Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mekkora beleszólást engedtetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora beleszólást engedtetek a családnak az esküvőtök részleteibe? Én vagyok a hisztis, mert vannak más ötleteink, nem mindent hagyományosan szeretnénk?!

Figyelt kérdés

Jövőre tartanánk az esküvőnket, ha minden jól megy. Tavaszra már azért szeretnénk fixálni mindent.

Alapból a vőlegényemmel 105 meghívottunk lesz, ez így a közelebbi baráti kör, rokonság, akikkel tartjuk a kapcsolatot, jóban vagyunk, beszélünk rendszeresen. Erre a nagyim még ilyeneket akar meghívni, hogy az ő 91 éves szomszédjukat, mert gyerekként mennyit voltam ott, jól esne neki és mindig kérdez felőlem. Vagy az ő legjobb barátaikat is hívjuk meg, mert kérdeztek már az esküvő felől ők is. Én meg nem akarom a fél szülővárosomat ott látni, meg olyanokat, akikkel 15 éve egy szót sem váltottam. Szerinte meg "így illik".

Anyukám az összes ötletemet leszólja, mert hogy az felesleges, az pénzkidobás, "minek az". Ne olyanra gondoljatok, hogy galambreptetést akarunk, vagy 12 emeletes tortát arannyal bevonva. Hanem pl. másnap szeretnénk tartani egy közös reggelit, a kinézett helyszín biztosít erre lehetőséget. Anyám szerint ez hülyeség, mert hogy senki nem szeret idegen helyen aludni, úgyis mindenki már korán indulni fog haza és ez csak plusz kiadás. De közben nekem a barátnőimmel minden buli után bevett szokásunk egy nagy közös reggeli, ahol megbeszéljük, mi volt előző este, ki hogyan érezte magát stb. Ezért is gondoltuk, hogy ez jó ötlet. Vagy hogy a kreatív fotózásunkat később, nem pedig az esküvő napján tartjuk, mert az a nap így is elég sűrű és fárasztó lesz, nem akarunk még erre 2-3 órát szánni. Hát de hogy így akkor kétszer kell elkészülni, minek, tudjuk le aznap gyorsan.

Anyósjelölt legnagyobb problémája, hogy az ő menyasszonyi ruhája még megvan régről és felajánlotta, legyen az rajtam. Én pedig megköszöntem és visszautasítottam ezt, mert elég határozott elképzelésem van már jó ideje a ruháról, tervezőről. Ő ebbe van belebetegedve, hogy ott van az a a "csodaruha" és az enyészeté lesz már lassan. Párom apukája meg azt fújja, hogy ugye lesz töltött káposzta majd?! És vele van a legkevesebb probléma...

Nem egy hagyományos, kiabálós vőfélyes esküvőt szeretnénk, ez tőlünk távol áll nagyon. Azt szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát, de nyilván több, mint száz emberhez nem tudunk maradéktalanul alkalmazkodni, nem is szeretnénk.

Úgy érzem, hogy mire jövő július lesz, én az összes hajamat kitépem, ha ez így folytatódik.

Mit tegyek, hogy észrevegyék kicsit magukat?

Nem akarok vitát sem, de bakker, mi házasodunk, nem ők.

2023. jan. 6. 09:31
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
100%

Senki ne szóljon bele, ne hagyd. Ha most hagyod, később is mindenbe bele akarnak szólni. Anyósod ruhás ötletét, nem is értem, minden menyasszony eldöntheti miben akar lenni, ő is dönthetett anno. Csak neked nem szabad?

A véleményemet azért leírom, de nem kell rám hallgatnod. A reggeli hülyeség, nem is alszik mindenki ott és lehet, hogy nem is akarnak két napot a ti eskuvotokkel foglalkozni. Nem elég egy délután és este, ahogyan szokott lenni? A dupla fotózás meg szintén butasagnak tűnik nekem. Kétszer oltozkodtok, smink, haj? Mi a fene 2-3 óra az esküvői fotózáson? Nekünk 10 perc volt. Oké, lehet, hogy igénytelen vagyok, de ez abszolút túlzás szerintem, amit szeretnél.

Aposoddal kapcsolatban: a férfiakkal mindig kevesebb gond van, nem akarnak mindenbe beleszólni.

2023. jan. 6. 10:18
 22/54 anonim ***** válasza:
96%
Így oké a reggeli, ahogy leírtad.
2023. jan. 6. 10:20
 23/54 anonim ***** válasza:
88%

Próbáld meg elengedni ezeket. Hagyd, hogy elmondják, aztán mondd, hogy gondolkodsz rajta. Bár az anyós ruhájánál a párodnak kéne az anyját leállítani.

De én is hasonlóan izgatott vagyok, csak nekünk apósék fizetik egy jó részét. Mi idén tavasszal kezdünk majd el szervezkedni, hogy a fix dolgokat lefoglaljuk. És '24 tavaszán lesz majd a nagy nap. :)

2023. jan. 6. 10:23
 24/54 anonim ***** válasza:
97%
Ha már esküvőre készülsz, ez a tökéletes alkalom végre felnőni és megtanulni meghúzni a határaidat és nemet mondani. Azt felejtsd el, hogy konfliktus vagy sértődés nélkül menni fog, esélytelen, viszont nagyon is szükséges. Ha most behódolsz a zsarolás bármelyik formájának, akkor soha nem vakarod le őket magadról. Ma az esküvőbe pofáznak bele, holnap a lakásotokba, harmadnap a gyerekvállalásba stb stb.
2023. jan. 6. 10:34
 25/54 anonim ***** válasza:
100%

Semekkorát nem engednék.

Bár az apósod kérése nagyon aranyos, hogy aggódik a hasáért. :)

Ennyit mondanék, amit ide is írtál, ti házasodtok, nem ők. A részleteket meg én se feltétlen osztanám meg ennyire

2023. jan. 6. 10:38
 26/54 anonim ***** válasza:
84%

A nagyi hívja meg a saját esküvőjére a kedvenc ismerőseit.

Anyósod vegye fel a saját ruháját a saját esküvőjére.

Anyukád a saját esküvőjét rendezze meg.

Apósod meg főzzön magának töltött káposztát.

A másnapi reggelit meg egyeztessétek le előre, hogy ki szeretne résztvenni rajta.

A fotókat is el lehet készíteni más napon.

2023. jan. 6. 10:46
 27/54 A kérdező kommentje:

Ha szerintem egy esküvőn a vőlegény "ágybeli preferenciái" a legfontosabb történés, érdekes életed lehet. :)

De mivel 2 éve együtt élünk, nem hinném, hogy túl sok váratlan meglepetés érne, amit bárkivel megosztanék másnap délelőtt.

2023. jan. 6. 10:46
 28/54 anonim ***** válasza:
100%

A menün kívül semmibe sem szólhatnak bele, abba is azért, mert mindenféle allergia van a családban, meg akad vegán és nem akarunk senkivel sem kiszúrni.

Az öltöny is a szertartás idejére kötelező, aztán átöltözhetnek valami lezserebbe (ez a párom ötlete volt, ugyanis ő gyűlöli az öltönyt :D).

Nem baj, én is tornacipős lány vagyok, szóval király.

2023. jan. 6. 11:07
 29/54 anonim ***** válasza:
91%

Igazából, kedves kérdező, besétáltál a f***erdőbe, amikor ennyi idővel esküvő előtt mindenkit a részletekkel traktálsz.

Miért nem lehet csak nektek szervezni? Nem tudtok anyáddal, anyóssal, nagyival másról beszélni?

El nem tudom képzelni, hogy ezt ők hozzák fel. Sokkal inkább azt, hogy te már most másról sem tudsz beszélni előttük, közlöd az újabb és újabb részleteket, amiket ők aztán nyilván véleményeznek.

Nem kell őket beavatni. Ennyi.

2023. jan. 6. 11:09
 30/54 anonim ***** válasza:
97%

Kérdező, a legjobb indulattal mondom, ne hagyd hogy beleszóljanak.

Én hagytam, mikor esküdtem.

Mi hagytuk, és életem legroszabb napja volt. Egyáltalán nem akartunk templomi esküvőt, de anyukám konkretan sírt érte, ezért lett. Nem akartunk sok vendéget, csak a közeli családot és barátokat, főleg úgy, hogy az én távoli családom akikkel egyébként a kapcsolatot se tartom, egyáltalán nem normális társaság, de hát hívjuk meg őket mert ILLIK. Hát meghívtuk, volt is veszekedés, verekedés az esküvőmön... A nagybattyam alkoholista, így alkoholt se akartunk ha már ő jön, mert tudjuk hogy agresszív... De hát nyilván becsempészett magával piát, így veszekedett verekedett is, ja meg más ember így nem is ihatott alkoholt mert egyetlen ember miatt alkoholmentesre csináltuk az esküvőt....

Mi állófogadast akartunk, semmi ottalvas, mert konkrétan mindenki a környéken lakik, akik meg nem azok se laknak túl messze. Lazán akartuk, de hát ilyen vendégsereggel ezt se lehetett, illetve sok pénzünk se volt rá.

A lényeg, hogy mi csak egy egyszerű esküvőt akartunk, utána egy kedves kis étteremben egy egyszerű ebédet, aztán ennyi. De az összes szülő nagyon akaratos volt, mi meg nem álltunk ki magunkért, mert lelkiismeret furdolast csináltak nekünk. Ebből az lett, hogy se a férjem, se én nem élveztük az esküvőt, egyetlenegy olyan pillanat volt, ami megérintett, az pedig az első tancunk volt. Az örökre velem marad, egy gyönyörű emlékként, de minden más borzalmas volt.

Ne hagyd magad, most ha nem hagytam volna magam, egy csomó szép emlékünk lenne, amire kedvesen visszatudnánk gondolni.

De, rossz esküvő, csodás a házasságunk, ez volt 7-éve és minden klappol legalább.

2023. jan. 6. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!