Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mekkora beleszólást engedtetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora beleszólást engedtetek a családnak az esküvőtök részleteibe? Én vagyok a hisztis, mert vannak más ötleteink, nem mindent hagyományosan szeretnénk?!

Figyelt kérdés

Jövőre tartanánk az esküvőnket, ha minden jól megy. Tavaszra már azért szeretnénk fixálni mindent.

Alapból a vőlegényemmel 105 meghívottunk lesz, ez így a közelebbi baráti kör, rokonság, akikkel tartjuk a kapcsolatot, jóban vagyunk, beszélünk rendszeresen. Erre a nagyim még ilyeneket akar meghívni, hogy az ő 91 éves szomszédjukat, mert gyerekként mennyit voltam ott, jól esne neki és mindig kérdez felőlem. Vagy az ő legjobb barátaikat is hívjuk meg, mert kérdeztek már az esküvő felől ők is. Én meg nem akarom a fél szülővárosomat ott látni, meg olyanokat, akikkel 15 éve egy szót sem váltottam. Szerinte meg "így illik".

Anyukám az összes ötletemet leszólja, mert hogy az felesleges, az pénzkidobás, "minek az". Ne olyanra gondoljatok, hogy galambreptetést akarunk, vagy 12 emeletes tortát arannyal bevonva. Hanem pl. másnap szeretnénk tartani egy közös reggelit, a kinézett helyszín biztosít erre lehetőséget. Anyám szerint ez hülyeség, mert hogy senki nem szeret idegen helyen aludni, úgyis mindenki már korán indulni fog haza és ez csak plusz kiadás. De közben nekem a barátnőimmel minden buli után bevett szokásunk egy nagy közös reggeli, ahol megbeszéljük, mi volt előző este, ki hogyan érezte magát stb. Ezért is gondoltuk, hogy ez jó ötlet. Vagy hogy a kreatív fotózásunkat később, nem pedig az esküvő napján tartjuk, mert az a nap így is elég sűrű és fárasztó lesz, nem akarunk még erre 2-3 órát szánni. Hát de hogy így akkor kétszer kell elkészülni, minek, tudjuk le aznap gyorsan.

Anyósjelölt legnagyobb problémája, hogy az ő menyasszonyi ruhája még megvan régről és felajánlotta, legyen az rajtam. Én pedig megköszöntem és visszautasítottam ezt, mert elég határozott elképzelésem van már jó ideje a ruháról, tervezőről. Ő ebbe van belebetegedve, hogy ott van az a a "csodaruha" és az enyészeté lesz már lassan. Párom apukája meg azt fújja, hogy ugye lesz töltött káposzta majd?! És vele van a legkevesebb probléma...

Nem egy hagyományos, kiabálós vőfélyes esküvőt szeretnénk, ez tőlünk távol áll nagyon. Azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát, de nyilván több, mint száz emberhez nem tudunk maradéktalanul alkalmazkodni, nem is szeretnénk.

Úgy érzem, hogy mire jövő július lesz, én az összes hajamat kitépem, ha ez így folytatódik.

Mit tegyek, hogy észrevegyék kicsit magukat?

Nem akarok vitát sem, de bakker, mi házasodunk, nem ők.

2023. jan. 6. 09:31
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
95%
Attól függetlenül, hogy szerintem hülyeség ilyen esküvőt, lakodalmat tartani, több milliót elszórni, azt gondolom, hogy senki ne szóljasson bele. Csak az legyen, amit ti akartok.
2023. jan. 6. 11:14
 32/54 anonim ***** válasza:
97%

Én annó anyósoméktól megkaptam, hogy ők azt majd vendéglátósokként jobban tudják, hogyan KELL megszervezni egy esküvőt. Mivel elég vehemensek, rájuk hagytunk pár dolgot. Azóta is sajnálom, hogy milyen ocsmány ronda tortánk volt... :/

De az esküvő meg alapvetően jól sikerült, azon meg azóta is röhögünk, hogy az általam sosem látott sokadik rokon feleségéről anyámmal azt tippeltük, hogy a takarítónéni lehet, aki beállt táncolni.

2023. jan. 6. 11:17
 33/54 anonim ***** válasza:
38%

Alapból a házasság is egy nagy f*szság de ma már minden sz*rhoz kell a papír, ha valami kedvezményt akarsz.

Legolcsóbb és legkisebb macera az, hogy 2 tanúval bementek a hivatalba, aláírjátok a papírt, pezsgő-koccintás, mindenki megy dolgára. Akkor nem szól bele senki, hogy milyen legyen és megmarad egy rakat pénz. :D

Legszívesebben én is így tennék (ha házasodnék) de párom is ilyen 70+ fős lakodalmat szeretne. Milliós költségek 1 napért.

Kérdésedre egyébként én nem engedném a helyedben. Ha ti fizetitek akkor olyan lesz, amilyet Ti szeretnétek. Persze meghallgathatjátok a kívánságokat de nem vagytok kötelesek senkinek a kedvében járni, mivel ez a Ti napotok, nem másoké. Járjanak ők a Ti kedvetekben.

2023. jan. 6. 11:23
 34/54 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a kérdés alatti leírást, én most csak a főkérdésre válaszolok.

Ha én házasodnék, akkor elmondanám, hogy lesz esküvő, ha meglesznek a meghívók majd átadom őket.

Aztán kb. ennyi volt. Más tárgyalnivalóm nincs. Ha az én pénzemből megy és az én esküvőm, akkor én nem is értem, hogy jön ide az, hogy mit akar az anyós, meg az apuka és annak a testvére stb.

2023. jan. 6. 11:30
 35/54 anonim ***** válasza:
96%

31-nek: nagyon sajnálom, hogy így alakult. Tanulság másoknak...

Tavaly volt az esküvőnk - mi már 40+-osak vagyunk, így senki nem szólt bele a szervezésbe, nem is hagytuk volna - a férjem bátyja ezért nem lett meghívva, mert iszik és olyankor agresszív. Pont ettől tartottunk, hogy valami balhéról, verekedésről lesz emlékezetes az esküvőnk. Senki nem azért jött el több száz km-ről szép új ruhában, fodrász, nászajándék, stb, hogy kötözködjenek vele vagy szájon vágják...

Illetve férjem az egyik nagynénjét sem hívta meg, mégpedig mert aki mellé ültettük volna, annak aznapra meszeltek. A néni egyfolytában beszél, nem tudsz közbevágni, nem tudod leállítani vagy otthagyni. Nagyon kellemetlen.

Szuper jó esküvőnk volt, mindenki jól érezte magát, nekünk pedig jó emlék.

Javaslom a kérdező jegyespárnak is, hogy csak magukra hallgassanak!

2023. jan. 6. 11:31
 36/54 anonim ***** válasza:
97%

Bárki bármit mond, ez a TI nagy napotok, nektek kell, hogy megfeleljen, és másoknak kell alkalmazkodnia hozzátok!

Nyugodtan meg lehet mondani (akár a szülőknek is!), hogy ha ez így nem tetszik, akkor nem kell eljönni az esküvőre.

Akárkinek ötlete van, az maximum csak felvetheti, és ha ti úgy döntötök, hogy nem úgy lesz, akkor durcizzon nyugodtan, az esküvőre nem kötelező menni.

2023. jan. 6. 11:31
 37/54 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ne hagyd, hogy a család terrorizaljon az ötleteivel. Hallgasd meg őket, ha nagyon akarod, aztán csináljátok úgy, ahogy nektek tetszik.

De vendéglátósként azért leírom, hogy a közös reggeli egy nagy hülyeség. Dolgoztam szállodában, ahol ez divat volt, és soha nem végződött jól. Nyilván ha mindenki ott alszik a szállodában, akkor azért szokás, de ugye szombaton van az esküvő, vasárnap a szálloda általában 10-ig biztosít reggelit. Ezt az esküvősök kikönyörgik fél 11-re, ott ülnek 11-ig, a cincérek már szólnak nekik többször is, hogy idő van, tessék eltakarodni. Pista, az egyetlen értelmes a társaságban, 11 előtt öt perccel felkel, 11-kor kijelentkezik (mert a szobát is el kell hagyni 11-ig), de meglátják őt a többiek, és hát Pista drágám, ülj le közénk még 10 percre.

A pincérek már tök idegesek, negyed 12 van, az első asztalfoglalás ebédre fél 12-re szól, az esküvős társaság meg még mindig ott dajdajozik és rendeli a pezsgőt, mert miért ne, és még a padló is tele van a leejtett rántottájukkal, nem lesz idő feltakarítani.

A végén a személyzet kihajítja őket, ez senkinek nem jó.

Persze ha a vendéglátóegység azt mondja, hogy persze, lehetséges, van külön terem, maradhattok akár délután kettőig is, az teljesen más szituáció, de az akkor sokkal drágább lesz nektek.

2023. jan. 6. 12:08
 38/54 anonim válasza:
100%
Csak a kerdest olvastam el, Mi eskuvonk,mi tervezunk. Tobbiek csak meghivott vendegek. Nem kotelezo eljonni.
2023. jan. 6. 12:11
 39/54 anonim ***** válasza:
100%
Semennyi beleszólást nem engednék! Adhatnak tanácsot, de a végső döntés az enyém és a páromé! Te se hagyd, hogy beleszóljanak!
2023. jan. 6. 12:15
 40/54 anonim ***** válasza:
21%
Hát ez a később fogózkodás oltári nagy baromságnak tűnik. Biztos nem lenne kedvem egy héttel később újra eljátszani az egészet. Azt se értem, mi tart 2 és fél óráig a fotózáson. Aztán lesz egy kép, amit kiraktok valahova, a többit meg tízévente megnézitek. Jaj ne felejtsetek el esernyővel fogózkodni, fa mögül kinézni stb, olyan nagyon eredeti lesz.
2023. jan. 6. 12:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!