Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy taplóság ha azt kérem a rokonaimtól hogy ne hozzák a gyerekeket az esküvőmre?
Nekem szülőként nem okoz gondot, ha kihagyom a menyaszörny nagy napját, ők sértődnek vérig, ha azt mondom, hogy gyerek nélkül nem tudok elmenni. Elhiszem, hogy minden ilyen puccsparádés lakodalmasnak fontos, hogy azon a napon mindenki úgy ugráljon ahogy ő fütyül, de én nem fogok. Vegyük tudomásul egymás döntését sértődést helyett, ennyit tehetünk. Ha meg meddő az ifjú pár, azt őszintén sajnálom, őszintén kívánom nekik a legjobbakat, de én nem fogok bűntudatot érezni valami miatt, amiről nem tehetek.
Nem elegáns dolog, az egyszer biztos... Nem is tudom, hogyan akarod kivitelezni... "Szeretettel várlak az esküvőmön, de a gyerekeket kérek, ne hozd..."?
Inkább valahogy hintsd el a családban, hogy mi a helyzet létszám ügyben, hátha többen is önként lemondanak a részvételről.
#22: Nem kell bocsánatot kérned, csak sajnos az van, hogy abból amit itt írsz ("menyaszörny"/"puccparádés lakodalmas"), abból kiabál, hogy Te már megsértődtél, pedig a történet egyszerű:
Ők megértik, hogy nem tudod/akarod megoldani egy délutánra és egy estére a gyermeked felügyeletét, mert nem olyan fontosak Neked, hogy így tegyél.
"Ők megértik, hogy nem tudod/akarod megoldani egy délutánra és egy estére a gyermeked felügyeletét, mert nem olyan fontosak Neked, hogy így tegyél"
Ez így van.
A kifejezések, amiket kiemeltél, nem személyes sértettségből fakadnak, inkább a jelenség irritál.
Valóban igazságtalan ez az "igazságos" eloszlatás ha egyszer nagyobb a családod. De, ezek közül kikkel vagy napi kapcsolatban?
Mi pl.uncsitesókat nem is hívunk, mert már felnőttként nem járunk össze. Akkor meg minek? Nálatok nem tudom hogy van. Nekünk szülőkön tesókon kívül csak barátok lesznek akik a mindennapjaink része. Ilyesmi kisebb létszámú esküvőnél szerintem ez a szempont.
Nekünk az okoz némi fejtörést egyébként, hogy azok a barátok akiknek már nagyobb tinédzser gyermekeik vannak, akik nyilván már simán otthon szoktak lenni egyedül, sőt párjuk is van már esetleg, azoknak hogy mondjuk, hogy csak ketten szeretnénk, ha jönnének?🤔 Még ez esetben is arra jutottunk, hogy sehogy. Mikor megyünk hívogatni szépen megkérdezzük hány főre számíthatunk a családjukból? Ezeket eddig kérdőjellel írtuk fel a létszámhoz és azért reménykedünk, hogy két barátunkhoz nem fog jönni még +4 fő 2x stb. Vagy erre más ötlet esetleg? Bocsi ha kicsit off.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!