ahelyett hogy gyorsan összehozunk egy esküvőt, megvárjuk míg megszületik a baba és már kicsit nagyobb lesz (kb. 2 éves). Teljesen hófehér ruhát amúgy se akartam soha, valamilyen törtfehér színűt fogok választani. Még fiatal leszek, 24 éves, úgyhogy kosztümöt se szeretnék azért emiatt húzni. Van olyan amit ilyen helyzetben nem illik, esetleg visszatetszést kelt? Templomi esküvőnk lesz, mert nekem ez nagyon fontos, de ezt meg tudjuk beszélni a pappal, a többi dologra gondolok.
2014. júl. 16. 15:08
 1/8 anonim ***** válasza:
36%

1. Fátylat ilyenkor nem illik viselni.

2. Ne édesapád oldalán vonulj az an yakönyvvezető , ill. oltár elé, hanem a pároddal együtt, ez a másik amit nem illik.

Minden más lehet ugyanolyan, mintha még nem lenne gyereked.

2014. júl. 16. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

semmivel

olyan lesz amilyet akartok

nem az számítson h mi "illik" vagy mi nem

ezek akkora hülyeségek szerintem h jaja ha van közös gyerek akkor nem lehet fátyol ......

max annyi h legyen aki a gyerekre/gyerekekre felügyel majd

2014. júl. 16. 15:23
 3/8 anonim ***** válasza:
52%
Ugyanazt akartam leírni, mint az utolsó válaszoló.
2014. júl. 16. 15:31
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Ne foglalkozz senki véleményével, csináljatok olyan lakodalmat és olyan szertartást, amilyet csak szeretnétek. Olyan ruhát vegyél fel amilyet csak akarsz, ha szeretnéd kísérjen apukád az oltárhoz... stb. A gyermeknek is lehet szerepet adni, pl. ő vigye oda a gyűrűt ha meg tudja már oldani ezt a feladatot.. stb. Minden szabály meg határ, amit ez ügyben hallasz butaság és rosszindulat. Hallgass a szívedre.
2014. júl. 16. 15:41
 5/8 anonim ***** válasza:
25%
A fátyol, az ilyen nagyobb fajta habos-babos ruhák, és maga a templomi esküvő (igen, tudom, hogy ma már ritka a szűzen házasodás, nem is ez a bajom, hanem nekem egyszerűen nem lenne arcom Isten színe előtt hűséget fogadni, miközben ott totyog mellettem a házasságon kívül született gyermekem - de ez az én véleményem, nem megsérteni akartalak vele. Viszont remélem már van papotok, mert vannak köztük elég vaskalaposak ilyen téren) lenne nekem visszatetsző ebben a helyzetben.
2014. júl. 16. 16:03
 6/8 Kései Sirató ***** válasza:
35%

Fátylat semmiképp ne tegyél!

A templomi esküvővel nincsen baj, az nem baj, hogy szeretnétek áldást kérni a házasságra, az csak jó.

2014. júl. 16. 17:14
 7/8 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem meg olyan esküvőd legyen amilyet szeretnél/szeretnétek. És nyugodtan viselhetsz fátylat is.

Mi is úgy házasodtunk össze, hogy ott volt a 20 hónapos "babánk". Senkinek semmi ellenvetése nem volt. A Pap még bele is szőtte a köszöntőnkbe, mivel személyes, meghitt esküvőket csinál. Ja és fátylam is volt, pedig egyszerű A vonalú, csipke ruhám volt, és még fehér is :)

2014. júl. 16. 18:20
 8/8 anonim ***** válasza:

A fehér ruhát és a fátylat újonnan új és mély értelemmel töltötték meg. Azért hordanak fehéret az arák, mert egy angol királynő hófehérben ment férjhez és minden korabeli híradás áradozott róla. Mindenki fehéret akart. Forradalom következett, ami mára jól bebetonozta magát. A fátyol eredetileg olyan helyeken terjedt el, ahol az ara nem volt szűz, ezért nem illette meg a párta, vagy a koszorú viselése, viszont szeretett volna valami szépet. Sokat változott a dolog.

Nagyon pozitív a szememben, hogy nem házasodtatok össze a gyerek miatt és nem az "tart össze" benneteket. Így legalább nem mutogat rátok senki, hogy csak amiatt tartotok esküvőt. Az keltett volna visszatetszést.

A hófehér most éppen kevésbé kedvelt szín, a törtfehérek mennek egyébként is. Nyugodtan válassz olyan ruhát, amilyet szeretnél, ha szeretnél fátylat, akkor tegyél fel fátylat és ha arról álmodtál, hogy Édesapád vezet ki az oltárhoz, akkor arról se mondj le.

A gyerek szerepét kell átgondolnod majd, hogy ki vigyáz rá a szertartás alatt és a lagzin, ha elfáradt és aludnia kéne, Veletek vonul-e be és leül a szüleiddel, ..., ...

2014. júl. 28. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!