Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy taplóság ha azt kérem a rokonaimtól hogy ne hozzák a gyerekeket az esküvőmre?
Jóval nagyobb családom van, de a férjem nem szabta meg, hogy csak a fele családomat hivhatom el hogy egálban legyünk
Ez miből jött nálatok? Nem túl életszerű hogy akkor 30-30 a limit Egyik nénikéd mehet, másik mar nem?
Így van 6 alatt ingyenes a gyerekeknek , 14 alatt fele ár
Nem, teljesen rendben van, de tartsd tiszteletben, ha lesz aki így nem tud/akar elmenni. Lesz aki nem tudja megoldani és lesz aki nem tud/akar eltölteni egyetlen napot sem a gyermeke nélkül, sőt vannak egy csomóan akiknek életük egyetlen eredménye, hogy gyermekük született, ha a gyermek nincs ott, még a saját létezésüket sem képesek megindokolni, nincs kit mutogatni, nincs eredmény amit fel lehet mutatni. Az anyatigris kommandó mindjárt lepontoz és gyermekgyűlölőnek bélyegez, pedig ha belegondolsz, mi van egy esküvőn?
Alkohol, hangos zene, alkalmanként még részegeket is találni. Mi van egy céges bulin? Ugyanez, azzal a kivétellel, hogy utóbbit nem előzi meg egy-két negyven-ötven perces szertartás amit csendben végig kell ülni. Miért viszed a gyermekedet az egyikre ha a másikra nem? Hozzátenném, hogy a gyermeknek sem biztos, hogy jó ott lenni egy esküvőn, de ezt meg a szülőknek kellene tudnia a saját gyermekéről, csak ha felülírják a fentiek akkor mindegy is, mert úgyis cipelve lesz ha nincs külön kihangsúlyozva, hogy ne legyen.
"ha a gyermek nincs ott, még a saját létezésüket sem képesek megindokolni, nincs kit mutogatni, nincs eredmény amit fel lehet mutatni. "
Értem. Szóval szerinted azért viszi magával a gyereket szombaton / péntek este magával egy CSALÁDI rendezvényre mert a gyerekkel akar felvágni. Még véletlenül sem azért, mert hétvégén nincs ovoda/bölcsöde és bébiszittert meg nem fogsz/nem is akarsz évente 1-2 alkalomra találni.
Az érvelésed meg elég bárgyú. Céges rendezvényre nem csak a gyerekedet, de a feleségedet / barátnődet sem viszed magaddal. Ráadásul céges rendezvényre ha nem mész nem történik semmi, esküvőre meg "illik" elmenni bizonyos rokoni / baráti fokozat esetén.
"Hozzátenném, hogy a gyermeknek sem biztos, hogy jó ott lenni egy esküvőn,"'
Eddigi életem során eddig 15 esküvőn voltam, a gyerekek mindegyiken jól érezték magukat. Rohangáltak, vagy épp játszósarokban játszottak. Valahol babák voltak, és másztak a fűben meg ilyenek.
Este 11 felé általában minden gyerek hazament.
Egyébként hozzáteszem esküvőre családostul hívod meg az embert és a gyerek a szűk értelemben vett család része (bármilyen meglepő).
Mi ez a gyerekutálat egyébként? Ez valami új balos divat? Utáljuk a Fideszt, akkor a családosokat is utálni kell?
"Mi ez a gyerekutálat egyébként? Ez valami új balos divat? Utáljuk a Fideszt, akkor a családosokat is utálni kell?"
Rám sok mindent lehetne húzni, de hogy "balos" lennék, azt igen nehezen.
De teljesen megértem azt, ha valaki nem akar gyerMeket esküvőre. 10-ből egy, ha tud viselkedni. Szenvedés amúgy mindenkinek: szülőnek, a gyereknek is, meg nem utolsó sorban a párnak, aki mondjuk élete egy fontos pillanatában Meddoxka vonyítását vagy a templom padsorai közötti trappolását hallgatja, miközben a kedves szülő mosolyogva nézi, hogy milyen kis aranyos.
Az étteremről nem is beszélve. Ha csak elmegyünk vacsorázni, alig lehet megmaradni, ha jön a "naccsalád". Képtelenek csöndben lenni és viselkedni. Ez szinte már általános.
Nem gyerekutálat az, ha azt mondjuk, hogy koruk miatt nem valók mindenhova. Engem sem vittek a szüleim esküvőre, amíg kicsi voltam. Nem sérült sem a velük való kapcsolat, sem a lelki világom.
A 18-as szépen vissza is igazolta azt amiről felette írtam és sajnos nagyon szépen mutatja a hazai társadalmi viszonyokat, ahol ha családod van, Neked minden jár (most azt hagyjuk, hogy mennyire vannak átverve). Írtam vagy három-négy indokot, hogy miért lesz aki emiatt nem megy el, Te mégis ráharaptál az egyikre, figyelmen kívül hagyva a többit. Mert azt érzed magadra tudat alatt igaznak.
Pont az a baj, hogy rohangálnak, mert unatkoznak. Rohangálni egy játszótéren, játszóházban, az udvaron kell, nem más esküvőjén.
Egyébként 11 felé, hogy oldották meg azokon az esküvőkön a gyerekek felügyeletét, ahol voltál? Vagy 11-kor szépen lelépett mindenki akinek gyereke volt? Az azért elég szép, hogy elmennek családostól aztán az ajándékozás és amúgy az est egyik fényppontja (gyertyafénykeringő stb...) előtt lelépnek, mert hát gyerek...
Ez a CSLÁDI meg családostól, ez viszont nekem vérzik és szerintem ebben tévedsz. Az a CSALÁDI amit azzá tesznek azzal, hogy meghívják a gyerkőcöket is. Nagyjából tízszer annyi esküvőn voltam életemben mint Te, kicsit több, de nagyon kevésen láttam erre jó megoldást. Egyedül azt tartom élhetőnek, amikor van egy-két animátor, gyereksarokkal, ahol a gyerekek tényleg jól érezhetik magukat, nem kell részegek között csalingázniuk, de van aki figyel rájuk amíg a szülők buliznak.
Még mindig nincs gyerekutálat, csak vannak szituációk ahova egyszerűen nem való gyerek és van aki ezt képtelen megérteni (mint Te is). A FIDESZ-t amúgy tényleg utáljuk, de az egy hosszabb téma mint amit ez a válasz elbír, maradjunk abban, hogy lesz most majd néhány év amikor a családosok megérzik majd, hogy mekkora "támogatást" is kaptak. Nem lennék annak a helyében aki bevállalt három-öt gyereket, mert nagyon közel az az idő amikor nem lesz miből etetni, ruházni, fűteni a házat/lakást, most is csak azért van mert kifizettetik helyette a többiekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!