Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » El fog múlni valaha ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El fog múlni valaha ez a fájdalom?

Figyelt kérdés

Teherbe estem, mielőtt össze tudtunk volna házasodni, így három hónapos terhesen kellett gyorsan házasodni. A szertartás hat perces volt, csak a szülők voltak jelen, utána mindenki hazament, covid csúcsán még csak egy ebédre se ülhettünk be sehova.

12 éve vagyunk együtt a férjemmel, nagyon nem erre vágytam, viszont elképzelni sem tudom, hogy tartsunk pót esküvőt, számomra ez már nem opció gyerek után, megalázva érezném magam, én is ott voltam a szüleim esküvőjén és már gyerekként is azt gondoltam, ez borzalmas, csak ez meg ne történjen velem. Még mindig minden nap eszembe jut, pedig már másfél éve történt. Már nem sírok minden nap, de hetente egyszer-kétszer még előfordul, vagy ha menyasszonyt látok, stb.

Előre félek mi lesz, ha egyszer muszáj lesz elmennem valakinek az esküvőjére.

Kérdezte anno a férjem, hogyan tehetné jóvá (neki akkor kb most azonnal kellett a gyerek, én meg idióta módon belementem, mert féltem hogy elveszítem) de sehogyan nem tudja, nincs olyan lehetőség ami feloldaná bennem ezt az egészet, szóval azóta is csak arra apellálok, hogy majd az idő megoldja. Igyekszem arra is gondolni, mennyi pénz lett volna kb kiszórva az ablakon, de ez se segít. Meg azt is tudom, hogy nem érdemeltem volna meg a felhajtást, mert amúgy minden másom megvan, ez már csak úri flanc lett volna, és undorító vagyok amiért hiányérzetem van, jó dolgomban már nem tudom mi legyen velem. Ezeket minden alkalommal végigveszem, az eszem érti és elfogadja, a szívem meg zokog.

Akik hasonlóan voltak, mi segített?

Tudom persze hogy mit kellett volna másképp csinálni, ezeket kérem nem az orrom alá dörgölni, eléggé padlón vagyok már így is.

2022. máj. 2. 17:02
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
96%

Biztosan az esküvő a baj? Nem az egész körülményei nyomasztanak? Nekem nem hangzik túl jól, hogy úgy házasodtál, hogy "féltél, hogy elveszíted".

Miért nem tudtatok közös megoldásra jutni? Most már jobban menne? Jó a kapcsolatotok? Szeretsz anya lenni, vagy még most is azt érzed, hogy várni kellett volna, mert nem értél meg rá?

Ha csak az esküvő a baj, akkor szerintem az egy szép megoldás lenne, ha majd mondjuk az 5. házassági évfordulótokon tartanátok valami nagyobb bulit, vagy különlegesebb eseményt, akár fogadalommegerősítéssel, akár anélkül, csak megünnepelve azokkal, akikkel nem tudtátok akkor. Nem értem miért lenne/miért volt neked probléma, hogy már ott voltál a szüleid esküvőjén, valójában a tényeken nem fogsz tudni változtatni, de attól még így is ugyanolyan szép, mert nektek ez a történetetek.

Viszont szerintem mindenképp gondolkozz el azon, hogy mi az igazi problémád ezzel a helyzettel, és azt próbáld meg megoldani.

2022. máj. 2. 17:32
 12/45 anonim ***** válasza:
88%
Minek kellett gyorsan házasodni? 3 hónapos terhes voltál, nem 9. Rokonom 7 hónapos terhesen tartott lagzit. Nyilván nem táncikált annyit, de ettől függetlenül szuper buli volt és senkinek nem volt problémája azzal hogy a menyasszony terhes. Most már nem tudsz mit csinálni, csak elfogadni a helyzetet.
2022. máj. 2. 17:34
 13/45 anonim ***** válasza:
56%
És annak örülnél, ha megvan a nagy csinadratta az üknagymamával meg a szinte soha nem látott rokonnal, 40. szomszéddal, több millióért, aztán már válnátok is? Nem inkább jobb nyugalomban, boldogan élni, mint felesleges nagyzoló villogás után elválni? Nem vagy hercegnő, nem voltál és nem is leszel. Ezt illett volna az oviban kinőni.
2022. máj. 2. 17:34
 14/45 A kérdező kommentje:
Oké, vettem, kössem fel magam. In progress.
2022. máj. 2. 17:57
 15/45 anonim ***** válasza:
82%

Állami esküvő csak egy szerződés, tartsál templomit, vagy csak szimplán lagzit és átélheted az 1 nap hercegnő létet. Mert erről szól ez, nem?

Menjél pszichológushoz, segít túllendülni ezen a traumán.

2022. máj. 2. 17:57
 16/45 anonim ***** válasza:
48%

Tipikus magyar hozzá állás amit olvashatunk a válaszokban. Még nem vagyok házas, de kislány koromban megálmodtam az esküvőt, ami bizony úgy is lesz. Vannak az embernek vágyai, amiket meg akar élni. Nekem is fontos ez, nem tudom miért kell ilyen bunkó módon leszólni ezt. Minek állandóan belerúgni a másikba. Én meg gyereket nem akarok, és? Nem szólom le, aki akar. Nem kell egymást megérteni, elég békén hagyni.

Kérdező, dehogy vagy undorító, miért lennél, mert vannak vágyaid? Hogy a múltban mit lehetett volna másképp, azt hagyjuk, nem számít. De miért ne lehetne tartani egy lagzit? A gyereket ha nem akarod vinni (érthető) akkor vannak babyszitterek. Simán orvosolható probléma, nem vagy elkésve.

Ami nekem egy sokkal szomorúbb történetről árulkodik, az az a sorod, hogy azért "kellett" gyorsan a gyerek, mert nem akartad elvesziteni a férjed...

2022. máj. 2. 18:03
 17/45 anonim ***** válasza:
87%

Nekünk másfél éves volt a gyerekünk amikor összeházasodtunk. Egyenruhás,menyasszonyi ruhás polgári esküvő, fotózás, vacsora a családunkkal. Csodálatos volt minden. Annál nagyobb örömöt, hogy a fiunk ott lehetett ezen a napon, olyan élmény volt nekem, hogy elmondani nem tudom.

Ült az ölemben, nem maradtunk reggelig mert ébredt még ejjel és szopizott is,a vacsinal mellettünk ült és evett, szóval ezt se úgy kell elkepzelni, Hogy kizárólag más volt vele, hiszen a miénk! :D én nagyon szerettem, hogy része volt ennek.

Én terhesen nem akartam, mert én meg azt érzem gáznak, nem siettünk sehova.. Így tudtunk koccintani, a szallasunkon nászéjszakázni. A képek fantasztikusak lettek, imádtam a csaladjaink körében megunnepelni a szerelmünk hivatalossá tételét. Ja mondjuk igen, ha hozzámesz ahhoz, akibe szerelmes vagy, akkor az a fontos.. :) nem a lagzi.

Mondjuk nem teljesen értem mi tartott vissza a lagzitól, menyasszonyi ruhától..

2022. máj. 2. 18:04
 18/45 anonim ***** válasza:
55%

16os,és ha a férjed más típusú esküvőt akar akkor majd te dirigalsz és mindenkinek kuss? :D

Már értem, mikor párom mondta, hogy vannak olyan nők akiknek kész terve vanaz életre, kb mindegy kivel, csak úgy legyen..

2022. máj. 2. 18:06
 19/45 anonim ***** válasza:
78%
Örülök 18as, hogy sikerült egyből rólam is következtetni, bár nem tudom, hogy jössz ehhez. "Kb mindegy kivel", aha, ne magadból indulj ki. Tudod az esküvő olyan dolog, ami korán szóba kerül, legalábbis az biztos, hogy a felek akarják-e. És legyek szar ember, de vannak dolgok, amikből nem engedek (pl a ruha kérdés, ami az én dolgom). Sőt, a páromnak is vannak ilyen dolgai. Nagyvonalakban egyet értünk, és furcsa, hogy magyaráznom kell, de létezik kompromisszum. És inkább legyen kész tervem, mint semmi elképzelésem.
2022. máj. 2. 18:30
 20/45 anonim ***** válasza:
69%

#16! Ez kb.akkor lenne a gyerek kérdéssel összehasonlítható, ha valaki úgy jönne ide hisztizni, hogy ő kislány kora óta egy szőke kékszemű kislányt akart, de barna hajú és szemű fia lett. Ráadásul nem szereti a babákat, pedig ő elképzelte, hogy majd együtt fognak barbizni és milyen jó lesz. Hogy dolgozza fel ezt a borzalmas traumát? Hidd el, ő is kapna itt hideget-meleget. Az, hogy te nem akarsz gyereket és nem kötsz bele abba, aki akar, az marhára nem ugyanez.

A kérdezőbe se kötne bele senki, ha az lenne a problémája, hogy ő házasságot akart, a pasi meg azt ígérte, a gyerek után elveszi, de miután teherbe esett, lefújta, mégse akarja már elvenni. Az egy átverés, és jogos kiakadás lenne. Ezzel szemben, amit a kérdező csinál, egy szánalmas hiszti. Esküvőt akart, megvolt. A körülmények miatt nem pont úgy, ahogy tervezte. Lagzit most is tarthatna, de neki az se jó, mert nehogy már ott legyen a saját gyereke. Elvileg felnőtt ember és úgy viselkedik, mint egy óvodás, akinek elvették a homokozó lapátját.

2022. máj. 2. 18:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!