Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mekkora beleszólást engedtetek a családnak az esküvőtök részleteibe? Én vagyok a hisztis, mert vannak más ötleteink, nem mindent hagyományosan szeretnénk?!
Jövőre tartanánk az esküvőnket, ha minden jól megy. Tavaszra már azért szeretnénk fixálni mindent.
Alapból a vőlegényemmel 105 meghívottunk lesz, ez így a közelebbi baráti kör, rokonság, akikkel tartjuk a kapcsolatot, jóban vagyunk, beszélünk rendszeresen. Erre a nagyim még ilyeneket akar meghívni, hogy az ő 91 éves szomszédjukat, mert gyerekként mennyit voltam ott, jól esne neki és mindig kérdez felőlem. Vagy az ő legjobb barátaikat is hívjuk meg, mert kérdeztek már az esküvő felől ők is. Én meg nem akarom a fél szülővárosomat ott látni, meg olyanokat, akikkel 15 éve egy szót sem váltottam. Szerinte meg "így illik".
Anyukám az összes ötletemet leszólja, mert hogy az felesleges, az pénzkidobás, "minek az". Ne olyanra gondoljatok, hogy galambreptetést akarunk, vagy 12 emeletes tortát arannyal bevonva. Hanem pl. másnap szeretnénk tartani egy közös reggelit, a kinézett helyszín biztosít erre lehetőséget. Anyám szerint ez hülyeség, mert hogy senki nem szeret idegen helyen aludni, úgyis mindenki már korán indulni fog haza és ez csak plusz kiadás. De közben nekem a barátnőimmel minden buli után bevett szokásunk egy nagy közös reggeli, ahol megbeszéljük, mi volt előző este, ki hogyan érezte magát stb. Ezért is gondoltuk, hogy ez jó ötlet. Vagy hogy a kreatív fotózásunkat később, nem pedig az esküvő napján tartjuk, mert az a nap így is elég sűrű és fárasztó lesz, nem akarunk még erre 2-3 órát szánni. Hát de hogy így akkor kétszer kell elkészülni, minek, tudjuk le aznap gyorsan.
Anyósjelölt legnagyobb problémája, hogy az ő menyasszonyi ruhája még megvan régről és felajánlotta, legyen az rajtam. Én pedig megköszöntem és visszautasítottam ezt, mert elég határozott elképzelésem van már jó ideje a ruháról, tervezőről. Ő ebbe van belebetegedve, hogy ott van az a a "csodaruha" és az enyészeté lesz már lassan. Párom apukája meg azt fújja, hogy ugye lesz töltött káposzta majd?! És vele van a legkevesebb probléma...
Nem egy hagyományos, kiabálós vőfélyes esküvőt szeretnénk, ez tőlünk távol áll nagyon. Azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát, de nyilván több, mint száz emberhez nem tudunk maradéktalanul alkalmazkodni, nem is szeretnénk.
Úgy érzem, hogy mire jövő július lesz, én az összes hajamat kitépem, ha ez így folytatódik.
Mit tegyek, hogy észrevegyék kicsit magukat?
Nem akarok vitát sem, de bakker, mi házasodunk, nem ők.
Esküvőfotós vagyok. Amikor először beszélgetek egy párral, azzal szoktam kezdeni, hogy az én elsődleges tanácsom az esküvőszervezéssel kapcsolatban, hogy felejtsenek el minden olyan mondatot ami úgy kezdődik, hogy:
"...úgy illik, hogy..."
"...úgy szokták, hogy..."
és csinálják úgy, ahogyan Ők szeretnék, mert potenciálisan ez lesz életük legdrágább egyestés bulija, róluk szól. Akkor fogjátok tudni a sajátotoknak érezni, ha olyan esküvőt szerveztek amilyenek Ti vagytok. Nem kell ma már megfelelni a hagyományoknak. Szerencsére sokan megfogadják ezeket és egy csomó jófej, önazonos pár esküvőjén fotózhatok, akik torta helyett sajtot vágnak fel, nachost adnak vendégváró falatkáknak, vagy épp csütörtökön, karácsony előtt házasodnak, forró csokival, bejglivel, sőt olyan is volt akinél hamburger és gyros voltak a fő fogások. Nyilván ha meghívsz valakit, szeretnéd, hogy Ő is jól érezze magát, de ez nem lehet feljebbvaló az ifjú párnál, az Ő terveiknél, hiszen azért gyűlünk össze, hogy az Ő szerelmüket, boldogságukat ünnepeljük.
Szerintem állj ki és egyenesen mondd el, hogy ez a Ti esküvőtök, az és úgy lesz, ahogy Ti szeretnétek, akinek pedig ez nem felel meg, otthon maradhat. Drasztikus, de felnőtt ember vagy.
Szerintem jó ötlet a reggeli. Pláne ha lehetőség is van rá. Ne hagyd magad lebeszélni! Nálunk is volt de inkább már ebédnek mondanám, mert soká tért nyugovóra a násznép. Mindenki eljött akit hívtunk (nyilván nem az egész násznépet de azért kb 40 embert), este 11 kor úgy kellett hazahajtani az embereket (beleértve a zenészeket is) mert másnap már munka volt.
Legyen reggeli!
Mennyasszony vagyok (augusztus végén házasodunk helyszín, anyakönyvezető, templom fixálva), ismerős a szituáció egy szinten...
Nálunk leendő anyósom akar beszólogatni dolgokba. (Pl,hogy a templomig mehetünk -e együtt a már akkor törvényileg férjemmel (
-nem a templomba az oltárhoz, hanem a templom bejáratáig-)
Zenész meg,H ez ìgy volt ennek az esküvőjén, ez amúgy volt. Mivel én életemben 3 esküvőn voltam vendégként szervezési dolgokba nem láttam bele, nincs személyes tapasztalatom ezen a téren. Magáért az ötletért, tapasztalat megosztásért hálás is lennék, de amikor ez az ìgy legyen hangzik el felforr az agy vizem.
Nem, nem Minta János esküvője lesz, elhiszem,H jó buli volt, de mi mások vagyunk.
Ruhába szerencsére nem akar beleszólni,,H nekem milyen legyen, de szerintem elmondanám, hogy köszönöm valóban szép( már,ha annak találod vagy,ha láttál leendő anyósodról esküvői képet és azon az anyósodat szépnek láttad benne akkor,Hogy Jajj "Ilike" néni nagyon szép volt benne, de én más alkat vagyok, másra vágyom stb..
Lesz még pár vitám a leendő anyósommal azt látom előre, de ez elvileg mindenhol egy ilyen korszak. Megbánni viszont nem szeretném az esküvőnket.
Nagymama szomszédjának a helyedben küldenék süteményt :)
Vőlegényem anyukája is pár volt kollégáját megakarná velünk hivatni (nem,H én nem ismerem vagy vagyok jóban velük még a párom sem...) Annyit mondtam neki erre, hogy vigyen be nekik süteményt, de meghìvni nem akarom őket, nem érdekel,H pénzesek.
Az sem érdekel,H ők voltak X éve egy esküvőn a század rangú rokonnál és visszajár a nászajándék... 5 éve vagyok a párommal a nevüket egyszer hallottam, sosem találkoztam velük, majd az esküvőn fogom őket megismerni?
Remélem segìtség, abszolút együttérzek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!