Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Nagy taplóság ha azt kérem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy taplóság ha azt kérem a rokonaimtól hogy ne hozzák a gyerekeket az esküvőmre?

Figyelt kérdés
Az a problémám hogy 30 főt hívhatok meg az esküvőmre. Ebben egyeztünk meg vőlegénymel ő is csak 30-at hív. Neki kicsi a családja nekem viszont jóval nagyobb. Van 12 unokatestvérem mind kicsik és ha őket nem hozzák akkor 27 főt tudok hívni. Ez a 27 fő anyukám a testvérei apukám és testvérei nagyszüleim testvéreim nevelő szüleim. Nem tudok mit tenni és attól félek így nem jön el a családom. Meg hogy írod ezt fel a meghívókra hogy ne hangozzon rosszul?

#esküvő #gyerekek #Létszám probléma
2022. szept. 18. 12:10
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
20%

19

"vagy a templom padsorai közötti trappolását hallgatja, miközben a kedves szülő mosolyogva nézi, hogy milyen kis aranyos."

Mint írtam 15 esküvőn voltam már ahol voltak gyerekek és egyetlen helyen nem fordult elő hogy a templomban/házasságkötő teremben rohangáltak a gyerekek. Mindenhol ültek és néztek, mint ahogy egy moziban, színházban is képesek 30 percet végigülni. (Ahol ez problémás ott persze a szülő készül rá nyilván, legalábbis ez az etikus. Mint ahogy egy színházban, itt is "illik" kivinni a gyereket, ha bömböl.) Olyan volt h kisbaba elkezdett sírni. Ilyenkor a szülő etikusságán múlik, hogy kiviszi e a síró babát a teremből, vagy hagyja bömbölni. Utóbbit én se tartom fair megoldásnak. Mi amikor babával mentünk esküvőre, hátul foglaltunk helyet, és ha sírni vagy kiabálni kezdett, kiment vele az egyikünk. A legtöbb ember ugyanígy tesz.

Viszont: nem csak gyerekek tudnak illetlenül viselkedni templomban, rendszeresen látom h a násznép beszélget, röhigcsél, kamerázgat, nem követi a szertartást, még akkor se ha oda van az orra elé rakva a zsoltár amit énekelni kéne, stb. Ellenben pl. láttam olyan esküvőt ahol a gyerekek sokkal tisztelettudóbbak voltak a templomban mint egy-két bunkó felnőtt. Szóval amit írsz, az még sztereotípiának is kevés, nemtudom hány precedens alapján írod, mondjuk 2-3? Vannak tisztelettudó gyerekek, meg kevésbé, és vannak tisztelettudó felnőttek, meg kőbunkók. Ezt jó lenne elfogadni.

" Ha csak elmegyünk vacsorázni, alig lehet megmaradni, ha jön a "naccsalád". Képtelenek csöndben lenni és viselkedni. Ez szinte már általános."

Így van, étterembe azért megy az ember h teljes k . ssban lapátolja a kaját magába. Nyilván a gyerek egyedüli dolga is az h k . ssoljon. Felmerül a kérdés miért nem jársz étterembe egyedül, sőt, ha ennyire zavar a zaj, beszéd, hangoskodás, miért nem eszel otthon?

20:

" ahol ha családod van, Neked minden jár "

Tudod mi jár egy családosnak? havi 10000 Ft pótlék, ehhez képest, fesd ki az iskolát mert nincs rá pénz, te vegyél gyümölcsöt az iskolába, tanítsd meg a gyereket mindenre is mert már nincs szaktanár, viseld el a válaszolókhoz hasonló emberek utálkozását stb. leírnád, hogy Szerinted, mi jár "nekünk" gyerekeseknek? De tényleg - mit mond a baloldal? Hogy mi 100 milliókat kapunk évente? Vagy vmi valós dolog zavar? Hogy előreengednek az ajtóban? Leülhetünk a metrón? :D

"Pont az a baj, hogy rohangálnak, mert unatkoznak. Rohangálni egy játszótéren, játszóházban, az udvaron kell, nem más esküvőjén."

Nem sok nagyobb lagzin lehettél, ha egy esküvőről az a kép van a fejedben hogy k .ssban kell ülni. Szerinted a tánc (persze tánctudásnak a magyar ember általában híján van, szóval mondjuk, egymás pörgetése, rángatózás és ugrálás) miben más mintha gyerekek rohangálnak egy nagyobb, akár kültéri esküvő helyszínén? Miközben bömböl a zene, szóval semmit nem hallasz a gyerekek visongásából? Komolyan, miben zavarnak? Ott írnád meg a doktori disszertációdat, vagy mi?

"Egyébként 11 felé, hogy oldották meg azokon az esküvőkön a gyerekek felügyeletét, ahol voltál? Vagy 11-kor szépen lelépett mindenki akinek gyereke volt? Az azért elég szép, hogy elmennek családostól aztán az ajándékozás és amúgy az est egyik fényppontja (gyertyafénykeringő stb...) előtt lelépnek, mert hát gyerek..."

Igen, 11 körül lelépnek. Ez akkoris megtörténne, ha másra bíznák a gyereket, ugyanis ma Magyarországon nem találsz éjszakára bébiszittert vagy csak nagyon nagyon drágán és kb ajánlás alapján, esetleg egy barát/rokon "jófejségből" bevállalja. De nincs azért mindenkinek olyan rokoni köre, ahol évente akár 5 alkalmat (idén ennyi esküvőn voltunk) meg tudnak oldani.

Ajándékozás szinte mindenhol 11 előtt van bőven, pont a hazamenők és a nagymamák stb miatt. (Jut eszembe, a nagyitól is "azért szép" ha lelép 11kor?) Hány esküvőn voltál eddig? Gyertyafénykeringő utoljára a 17. században volt - najó őszintén szólva nemtom, de még sose hallottam ilyenről. Nyitótánc szokott lenni, általában 10 körül, ha vége a vacsorának. A tánc elejére még maradni szoktak a gyerekek. És őszintén szólva, mulatós, lakodalmas, kis grofó, vonatozás, zorba meg a többi hasonló bugyutaság valóban olyan dolog, amit egy intelligens felnőtt nem igazán, de a gyerekek nagyon is élveznek. Nyilván a hajnali 2-es techno partyra már nem maradnak a gyerekek, nem is élveznék.. De ha nincs is tüctüc, hanem megy tovább a mulatós, akkoris, a gyerekek éjfélre megunnák, a felnőttek meg eddigre épp eleget isznak, hogy élvezni tudják...

"Egyedül azt tartom élhetőnek, amikor van egy-két animátor, gyereksarokkal, ahol a gyerekek tényleg jól érezhetik magukat, nem kell részegek között csalingázniuk, de van aki figyel rájuk amíg a szülők buliznak."

Én is ezt tartom a legjobb megoldásnak. Sajnos a legtöbben kapásból elvetik, pont az ilyen mentalitás miatt, ami az itteni válaszokból is szaglik. Ez a "minek kedvezzek a hülye családosnak, minek csinált gyereket, nekik minden járjon, és még én fizessek érte? stb blabla duma" nehogy már mindenki jól érezze magát. Hozzátenném neked se ez volt az első javaslatod, hanem h ne hívjanak gyerekeseket. Tipikus magyar mentalitás: ne törekedjünk kompromisszumra, szívjon a másik, ahol lehet.

"maradjunk abban, hogy lesz most majd néhány év amikor a családosok megérzik majd, hogy mekkora "támogatást" is kaptak."

Már most érzik, érezzük, hogy semmilyen támogatást nem kaptunk. Ez egy látszattámogatás amivel az építőiparba pumpálták az adóforintokat, onnan meg a saját zsebükbe. Mellesleg kiváló politikai stratégia 2 nagyobb érdekcsoport (gyerekesek és gyerektlenek) között gyűlöletet szítani - mivel sok "gyerektelen" a mai napig abban a tévképzetben él, hogy mi gyerekesek, sok támogatást kaptunk. (Soknak semmiképp nem nevezném.) Ha megnézed ma Magyarország teljesen erre épül fel, szinte minden témában találsz 2 gyülőlködő ellenálló felet.

21: "

Ja, és még egy: mi van akkor ha a házasulandó párnak nem lehet gyermeke? Nem tudod milyen traumákat hordoznak, fogalmad sincs a múltjukról és legyünk őszinték ebben nem is illik turkálni, bár tudom most divat a másik méhében lenni könyékig, de akkor sem. Simán lehet, hogy nem akar rohangászó, mosolygó arcocskákat látni az esküvőjén, mert Ő is vágyna rá, hogy neki is legyen, de nem lehet. Esküvője jó esetben egy van az embernek élete során, engedjük meg neki, hogy az róla szóljon. Ha nem tetszik, nem kell elmenni."

Ezt te se gondoltad komolyan, ugye? Nem tudom mikor váltott át az érvelésed még viszonylag jól felépített gondolatmenetből kabaréba. Akkor sose találkozzak velük úgy hogy ott van a gyerekem vagy mi? Mennyire életszagú ez a példa szerinted? Akit ekkora trauma ér, az elzárkózik a világtól. Nem hiszem hogy esküvőt tartana. De ha igen, akkor szólna és nem vinném a gyereket. De őszintén, ha egy jóbarátomnak vmi trauma miatt nem lehet autója, és szól h menjek gyalog az esküvőre, és nagyon kedvelem az illetőt, és tudom h tényleg van egy ilyen pszichológiai betegsége, azt mondom, oké, ennyi belefér. De hány ilyen ember van szted? Egymillióból egy? Akinek nem lehet gyereke az akkor onnantól nem találkozik családdal, rokonsággal, nem megy boltba, strandra, moziba, stb? Be se kapcsolja a TV-t mert abban is gyerekek vannak? Hány ilyen ember lehet? Nem túl reprezentatív.

Egyébként meg bizonyára hallottál arról a fogalomról, hogy örökbefogadás......

Őszintén összefoglalnám amit gondolok: mint írtam 15 esküvőn voltam már, és az a véleményem, hogy sok helyen a gyerekek jobban tudtak viselkedni mint egyes felnőttek, engem nem zavartak, amennyire láttam másokat se, legalábbis egy ember nem mondta h zavarná, és ráadásul azt vettem észre hogy sokszor a gyerekek este 10-kor még jobban élvezték az esküvőt mint a felnőttek (akik még nem ittak eleget), köszönhetően a sok "gyerekes" hagyományos programelemnek, pl. mulatós zene, vonatozás, stb. Persze ez csak az én véleményem.

2022. szept. 22. 12:25
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Májusban volt az esküvőnk. A családos vendégeink hozták magukkal a kisebb-nagyobb gyerekeiket. Mi a meghívóban a "téged és kedves családodat" szöveget komolyan gondoltuk. Amúgy se várnám el, hogy a 4 éves gyerekeiket lepasszolják rögtön 2 napra, mert a legtöbbüktől messze volt a mi esküvőnk, mert a családom az ország másik végében lakik, tehát itt is aludtak egy panzióban.

Szerencsénk volt az időjárással, mert 32 fok volt. Az étteremnek nagy kertje van kiülőkkel, játszótérrel, úgyhogy akár a gyerekek kint tudtak futkosni, akár a felnőttek kiülni beszélgetni, dohányozni, bármi. És igen, hazamentek, amikor elfáradtak a gyerekek. Mi sem vagyunk már fiatalok, gyerekeink is vannak - az én 13 éves fiam pl pont nem volt ott az anyja esküvőjén, mert egyhetes erdélyi kiránduláson volt az egész évfolyammal - ettől nem éreztem terhesnek más gyerekét, hogy bezzeg az övé ott van. Vagy a férje 2 gyerekét, akik velünk ünnepeltek.

Szóval a gyerekek és az idősebb rokonok miatt korán volt a polgári szertartás, maga a lagzi meg már délután elkezdődött és a legelszántabbakkal maradtunk ott cakumpakk este 10-ig. Ez fél 2-től pont elég is volt mindenkinek.

A gyerekek teljesen jól elvoltak az anyakönyvvezetőnél is. Egy hangja nem volt egyiknek sem. Hozzáteszem, én voltam már olyan esküvőn, ahol az ovis kislány kipenderült az anyakönyvvezetővel szemben helyet foglaló ifjú pár háta mögé és fireg-forog, sikkantgat, vihog. Többen pisszegtek, mire a kislányát csodáló édesanya észrevette magát, hogy vidd már ki a gyereket, mert nem miatta gyűltünk itt össze... Nálunk ilyen nem volt.

Az étteremben természetesen senki nem síri csendben kanalazta a levesét. Nem is azért hívtuk őket. A felnőttek is beszélgettek pl a nyitótáncunk alatt is. Nem tilos.

Mindemellett, mindenki azt hív az esküvőjére, akit akar. Én írtam korábban, hogy az én családom kb 3-szor akkora mint a férjemé, de nem korlátozta le, hogy én is csak 1 db nagynénémet hívjam, ha ő is... Olyan helyet foglaltunk, ahol elfértünk annyian, ahány vendéggel együtt szerettünk volna ünnepelni. 50 fős volt egyébként.

2022. szept. 22. 13:04
 33/41 anonim ***** válasza:
76%

#31: Olyan hosszú választ írtál, hogy görgetnem kell, hogy válaszolni tudjak rá. :D

Szóval esküvői szolgáltatóként, többszáz esküvővel a hátam mögött, a két kezem összetenném, ha valóban mindenki így állna hozzá a "gyermek zavarja-e a szertartást" kérdéskörhöz, de az általános sajnos nem ez. Nagyon sok olyan szülőt látok, aki csak azért sem viszi ki, sőt, olyat is láttam nem egyet, ahol a szertartás közben az ifjú páron lógtak a lurkók és a szülő csak videózta, hogy milyen cuki, de az is előfordult, hogy a vacsora alatti vetítés közben a szülő nekiállt körtáncolni a gyerekekkel a vászon ELŐTT és amikor megkérték rá, hogy ezt valahol máshol csinálja, fel volt háborodva. Aztán volt még a fotós milliós eszközei mellé a táskájába homokot szóró gyerkőc, szívószállal a filmesekre levest köpködő gyerkőc, sőt olyan is előfordult, ahol a zenekarnak századszorra is rá kellett szólnia a szülőkre, hogy a hangcucc árammal működik és kellemetlen lesz ha azért nem lesz zene mert Petikét agyonvágta az áram. Ez nem az összes, ezek csak kiragadott példák . Azt hinnéd (én legalább is azt hittem), hogy, ahogy egyre drágább és menőbb esküvőkön veszel részt, annál kevesebb ilyen van, de sajnos nincs összefüggés.

Egy kérdés, ha valaki nem vallásos az miért énekelne bármit? Egyáltalán bárki miért énekelne bármit? Oké, a templomban szokás, de aki nem jár templomba miért énekelne? Persze ettől még nem kell bunkónak lenni, meg hangoskodni, ebben egyetértek, de elvárni az éneklést, hát, szerintem felesleges. Az viszont szerintem baj ha számodra a tánc és a gyerekek "fáradt vagyok, unatkozom" szaladgálása között Te nem látsz különbséget, mert pont az a különbség, hogy az egyik esküvőre való, a másik pedig nem.

Egyébként kifejezetten szórakoztató, hogy öt idei (gondolom nagyrészt helyi) esküvő tapasztalatával oktatsz ki engem, aki minden héten esküvőkön dolgozom.

A politikai részével tökéletesen egyetértek, egyébként nekem is van gyermekem. Tudom, hogy a kapott támogatás semmire sem elég, nemhogy felnevelni három gyermeket, a baj ezzel csak az, hogy a gyermektelen ennyit sem kap, viszont a támogatások által felpumpált piacon jóval kevesebb esélye van pl. saját ingatlanhoz jutni, innentől meg elég zavaróvá tud válni azoknak a szülőknek a köre, akik mindenre kifogásként használják a gyermeküket.

Nem tudod, nem tudhatod, hogy kik milyen traumákat hordoznak, vagy, hogy hányan vannak akiknek valamilyen okból kifolyólag nem lehet gyermeke és pont ezért mert nem tudhatod, baj, hogy ennyire sarkosan fogalmazol én sajnos családon belül és a munkámból kifolyólag is sok ilyet ismerek, akik ezért tartottak végül gyermekmentes esküvőt és nem, nem részletezték, csak a meghívó átadásakor közölték, hogy nem szeretnék ha a lurkók is ott lennének az eseményen.

A véleményem összefoglalva: a meghívó fél eldönti, hogy hívja-e a gyermek(ek)et, a meghívott pedig eldönti, hogy el tud-e/akar-e menni. Egyébként szerintem az esküvőre nem való gyerek.

2022. szept. 22. 16:33
 34/41 anonim ***** válasza:
50%

33: többszáz esküvővel a hátad mögött azt javaslod a kérdezőnek hogy ne hívjon gyerekeket, még véletlenül se azt h kompromisszumos megoldásként gyereksarkot létesítsen animátorra, ami neked mint esküvőszervező ugyebár plusz pénz, mert többet tudsz a kuncsaftról lesápolni, ráadásul több az elégedett vendég, több az ajánlás, stb.

Nemtom, ez sántít nekem. Vagy rossz üzletember vagy... vagy felmerült már bennem hogy egy unatkozó incel aki rühelli a gyerekes családokat.. persze ez csak elmélet.

"Aztán volt még a fotós milliós eszközei mellé a táskájába homokot szóró gyerkőc"

Már bocs de milyen fotós az aki erre nincs felkészülve? Én természetfotóztam.. tengerparton is.. hát elég szívás de milliós kárnak nem nevezném.. max egy kis bosszúságnak.. ellenben amikor a részeg Pista bá leönti sörrel a mark 3-ast azért tud fájni!

"Az viszont szerintem baj ha számodra a tánc és a gyerekek "fáradt vagyok, unatkozom" szaladgálása között Te nem látsz különbséget, mert pont az a különbség, hogy az egyik esküvőre való, a másik pedig nem."

De fogd már fel, hogy nem azért rohangálnak mert unatkoznak, hanem mert így érzik jól magukat. Szted azért fociznak a suliban, sportolnak az emberek mert unatkoznak? Még véletlenül se azért mert egyszerűen - jól esik kergetőzni? Mégegyszer felteszem a kérdést: téged miben zavar pár futkosó gyerek? Fellökik a pincért? Hát a részeg Pista bácsi nem löki fel? Hangoskodnak? Miközben 400 decibellel szól a kis grofó?

"zenekarnak századszorra is rá kellett szólnia a szülőkre, hogy a hangcucc árammal működik és kellemetlen lesz ha azért nem lesz zene mert Petikét agyonvágta az áram"

Én meg voltam olyan rendezvényen ahol a részegek lerángatták a DJ többmilliós világítását. Meg olyanon ahol megdobálták söröskorsóval a DJ-t. Most akkor mi a rosszabb? Vagy akkor tiltsuk az alkoholt is? Milyen jogon tiltjuk meg a gyerekeket azért mert 100-ból egy gyerek "rosszalkodik" miért nem tiltjuk a piálást, ha 100-ból 1 részeg hülyeséget csinál? Ja várj, segítek: azért mert a pia végtelen profitot hoz? :D

"Nem tudod, nem tudhatod, hogy kik milyen traumákat hordoznak,"

Hát amit nem tudok, azzal mit kezdjek? Ha baja van a gyerekekkel mondja meg nekem. Én ezt megpróbálom tiszteletben tartani. Volt egy OCD-s ismerősöm aki rosszul lett attól hogy a gyerek a szájába veszi a kezét, mielőtt véresre lett volna mosva a keze antibakteriális szappannal. És attól hogy nem az ő gyereke szóval ne szóljon bele, mivel tudtam h OCD-s és naponta 200-szor mos kezet, megpróbáltam tiszteletben tartani, és amikor vendégségben voltunk, 100-szor el lett mondva a gyereknek h ne nyúljon a szájába. Mint írtam képesnek kell lenni kompromisszumra. De én nem fogom otthon hagyni a gyereket vmi ismeretlen bébiszitterrel azért mert valaki csak 30 főt tud meghívni. Mert ez nem egy betegség vagy trauma, egy szimpla döntés, ami ráadásul sz . r. Akkor ne hívjon meg minket, és kész.

2022. szept. 22. 16:51
 35/41 anonim ***** válasza:
73%

Nem vagyok szervező, nem vagyok incel, van gyermekem, csak nem ez az elsődleges dolog ami meghatároz és ha a gyerkőcnek a mamánál kell aludnia egy hétvégét, nem dől össze a világ, a mama és a gyerek is örül.

Erről beszéltem. Hogy szerinted a fotós hibája, hogy valakinek az óvodás korú gyereke kicipzárazza a fotós táskát és elkezdi beleszórni kézzel a kavicsot és a homokot mellőle. Gratulálok!

Nem érted az alap problémát, innentől erről a rohangászás vs. tánc dologról nincs mit magyarázni.

Az ugye megvan, hogy amíg a részeg pistabácsi felnőtt emberként részegen is felel a tetteiért, addig Téged/a zenekart zárják be ha Petikét megrázza az áram? Sem az alkoholt, sem pedig Petikét nem kell betiltani, csak alkoholt olyan helyen kell fogyasztani és olyan mértékben, hogy aztán ne legyen belőle felelősségrevonás, meg Petikét sem kell olyan helyre vinni (ha már megnevelni nem sikerült), hogy aztán megrázza az erősítő amiből negyedszerre tépi ki angyali mosollyal a kábelt. Itt egyébként az volt a poén, hogy a szülőre sokadszorra lett rászólva és még Ő volt felháborodva, hogy "gyere Petike, a bácsit zavarja, hogy Te jól érzed magad".

Nem kell vele kezdened semmit. Nincs baja a gyerekekkel, szimplán gyerekmentes esküvőt szeretne. Pont. Eldöntöd elmész-e, nem mész, mindenki boldog. :)

ui.: Az van Veled, hogy nulla empátia van benned. Nulla. Ami Téged érint, azt fogadja el mindenki kifogásként/magyarázatként, de Te képtelen vagy ugyanerre.

2022. szept. 22. 17:54
 36/41 anonim ***** válasza:
73%
Minden unoktesómnál, barátnőmnél és nálunk is tök természetes volt, hogy jönnek a gyerekek is, és később aztán mi is vittük a miénket - mert ők is családtagok. Az általában templomi szertartásról magától kivitte a kisebbeket valamelyik szülő vagy nagyi, a bulin meg már jól megvoltak, a babák kézről kézre jártak, a kicsik négykézlábaltak az asztalok alatt, a nagyok beálltak a táncba... Senki nem akarta elvinni a pár elől a showt és nem tettek tönkre semmit, pedig nem volt külön játszósarok. Ennyi. Konfliktus nem volt belőle - mondjuk nekünk elég kulturált és empatikus családunk van, pl. holt részegre se itta magát senki. És ezek is általában olyan 40-80 fős "bulik" voltak. De abból se volt sértődés, ha valaki nem tudott jönni.
2022. szept. 22. 18:09
 37/41 anonim ***** válasza:
25%

"Nem vagyok szervező"

Oké akkor mi vagy? Pincér? DJ? Vagy hogyan van többszáz esküvő a hátad mögött? Ha te szolgáltatsz, hogy van időd megfigyelni ezeket?

"Hogy szerinted a fotós hibája, hogy valakinek az óvodás korú gyereke kicipzárazza a fotós táskát és elkezdi beleszórni kézzel a kavicsot és a homokot mellőle."

Kiforgatod a szavaimat, mert kezd gyenge lábakon állni az érvelésed. Sehol nem írtam hogy a fotós _hibája_. Azt mondtam, hogy fotósként erre fel kell készülni, és hogy a homok, bármekkora szívás, nem jelent milliós kárt egy fényképezőgépnek, ellenben pl. a folyadékokkal (különösen az üdítők és alkohol). Persze önthet a gyerek vizet is a fotóstáskába ami pont ugyanakkora rosszulneveltség és a szülő ha még végig is nézi az mezei taplóság, bunkóság. De ettől még mindig azt mondom h nem lehet kijelenteni hogy a gyerek nem való esküvőre, mert ez inkább egyfajta baleset mint egy ismétlődő dolog.

"Az ugye megvan, hogy amíg a részeg pistabácsi felnőtt emberként részegen is felel a tetteiért, addig Téged/a zenekart zárják be ha Petikét megrázza az áram? "

Elárulom neked, hogy bárkit ráz meg az áram, a zenekart és a helyszín üzemeltetőjét vonják felelősségre. Ugyanis van ilyen fogalom, hogy "balesetvédelem". Mellesleg nem értem pontosan, elmagyaráznád a fizikáját, hogy miért érne bárkit súlyos áramütés attól mert kihúz egy kábelt az erősítőből?

(És továbbra is azt mondom, hogy a szülő is hibás ha felengedi a gyerekét a színpadra, és taplóság is egyben. De ahogy a fotós példánál, itt se egyértelműen a gyerek a hibás, és nem is lehet emiatt a maradék 99 gyereket kitiltani. Egyszerűen oda kell menni a szülőhöz és megmondani neki, hogy a gyerekét vigye onnan el. Ha ebből sokadszorra se ért, az miben más mintha egy részeg rángatná a hangfalat? Gondolom arra is van megoldás, akkor erre is. Általában az, hogy a többi józan ember cselekszik. Nyilván erre fel kell hívni az emberek figyelmét.)

"Az van Veled, hogy nulla empátia van benned."

Nem teljesen értem, mivel kéne empatikusnak lennem. Az empátiához érzések kellenek a másik félnél, itt hm., mi is van? A kérdező részéről - spórolás, de ez nem igazi érzés. A te részedről - gyerekutálat, miközben van saját gyereked - meghasonulás?

Ui.: Többszáz esküvőn voltál jelen mint szolgáltató, de mindössze 4 esetet tudtál felsorolni, ahol gond volt a gyerekekkel. Van ennél több példa is, vagy ez reprezentatív szerinted? Mert én meg tudok 3 példát amikor a nyugdíjasokkal gond volt.....

2022. szept. 22. 21:34
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is hülyeség ez a 30-30 fő. Ő hivhatja a családját te pedig nem? Az ő családjáról jöhetnek a gyerekek a tiédből meg nem? Ez nem fer. Vagy mindenkiéből jöhetnek vagy egyikőtökéből sem. Ez lenne z igazságos.

Te meg miért akarod hívni a szüleid összes testvérét ha aránylag szűk körű esküvőt akarsz? Barátnőt pl nem akarsz hívni?

2022. szept. 23. 08:08
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is... Ha neked mondjuk 3 tesód van, ő meg egyke, vagy az egyikőtöknek elváltak a szülei, a másiknak nem... stb. nem lehet ezt darabszámra elosztani. Inkább írjátok össze, kit szeretnétek tényleg látni az esküvőn, aztán ha az megvan, akkor keressetek helyszínt, ahova befértek.
2022. szept. 23. 08:16
 40/41 anonim ***** válasza:
77%

"Mint írtam 15 esküvőn voltam már ahol voltak gyerekek és egyetlen helyen nem fordult elő hogy a templomban/házasságkötő teremben rohangáltak a gyerekek."

Oké, én meg minden héten járok templomba és katasztrófa, hogy miket művelnek le és nem is a gyerekek hibája (őket nevelni kéne), hanem a szülőké. Ezenkívül mivel zenekarban játszom és rendszeresen van koncertünk, ott is tapasztalom, hogy ma már nincs az, hogy hangverseny alatt szépen csendben ülnek a gyerekek is a helyükön (vagy ha nyikkanás van, kiviszik). Teljesen "normális", hogy sikongatnak, rohangálnak. Kiöltözősebb fajta, klasszikus zenei koncertekről beszélünk. Esküvőn is ugyanez lenne. Tisztelettel a szülők felé, de sokszor úgy látom, hogy a fő probléma az, hogy az ő ingerküszöbüket ez nem lépi át. Azért mondják, hogy nem volt rohangálás, nem volt hangoskodás. Sokan úgy megszokták, hogy észre sem veszik.

Örülök, hogyha ti az üdítő kivétel vagytok. Tényleg. Kalapomat emelem minden olyan szülő felé, akik még hisznek a nevelésben és társadalmi együttélésre nevelik a gyerekeiket.

2022. szept. 23. 09:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!