Miért rabja ennyi ember a hagyományoknak és a "mit fognak gondolni" spirálnak?
Nagyon sok kérdést olvastam, ahol valakit rá akarnak kényszeríteni dolgokra csak azért, mert "úgy illik".
Beszélj az alkoholista, agresszív apáddal, aki megkeserítette az egész gyerekkorod és bántotta anyádat, akit a világon a legjobban szeretsz, mert MÉGIS CSAK AZ APÁD.
Hívd meg az áskálódós, undorító rokonokat az esküvődre, hiába nem volt egy jó szavuk sem hozzád, mióta az eszedet tudod (annak ellenére, hogy te fizetsz mindent), mert ÚGY ILLIK.
Ülj le ünnepekkor jópofizni a családdal és viseld el, hogy azokat a napjaidat az ő sértegetésük elviselésével töltöd és még ajándékot is vigyél, mert ÍGY SZOKÁS.
Bocsáss meg mindenkinek egész nyugodtan, csinálj magadból hülyét, csak azért, hogy fenntarthasd a család látszatát, mert ugye ez felnőtt kötelesség. Akkor is, ha megvertek, megcsaltak, kibeszélnek, kihasználnak, szarban hagynak. Mosolyogj, szeresd őket, mert a házasság szent, a vérrokoni kapcsolat meg a minden.
Ja, és ne állj le akárkivel, mert mit fognak gondolni? Legyen gyereked, lehetőleg 30 éves korodig, mert mit fognak gondolni? Fehér fehérrel házasodjon, mert mit fognak gondolni? Legyen minden közös vagyon, mert mit fognak gondolni?
Akik ezt írják, azoknak egyébként megérte ez az önkínzás? Nem lett volna jobb felrúgni az egészet a bánatos pitsába és ténylegesen úgy élni, mint akinek nincsenek korlátozva a jogai?
El kell költözni egy olyan szigetre ahol egyedül te lennél.Senkihez és semmihez sem kellene alkalmazkodni. Ajánlom figyelmedbe a Robinson Crusoet.
A fene nagy szabadságoddal mihez kezdenél? Se pénzed se lakásod?
4 nem erről van itt szó, hanem arról, hogy bánj valakivel másképp akkor is, ha egy hitvány ember és ha idegen lenne, jóformán leköpnéd, úgy viselkedik.
Itt a logikátlanság a lényeg, hogy valakitől alanyi jogon el kell neked viselni dolgokat, holott ha más kapcsolatban lennétek, senki sem kérne ilyesmit és veled értene egyet, ha inkább leépíted az ismeretséget.
Ugyanígy senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki vállal vagy sem gyereket és ki hogyan intézi például az anyagiakat a kapcsolatában. Ez azon a két emberen kívül senkinek az életét nem befolyásolja, főleg nem negatív irányba, mégis belepofáznak, mintha neked a kirakatban kellene remekelned és nem a saját életedet élni.
Ez nem alkalmazkodásról szól, alkalmazkodásról akkor van szó, amikor rám szólnak otthon, hogy ne hagyjam szét a mosatlant, mert az zavar valakit. Itt arról van szó, hogy elviselsz embereket és helyzeteket, akik megharcoltak azért, hogy soha többé szóba se állj velük vagy legalábbis érezzék a türhőségük súlyát
Volt egy mondás, nekem nagyon tetszett: "Akik az egész életüket úgy élték, hogy majd mit fog szólni a falu... végül mit szólt?" :))
Nyilván senkit nem érdekel más élete, max pletyka szinten.
Engem meg nem érdekel, mások mit gondolnak az életemről és hogy nekem mi lenne a helyes lépés.
3, így is van otthonom, pénzem, munkám és emberi kapcsolataim. Nem az összes embertől kímélem magam, hanem a hulladékoktól, tekintet nélkül arra, hogy kinek a kölyke. Korrekt vagyok és következetes, eszerint épülnek az emberi kapcsolataim, nem dogmák szerint.
A többieknek köszönöm az értelmes válaszokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!