Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, vagyis inkább véleményekre , tapasztalatokra lennék kíváncsi..., hogy a páromnak elég nagy és dundi orra van. Az anyukájának van még ilyen, de a rajta kívüli 4 tesójának nincs. Örökli vajon a mi gyerekünk is ezt a nagy "csúnya" orrot??? Mindenki reakciója érdekel!!!! 20hetes kismama
Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Milyen választ lehet erre adni? :D
Ha a te orrod kicsi, akkor lehet, az finomít rajta.
2014. júl. 15. 11:40
2/19 A kérdező kommentje:
Enyém kicsi. Azért írtam , hogy vélemények és tapasztalatok érdekelnek, ki mit vett észre saját babáján, kitől mit örököltek a babók...ilyesmik... :)
2014. júl. 15. 11:43
3/19 anonim válasza:
A gyerek örökölhet bármit, ami a férjed vagy a te családodban már egyszer elöfordult, akár 100 évvel ezelött is. Hogy éppen mit örököl ténylegesen, azt az égvilágon senki nem tudja elöre megmondani.
2014. júl. 15. 11:47
4/19 anonim válasza:
Általában ugrik egyet, szóval a nagyszülők orrát kell megnézni. Amikor azt hiszed, hogy rád hasonlít, valójában a nagyszülei olyan génjeit örökölte, amit te is kaptál.:)
2014. júl. 15. 11:50
5/19 anonim válasza:
Lehet hogy örökli, de neked akkor is ő lesz a legszebb kisgyerek a világon. Ne foglalkozz vele.
2014. júl. 15. 11:50
6/19 anonim válasza:
Nálunk 3-ból 3-an örököltük a "templomkilincs" orrot. Pároméknál 3-ból csak ő örökölte apukájának a tuti "zsidó" orrát. A mi gyerekünk várhatólag elefánt lesz, vagy Pinocchio :)
Amúgy hidd el, ha megszületik, ő lesz a világ legszebb gyereke, akármilyen az orra ;)
2014. júl. 15. 11:54
7/19 anonim válasza:
Amikor a lányom terhes volt,a párom egyfolytában ezen kattogott,nehogy az unokának nagy orra legyen.A vőnek nagy orra van,szerintem a lányomnak nem,de a párom szerint igen.Na addig addig már mondtam neki,te a leánynak ne merj ilyesmit mondani mert agyon verlek.csak az én fülem rágta mert milyen unokánk lesz ilyen nagy orral.Eljött a nagy nap.ott tiprodtunk a folyóson,meg született a kislány rá 30 perc múlva kitolták az inkubátorba.Hát én nem tudom azt az érzést meg fogalmazni,de már imádtam azt a kislányt.A papa el is sírta magát.Haza felé az autóba kettőt nem szóltunk egymáshoz,el voltunk foglalva az érzéseinkkel.Majd rá néztem és halál nyugodtan mondtam neki"valld be az egész gyerekből semmit nem láttál az inkubátorba, csak azt milyen orra van neki"Döltünk a röhögéstől.Nincs nagy orra , édes szép pici lány pici nózival:))
2014. júl. 15. 12:00
8/19 anonim válasza:
Ferjemnek nagy orra van, nekem olyan atlagos, de nem a legszebb. A gyerek pedig a tata orrat orokolte, ami picike :)
En egyebkent a fulen kattogtam, a 4d uh-n olyan elallo fulei voltak, mint a masik tatanak. Ahogy megszuletett, az volt az elso, hogy a fuleit megnezzem, szerencsere az enyemet orokolte :)
2014. júl. 15. 12:09
9/19 anonim válasza:
A szüleimnek, meg a nagyszüleimnek is normális orra van, nekem meg nagy, csúnya. Szóval f*s az egész.
2014. júl. 15. 12:20
10/19 anonim válasza:
A genetika szinte a legbonyolultabb dolog a világon, a mai napig nem lehet minden részletét felfogni, nem vagyunk tisztában mindennel.
Ráadásul az orr formája rengeteg mindenen múlhat, nem egy szimpla szemszín vagy hajszín öröklődés, ami ugye domináns-recesszív módon történik, és úgymond vagy ilyen, vagy olyan.
Tulajdonképpen bármilyen orrforma előfordulhat, ami a családban megfordult, de új is lehet. Nekem pl. a nagyapám orrára hasonlít az orrom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!